Cevdet Sunay
80+ Platinum
Dahası
AVX2 içi geçerli değil mi? 512 olan daha fazla ısındırıyor diye biliyorum.Prime95 te avx'i kapatırsan en az 10 derece daha düşük alırsın
Avx i kapatırsan dedım yani avx ile ilgili bütün komut setlerini kapatırsanAVX2 içi geçerli değil mi? 512 olan daha fazla ısındırıyor diye biliyorum.
Performans da sıkıntı yaratır mı? Oyunlara etkisi yoksa AVX ile alakalı her şeyi OFF yapacğaım hem işlemci frekansını artırmak kolay olur hemde 10-20C kazanırım.Avx i kapatırsan dedım yani avx ile ilgili bütün komut setlerini kapatırsan
AVX zaten uygulamada kullanılmıyorsa çalışmaz. Örneğin Cinebench AVX kullanıyor yani Cinebench'te AVX etkin olur. AVX'i kapatmak bazı uygulamaların desteklenmemesine neden olabilir. Benchmark'lar AVX kapalı daha iyi sonuç verecektir ancak DirectX 12 destekli bir oyunda eğer ki AVX kapalı ise burada da desteklenmeme sıkıntısı olabilir. Dün dediğim gibi AVX ve AVX 2 DirectX ve .NET Framework üzerinden destekleniyor.
AVX2 olmasa bile 512'yi kapatırım o daha fazla ısındırıyorAVX zaten uygulamada kullanılmıyorsa çalışmaz. Örneğin Cinebench AVX kullanıyor yani Cinebench'te AVX etkin olur. AVX'i kapatmak bazı uygulamaların desteklenmemesine neden olabilir. Benchmark'lar AVX kapalı daha iyi sonuç verecektir ancak DirectX 12 destekli bir oyunda eğer ki AVX kapalı ise burada da desteklenmeme sıkıntısı olabilir. Zaten AVX yeni bir teknoloji değil.
Hocam sen kapattığında oyunlarda sıkıntı oldu muAvx i kapatırsan dedım yani avx ile ilgili bütün komut setlerini kapatırsan
Kanka exTReMe PeRfoRmaNCe için böyle şeyler denemıyorum. Yemişim AVX ini ne gerek var uğraşmaya yani hadi diyelim ki 3 fps kazancaksın ama kimsenın bilgisi yok o yüzden gerek bence böyle saçma sorularaAVX2 olmasa bile 512'yi kapatırım o daha fazla ısındırıyor
Hocam sen kapattığında oyunlarda sıkıntı oldu mu