Aluqah
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 52
- İsim
- Caner Kaya
Arkadaşlar merhaba,
Sistemim şimdilik bu:
Ryzen 5 3600X
MSI RX 5600 XT Gaming X
2x8 3600MHz ram
512gb NVMe m.2 SSD
2 aydır indirim kovalamaktan, sistem parçaları hakkında bilgi toplamaktan nevrim döndü. Ama şu anakart konusunda kafam çok karışık. Kağıt üzerinde özellikleri karşılaştırınca bir karar veriyorum ama sonra biri çıkıp ''onu alma o çok ısınıyor" dediğinde tekrar başa sarıyorum.
B450'ler içinde seçeneklerim bunlar:
MSI Tomahawk Max
Asus Tuf Pro Gaming
Gigabyte Aorus Elite
Bu da karşılaştırmaları:
B450 için 800-850 TL bütçem var.
X570'ler için seçeneklerim bunlar:
MSI MPG Gaming Pro Carbon Wi-Fi
Gigabyte Aorus Elite
Asus TUF Gaming X570 PLUS Wi-Fi
Karşılaştırmaları: X570 için de maksimum 1600 TL bütçe ayırdım. 3 anakart da geçmişte bu fiyatları görmüş. O yüzden indirim kovalayabilirim.
Tavsiyelerinize yön vermesi açısından şunu söyleyebilirim, bilgisayar ile ilişkim %30 oyun, %70 genel kullanım şeklinde. En azından 5 yıl boyunca parça değiştirmek gibi bir niyetim yok.
Öneride bulunurken sebeplerini de söylerseniz daha makbule geçer. Teşekkürler.
Sistemim şimdilik bu:
Ryzen 5 3600X
MSI RX 5600 XT Gaming X
2x8 3600MHz ram
512gb NVMe m.2 SSD
2 aydır indirim kovalamaktan, sistem parçaları hakkında bilgi toplamaktan nevrim döndü. Ama şu anakart konusunda kafam çok karışık. Kağıt üzerinde özellikleri karşılaştırınca bir karar veriyorum ama sonra biri çıkıp ''onu alma o çok ısınıyor" dediğinde tekrar başa sarıyorum.
B450'ler içinde seçeneklerim bunlar:
MSI Tomahawk Max
Asus Tuf Pro Gaming
Gigabyte Aorus Elite
Bu da karşılaştırmaları:
MSI B450 TomaHawk - Gigabyte B450 Aorus Elite - Asus TUF B450M-Pro Gaming Karşılaştırması - Epey
Epey - MSI B450 TomaHawk - Gigabyte B450 Aorus Elite - Asus TUF B450M-Pro Gaming özellik ve fiyat karşılaştırması
www.epey.com
X570'ler için seçeneklerim bunlar:
MSI MPG Gaming Pro Carbon Wi-Fi
Gigabyte Aorus Elite
Asus TUF Gaming X570 PLUS Wi-Fi
Karşılaştırmaları: X570 için de maksimum 1600 TL bütçe ayırdım. 3 anakart da geçmişte bu fiyatları görmüş. O yüzden indirim kovalayabilirim.
Tavsiyelerinize yön vermesi açısından şunu söyleyebilirim, bilgisayar ile ilişkim %30 oyun, %70 genel kullanım şeklinde. En azından 5 yıl boyunca parça değiştirmek gibi bir niyetim yok.
Öneride bulunurken sebeplerini de söylerseniz daha makbule geçer. Teşekkürler.