Neler Yeni

Avukatlık bölümü nasıldır?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Öncelikle merhaba. EA'dan hukuk okumayı düşünüyorum ve bu meslek hakkında fazla bir bilgim yok. İş bulma süreçleri nasıl ilerliyor? Maaşları nasıl? Avukatlığın zorlukları neler? Bölümü bitirmek ne kadar zor? Savcılık sınavları ve nasıl savcı olunur gibi çok fazla kafamda soru işareti var. Deneyimli abilerim, ablalarım yardımcı olursa cidden çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,521
İsim
Oğuz Oğuz
1 sene önce hayalim hukuk okumaktı.
O yüzden çap ile adalet okuyorum ama zamanla azaldı.
Çünkü çok fazla mezun veren bir bölüm.
Birde puanları yüksekti :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
@OguzXtrime dediği gibi pek hayalin değil gibi geldi bana da. En azından Avukatlık bölümü ya da savcılık sınavı diye bir şey olmadığını bilecek kadar araştırmış olman gerekirdi diye düşünüyorum:)

EA alanının üst düzey bölümlerinden biridir "Hukuk Fakültesi". Mezun olduğunda önce mahkemede sonra bir avukatın yanında stajını tamamlaman gerekiyor. Tabii haliyle ülkemizde stajyer=kölelik olduğu için biraz zorlanacaksın. Kendi başına ofisini açarak veya home office olarak çalışabileceğin gibi bir avukatlık firmasına başvurarak iş sahibi de olabilirsin. Maaşlar açıkçası senin başvurduğun yere ve senin iş becerine bağlı olarak değişkendir. "Hakimlik Savcılık" sınavına başvurunu yaptıktan sonra sınavı ve mülakatı başarı ile tamamlayıp Hakim veya Savcı olmaya aday olabiliyorsun. Ama tabii bir işin içinde mülakat varsa orda mutlaka "baaazı" dayılarında etkisi olur;)

Kaça gidiyorsun kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer yaşın küçükse yani üniversite sınavı maratonuna daha başlamamış birisi isen mutlaka daha fazla araştır. Yine merak ettiklerin varsa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü çok fazla mezun veren bir bölüm.
En düşük bütçeyle açılabilecek bölümlerden biri olduğu için özel üniversitelerde mantar gibi çoğaldı maalesef. E özel üniversitelerde heryerde mantar gibi çoğaldığından ortalık "boşanma davasını iki tavuk dürüm bir ayrana hallederim" diyecek hale geldi neredeyse:)

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Avukatlık bölümü ne knk. Hukuk bir bölüm zaten. Ayrıca yazından anlaşıldığı üzere bu bölüm ve meslek üzerine bir merakın yok. Daha bu noktada maaş hakkında soru sorman bence yanlış.
Merakım olmasa emin ol buraya yazmazdım. Farkındaysan sadece maaşlarını sormamışım. Sonuç olarak bölümün maaşı da önemli. İleride taş yemeyeceğim ya?

@OguzXtrime dediği gibi pek hayalin değil gibi geldi bana da. En azından Avukatlık bölümü ya da savcılık sınavı diye bir şey olmadığını bilecek kadar araştırmış olman gerekirdi diye düşünüyorum:)

EA alanının üst düzey bölümlerinden biridir "Hukuk Fakültesi". Mezun olduğunda önce mahkemede sonra bir avukatın yanında stajını tamamlaman gerekiyor. Tabii haliyle ülkemizde stajyer=kölelik olduğu için biraz zorlanacaksın. Kendi başına ofisini açarak veya home office olarak çalışabileceğin gibi bir avukatlık firmasına başvurarak iş sahibi de olabilirsin. Maaşlar açıkçası senin başvurduğun yere ve senin iş becerine bağlı olarak değişkendir. "Hakimlik Savcılık" sınavına başvurunu yaptıktan sonra sınavı ve mülakatı başarı ile tamamlayıp Hakim veya Savcı olmaya aday olabiliyorsun. Ama tabii bir işin içinde mülakat varsa orda mutlaka "baaazı" dayılarında etkisi olur;)

Kaça gidiyorsun kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer yaşın küçükse yani üniversite sınavı maratonuna daha başlamamış birisi isen mutlaka daha fazla araştır. Yine merak ettiklerin varsa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım:)

En düşük bütçeyle açılabilecek bölümlerden biri olduğu için özel üniversitelerde mantar gibi çoğaldı maalesef. E özel üniversitelerde heryerde mantar gibi çoğaldığından ortalık "boşanma davasını iki tavuk dürüm bir ayrana hallederim" diyecek hale geldi neredeyse:)
Yazıyı başka bir foruma da yazmıştım. Orada yazıyı paylaşmadan hukuk olarak düzelttim ancak burada unutmuşum. Savcılık için de girilen sınavın adını tam olarak bilmiyorum bu yüzden savcılık sınavı diyip geçtim. Gerçi bunlara neden takıldınız anlayamadım ancak gene de yazdıklarınız ve beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. :)

12. sınıfım ve EA bölümüne daha yeni geçtim. Yani EA seçeli fazla olmadı. Sayısaldan EA'a dönenlerdenim. Bu yüzden çok ani gelişince meslekleri fazla inceleme şansım olmadı. Bu yazı da biraz geç saatte yazıldığı için ufak tefek hatalarım olabilir. Ben bilgi almak için yazmıştım. Akrabalarımdan da avukatlar olduğu için bu bölümü değerlendirmek amaçlı sorayım dedim. Avukat olup savcı olmak isteyen arkabam da savcılık sınavına hazırlanıyorum diyince bende öyle yazıp geçtim. Belki bizim anlayacağımız dilden savcılık sınavı diye söyleyip geçmiştir o da.

