Yardım B450 A-Pro ve R5 2600 uyumlu Ram

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
Anakart ve işlemciye uygun olarak şu ramler uyumlu mudur?Herhangi bir problem gerçekelşir mi?O frekansa çıkamama falan?

Merhaba;

Bahsettiğiniz Anakart sadece B450 A Pro ise kendi sitesinden OC iile desteklediğini görebilirsiniz. (Supports DDR4-3466(OC) Memory)

Bunu öneririm fiyat olarak biraz daha uygun olduğu için.
Diğer Ramlar da kullanılabilir bir sıkıntı göstermeyecektir.

Hangi markayı seviyorsanız onu tercih edin.

Merhaba;

Bahsettiğiniz Anakart sadece B450 A Pro ise kendi sitesinden OC iile desteklediğini görebilirsiniz. (Supports DDR4-3466(OC) Memory)

Bunu öneririm fiyat olarak biraz daha uygun olduğu için.
Diğer Ramlar da kullanılabilir bir sıkıntı göstermeyecektir.
Oluşabilecek sıkıntı en başta mı olur 1 hafta sonra falan mı?Veya ilk takıldığında mı?

Bu Ram arasında soruyor iseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum, değişiklik göstermesine bağlı olarak genelde uyumsuz ise ilk başta gösterebilir.
Yani merak ettiğim şu;normal kullanım esnasında bu uyumsuzluktan dolayı görüntü falan kesilir mi?Biraz saçma gibi ama bir yerde okumuştum.

Yani merak ettiğim şu;normal kullanım esnasında bu uyumsuzluktan dolayı görüntü falan kesilir mi?Biraz saçma gibi ama bir yerde okumuştum.
Burada şöyle bir şey olabilir daha önce başıma geldi, Ram aldım tek kanal kullanıyordum taktım sistem açılmadı, Ram bozuk idi, böyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Kullandığınız Ram veya alacağınız Ram tek ise uyumsuz olduğunda sistem başlamaz, burada Ram ın uyumsuz olduğunu görebilirsiniz.

Şöyle bir şey olabilir, 3200 Mhz X bir Ram aldığınız Anakart bunu 3000Mhz olarak gördü, bunu da Bios ayarına girip Xmp den kendi Mhz değeriyle güncellersen doğru olan Mhz çalışır. Bu sistemde sorun yaratmaz.

Anakart ve işlemciye uygun olarak şu ramler uyumlu mudur?Herhangi bir problem gerçekelşir mi?O frekansa çıkamama falan?

Anakartın 3466 Mhz RAM destekliyor ama işlemcin 2933 Mhz i destekliyor. 3200 Mhz RAM kullanamazsın

Anakartın 3466 Mhz RAM destekliyor ama işlemcin 2933 Mhz i destekliyor. 3200 Mhz RAM kullanamazsın
Düzeltme için teşekkür ederim İşlemci tarafını kontrol etmeyi unutmuşum, 3000 Mhz alıp kullanılabilir. Kalan değerlerde Fps olarak bir düşüm olacağını pek sanmıyorum.

Düzeltme için teşekkür ederim İşlemci tarafını kontrol etmeyi unutmuşum, 3000 Mhz alıp kullanılabilir. Kalan değerlerde Fps olarak bir düşüm olacağını pek sanmıyorum.
Ramdeki arıza memtest ile mi test ediliyor,yoksa ramde fiziksel arıza varsa(gerçi öyle bir durumda sistem açılmaz belki ama) nasıl anlaşılıyor?

Ramdeki arıza memtest ile mi test ediliyor,yoksa ramde fiziksel arıza varsa(gerçi öyle bir durumda sistem açılmaz belki ama) nasıl anlaşılıyor?
Fiziksel arıza gözlede görebilirsiniz lakin smd parçalarında sorun varsa gözle görülmez. Bu zamana kadar Ram de uyumsuzluk dışında bir sorun görmedim şahsen. 3200Mhz yerine işlemciniz desteklemediği için yukarıda arkadaş düzeltmesini yaptı kendisine tekrar teşekkür ederim.

bundan 2 adet alıp kullanabilirsiniz.

Fiziksel arıza gözlede görebilirsiniz lakin smd parçalarında sorun varsa gözle görülmez. Bu zamana kadar Ram de uyumsuzluk dışında bir sorun görmedim şahsen. 3200Mhz yerine işlemciniz desteklemediği için yukarıda arkadaş düzeltmesini yaptı kendisine tekrar teşekkür ederim.

bundan 2 adet alıp kullanabilirsiniz.
R5 2600 ile 3200 mhz kullananlar var.Problem olacağını zannetmiyorum.

R5 2600 ile 3200 mhz kullananlar var.Problem olacağını zannetmiyorum.
3200 takarsanız kullanabilirsiniz ancak işlemci bunu 2933 Mhz kadarını kullanır. verdiğimiz ekstra parada boşuna olmuş olur. 3200MHz da alasnaız alacağınız performans 2933 MHz olacaktır. tabii ki de karar sizlerin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,496
Üyeler
184,173
Son üye
nisa353535353
Geri