Neler Yeni

B450 Tuf anakartların farkları

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İkisi de pro birisinin b450 m birisi sade b450 hangisini almalıyım ikisinde de çift m.2 ikisi de 64 GB RAM destekliyo sadece birisi atx birisi micro atx
Hocam çift M.2 sizi cezbetmesin ikinci slot PCIe 3.0 x2 hızında çalışıyor, yani takacağınız SSD ile maksimum 2000 MB/saniye hız alabileceksiniz. B450 chipsetli anakartta ikinci M.2 slotu bana kalırsa gereksiz. Dediğim gibi ya B550 chipsetli anakartları bekleyin ya da B450 TOMAHAWK MAX alın, ondaki VRM'ler daha iyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neyse atx her zaman hava akışı yönünden daha iyidir.
Aynen, kaldı ki 1 adet daha fazla kasa fan girişi var, her halükarda ATX olanı tercih etmesini söyleyecektim zaten :D.

forza11

80+ Bronze
Asus tuf b450m-pro ve Asus tuf b450-pro anakartlar arasında ne.gibi farklar var
Anakartlarda model adında M görürsen bu mikro ATX demektir. Yani boyutları biraz daha küçük olur.
B450m-pro gaming ile B450-Pro gaming arasında tek fark bu.

Kasan büyükse ATX olanı alırsın, kasan küçükse mikro atx olanını

ikisinde de çok kaliteli vrm var, şiu incelemeye google translate ile bakarsan anlarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Mehmet demirden
ATX olanı alman bence daha iyi, kaldı ki kendim de kullanıyorum. Ancak B550 chipsetli anakartları beklemen veya beklemeyeceksen bile B450 TOMAHAWK MAX alman daha iyi olur.
MSI kullanmak istemiyorum hiç sevmediğim bir marka kendimce hiçbir işe yaramayan bir marka kendisi tabi sevenler de vardır ama ben sevmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız hocam şimdi kontrol ettim de iki anakartın da form faktörü farklı olmasına rağmen ikisinin VRM'leri tamamen aynı :D.
Aynen ben de ondan kararsız kaldım sadece aradaki fark birinde b450m yazıyo ve de birisi atx birisi micro atx

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Anakartlarda model adında M görürsen bu mikro ATX demektir. Yani boyutları biraz daha küçük olur.
B450m-pro gaming ile B450-Pro gaming arasında tek fark bu.

Kasan büyükse ATX olanı alırsın, kasan küçükse mikro atx olanını

ikisinde de çok kaliteli vrm var, şiu incelemeye google translate ile bakarsan anlarsın.
Oley be, bende olan anakartın VRM'leri daha az ısınıyor, oley! Ayrıca Japonca testi gibi mübarek :D.
MSI kullanmak istemiyorum hiç sevmediğim bir marka kendimce hiçbir işe yaramayan bir marka kendisi tabi sevenler de vardır ama ben sevmiyorum
Sırf markadan dolayı böyle şeyler demenizi çok doğru bulmuyorum, B450 TOMAHAWK MAX model olarak çok iyi. Tabii ki siz bilirsiniz.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Vram aynı ikisinin de
Hocam ATX alın geçin, kendim de kullanıyorum çok daha güzel gözükür ATX olanı. Üçüncü deyişim bu ama isterseniz B550 chipsetli anakartları bekleyebilirsiniz.

robin

80+ Silver
VRM kalitesi olarak B450-A PRO çok önde. PRO-M.2'de 2, PRO'da 4 kanal var bellekler için. M.2'de mosfet soğutması bile yok, o anakartı almayın.

Samet3716

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Kemal Samet Çağlar
Hocam ATX alın geçin, kendim de kullanıyorum çok daha güzel gözükür ATX olanı. Üçüncü deyişim bu ama isterseniz B550 chipsetli anakartları bekleyebilirsiniz.

Bende DA sistemde bu anakarta yükselttim.

Ekler

• Screenshot_20200613_101021_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200613_101021_com.android.chrome.jpg
    472.3 KB · Hit: 30

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
VRM kalitesi olarak B450-A PRO çok önde. PRO-M.2'de 2, PRO'da 4 kanal var bellekler için. M.2'de mosfet soğutması bile yok, o anakartı almayın.
Çok önde demek yanlış olur be hocam. Zaten bu listede turuncu ile yazılan anakartlar zar zor o tier'a gelmiş gözüküyorlar, aşırı büyük de bir fark yok yani.
Bende DA sistemde bu anakarta yükselttim.
Güzel yapmışsın hocam, gayet iyi anakart. Ah bir de ARGB girişi olsaydı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Mehmet demirden
Ne zaman çıkacak ki benim de param ne zmana geleceği tam belli değil bakarsın 2 gün sonra bakarsın 1 ay sonra gelir ben de birkaç yıldır böyle bir sistem toplamayı bekliyorum daha fazla beklemeyi hiç istemiyorum da

Samet3716

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Kemal Samet Çağlar

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Ne zaman çıkacak ki benim de param ne zmana geleceği tam belli değil bakarsın 2 gün sonra bakarsın 1 ay sonra gelir ben de birkaç yıldır böyle bir sistem toplamayı bekliyorum daha fazla beklemeyi hiç istemiyorum da
1 ay içerisinde mağazalarda olur hocam, tabii mağazalar açık olursa :D.
Ne işe yarıyor çok bilgili değilim bu konularda?
ARGB diyorsan RGB'nin adreslenebilir versiyonu, uzun uzun anlatmayacağım. VRM diyorsan CPU'ya güç sağlayan şeyler.

Samet3716

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Kemal Samet Çağlar
1 ay içerisinde mağazalarda olur hocam, tabii mağazalar açık olursa :D.

ARGB diyorsan RGB'nin adreslenebilir versiyonu, uzun uzun anlatmayacağım. VRM diyorsan CPU'ya güç sağlayan şeyler.
Ben anakarttan kasanın fanlarının rengini kontrol edemiyecek miyim yani?

Top Bottom