Avukatlık bölümü ne knk. Hukuk bir bölüm zaten. Ayrıca yazından anlaşıldığı üzere bu bölüm ve meslek üzerine bir merakın yok. Daha bu noktada maaş hakkında soru sorman bence yanlış.
Hocam avukatlık bölümü diye bir şey yazmamışım gördüğüm kadarıyla. Sanırım bölümü bitirmek ne kadar zor sorusuna takılmışsınız. Bölümden kastım Hukuk fakültesini bitirmek ne kadar zor demek istemiştim. Bende cümleyi biraz yanlış kurdum sanırım.

Son düzenleme:

Max imre

80+ Bronze
Zordur ezberin kuvvetliyse gir derim. Kalın hukuk kitaplarına çalışacaksın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Gerçi bunlara neden takıldınız anlayamadım
Bu yazı da biraz geç saatte yazıldığı için ufak tefek hatalarım olabilir. Ben bilgi almak için yazmıştım.
Yok beni yanlış anladın. Yaşını veya sınıfını bilmediğim için örnek veriyorum orta okuldasındır daha ve liseye başlamamışındır belki diye düşündüm. Bu yüzden hiç araştırmadan düşündüğünü düşündüm bu mesleği. O yüzden öyle söyledim başta ama yine de kıracak veya yanlış bir şey söylediysem çok pardon tabii ki:)

Avukatlık mesleğini özetle üniversite okunmuş esnaflık gibi düşünebilirsin. Saçma bir tabir gibi gelebilir başta ama şöyle düşün; üniversite ve hukuk okudun diye bitmiyor bu meslekte maalesef. Daha çok senin becerin, başarın ve kendini piyasada konumlandırmana göre başarın ve gelirin artıyor. Bu sayede başarılı bir avukat tabiri oluşuyor yani. Ama tabii özel üniversiteler sayesinde şu an o kadar çok avukat var ki biraz kalite düşüyor haliyle (sözüm meclisten dışarı, mutlaka kaliteli başarılı avukatlar var ve olacak daha da). Ben koşturmacadan çabalamadan çekinmem üşenmem, kafam kadar kitapları okumayı severim yorulmam, başarısızlıktan hemen kırılmam diyorsan neden olmasın:)

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Bence hukuk ve psikoloji gibi bölümler artık bitti , aşırı mezun vermeye başladılar. Kime sorsam hukuk veya psikoloji okumak istiyorum diyor şimdi olmasa bile 2 yıl sonra hukuk ve psikoloji bitecek

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok beni yanlış anladın. Yaşını veya sınıfını bilmediğim için örnek veriyorum orta okuldasındır daha ve liseye başlamamışındır belki diye düşündüm. Bu yüzden hiç araştırmadan düşündüğünü düşündüm bu mesleği. O yüzden öyle söyledim başta ama yine de kıracak veya yanlış bir şey söylediysem çok pardon tabii ki:)

Avukatlık mesleğini özetle üniversite okunmuş esnaflık gibi düşünebilirsin. Saçma bir tabir gibi gelebilir başta ama şöyle düşün; üniversite ve hukuk okudun diye bitmiyor bu meslekte maalesef. Daha çok senin becerin, başarın ve kendini piyasada konumlandırmana göre başarın ve gelirin artıyor. Bu sayede başarılı bir avukat tabiri oluşuyor yani. Ama tabii özel üniversiteler sayesinde şu an o kadar çok avukat var ki biraz kalite düşüyor haliyle (sözüm meclisten dışarı, mutlaka kaliteli başarılı avukatlar var ve olacak daha da). Ben koşturmacadan çabalamadan çekinmem üşenmem, kafam kadar kitapları okumayı severim yorulmam, başarısızlıktan hemen kırılmam diyorsan neden olmasın:)
Sizi yanlış anlamadım hocam. Bu konuda fazla bilgili olmadığımı kabul ediyorum. Biraz da olsa kafamda bir şeyler canlandı. İlgiliendiğiniz için teşekkür ederim. :)

Bence hukuk ve psikoloji gibi bölümler artık bitti , aşırı mezun vermeye başladılar. Kime sorsam hukuk veya psikoloji okumak istiyorum diyor şimdi olmasa bile 2 yıl sonra hukuk ve psikoloji bitecek
Hocam evet herkes okuyor ancak bence iyi avukatlar her zaman onların arasında sıyrılacaktır. Ben kimsenin kötü bir avukata gitmek isteyeceğini düşnmüyorum.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Davayı düşüren, kazandıran avukatı ister herkes. Kaliteli avukat olduktan sonra zaten sen iş aramıyorsun. Senin ayağına geliyorlar. Tabii ilk başta sen koşturuyorsun da başarılı olduktan sonra artık onlar senin peşinden koşuyor.
Bu ülkede hukukun biteceğini açıkçası sanmıyorum bu arada. Ülke çağın çok altında olduğundan medeniyetlice çözüm yapamıyorlar. İlla ki bir sözcüye ihtiyaç var. 😃

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Davayı düşüren, kazandıran avukatı ister herkes. Kaliteli avukat olduktan sonra zaten sen iş aramıyorsun. Senin ayağına geliyorlar. Tabii ilk başta sen koşturuyorsun da başarılı olduktan sonra artık onlar senin peşinden koşuyor.
Bu ülkede hukukun biteceğini açıkçası sanmıyorum bu arada. Ülke çağın çok altında olduğundan medeniyetlice çözüm yapamıyorlar. İlla ki bir sözcüye ihtiyaç var. 😃
Bende Türkiye'de avukatlığın biteceğini sanmıyorum. Türkiye'de kolay kolay dava bitmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,101
Üyeler
167,058
Son üye
öylesine biriiiii
Top Bottom