Neler Yeni

Aylar sonra ölü piksel çıkarsa iade olur mu?

GirayHan

80+ Platinum
Sonunda cesaret ettim ve onca olumsuz yoruma rağmen Aoc 24g4xe aldım hepsiburada üzerinden.
Aldıktan 1 ay sonra ölü piksel çıkan kişileri gördüm.
Bende böyle bir sorun yaşarsam sıkıntı çıkmadan iade edebilir miyim?
ilk 6 ay kapsamında oluşacak hasarlar buna ölü piksel de dahil 6 aylık DOA kapsamındadır.

DOA kapsamında arıza durumunda ürün fabrikasyon hatalı kabul edilir ve birebir değişim yada direkt olarak iade sağlanır.

Bu hususta tüketici seçimlilik hakkı esas alınır. yani sana soracaklar iade mi değişim mi diye.

son kararı sen vereceksin.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
ilk 6 ay kapsamında oluşacak hasarlar buna ölü piksel de dahil 6 aylık DOA kapsamındadır.

DOA kapsamında arıza durumunda ürün fabrikasyon hatalı kabul edilir ve birebir değişim yada direkt olarak iade sağlanır.

Bu hususta tüketici seçimlilik hakkı esas alınır. yani sana soracaklar iade mi değişim mi diye.

son kararı sen vereceksin.
DOA Nedir hocam

GirayHan

80+ Platinum

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
defective on arrival'ın kısaltması.

Meali; ilk kullanımda yada erken bozulmuş ürün.
Bu anlattığın süreç çok uzun işler mi peki atıyorum 2 ay sonra ölü piksel çıktı ne yapmaliyim tam olarak

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,120
İsim
Kadir
Bazı firmalar koşulsuz iade alabiliyor
Trendyoldan akıllı saat aldım beğenmedim aide aldılar
aylar önce aldığım çay makinesi iki kez arızalandı iade talep ettim aldılar
amazon bu konuda iyi ama hb nasıl ilerletir bilmiyorum
Üreticisi garantisi ise genelde belirli bir piksel sayısında olursa değişim yapıyorlar

GirayHan

80+ Platinum
Bu anlattığın süreç çok uzun işler mi peki atıyorum 2 ay sonra ölü piksel çıktı ne yapmaliyim tam olarak
Hayır

ilk 6 ay içinde arızalanırsa satın aldığın firmaya mail yolu ile yada elden aldıysan mağaza yolu ile yazılı bildirimde bulunuyorsun.

yazında ürünün ilk 6 aylık süre içinde bozulduğuna ve ürünün doa kapsamında olduğuna birebir değişim yada ücret iadesi istediğini belirtiyorsun.

firma ürünü senin şikayet belgenle servise yolluyor. DOA Kapsamında ürün değerlendiriliyor ve sana seçimlilik hakkını soruyorlar.

30 gün tamirde geçebilecek olan yasal süre ( 10 gün de sürer )

değişim iade raporu sana yollanacağı tarihten itibaren ( 30 gün yasal süresi vardır bu süre içinde paranı alırsın )

değişim iade raporun çıkar bu raporu kargo ile yada elden aldıysan mağazaya götürüp veriyorsun iade faturası kesiyorlar olay bitiyor.

Son düzenleme:

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
Hayır

ilk 6 ay içinde arızalanırsa satın aldığın firmaya mail yolu ile yada elden aldıysan mağaza yolu ile yazılı bildirimde bulunuyorsun.

yazında ürünün ilk 6 aylık süre içinde bozulduğuna ve ürünün doa kapsamında olduğuna birebir değişim yada ücret iadesi istediğini belirtiyorsun.

firma ürünü senin şikayet belgenle servise yolluyor. DOA Kapsamında ürün değerlendiriliyor ve sana seçimlilik hakkını soruyorlar.

30 gün tamirde geçebilecek olan yasal süre ( 10 gün de sürer )

değişim iade raporu ( 30 gün yasal süresi vardır bu süre içinde paranı alırsın )

değişim iade raporun çıkar bu raporu kargo ile yada elden aldıysan mağazaya götürüp geriyorsun iade faturası kesiyorlar olay bitiyor.
Hepsiburada saticisindan aldım yani direkt hepsiburadaya mail atacağım öyle mi

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Göksel Gündüz
Sonunda cesaret ettim ve onca olumsuz yoruma rağmen Aoc 24g4xe aldım hepsiburada üzerinden.
Aldıktan 1 ay sonra ölü piksel çıkan kişileri gördüm.
Bende böyle bir sorun yaşarsam sıkıntı çıkmadan iade edebilir miyim?
Ben AOC G2460PG monitör kullanıyorum, 5 seneye yakın oldu hiç bir şekilde ölü piksel çıkmadı. Çıkar mı bilmem ama bence çıkması zor. Ben 4-5 tane monitör kullandım, hiç anlattığın duruma rastlamadım.

Işık sızması durumu her monitörde oluyor. Onun önüne geçemezsin. Anca OLED monitör alsaydın onlarda olmuyormuş ışık sızması.

GirayHan

80+ Platinum
Hepsiburada saticisindan aldım yani direkt hepsiburadaya mail atacağım öyle mi
ürünü hepsiburadaya yollayacaksın. yollarken de çözüm merkezine doa kapsamında olduğunu ve iade/değişim istediğini bildireceksin. gerisi dediğim gibi. yöntem aynı. a firma b firma yok. tek dikkat edilmesi gereken fatura tarihinden itibaren 6 ayı geçmemiş olmak. 6 ayı geçerse tüketici hakem heyeti yolu gözükür.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
Ben AOC G2460PG monitör kullanıyorum, 5 seneye yakın oldu hiç bir şekilde ölü piksel çıkmadı. Çıkar mı bilmem ama bence çıkması zor. Ben 4-5 tane monitör kullandım, hiç anlattığın duruma rastlamadım.

Işık sızması durumu her monitörde oluyor. Onun önüne geçemezsin. Anca OLED monitör alsaydın onlarda olmuyormuş ışık sızması.
Hocam bütçeme göre herkes bunu önerdi bunu almak zorunda kaldım umarım pişman olmam
Mesaj otomatik birleştirildi:

ürünü hepsiburadaya yollayacaksın. yollarken de çözüm merkezine doa kapsamında olduğunu ve iade/değişim istediğini bildireceksin. gerisi dediğim gibi. yöntem aynı. a firma b firma yok. tek dikkat edilmesi gereken fatura tarihinden itibaren 6 ayı geçmemiş olmak. 6 ayı geçerse tüketici hakem heyeti yolu gözükür.
Tamamdır çok teşekkürler

exist.one

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Yusuf Karayer
İade değil ama garantiye gönderebilirsin sorunu çözemezlerse yenisini gönderme ihtimalleri var.
Bende 24G4X almayı düşünüyorum yorumlarını beklerim
24G4X şuan piyasadaki en F/P monitör zaten.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
Top Bottom