anakartta önemli olan RGB/ARGB girişleri, ram desteği ve VRM ler. Hangisi iyiyse o. Orta seviyede B450 PRO4 olabilir. Girişte B450M S2HOrta seviye anakartların ne gibi artıları var peki ?
o sisteme b550 fazla bana göre ilerde yükseltecem diyorsan b550 de pcı express 4.0 varSizce ryzen 5 3400 g ile b450 ye 500 TL vermek mi ? Yoksa b550 alıp 1300 TL vermek mi?
B550 nin avantajları nedir ?
b450 anakart günümüzde yeterli bir kart ama o kadar ayrıntıyı ben bilmiyorum. Onları @crazyreign 'e soralım.Orta seviye anakartların ne gibi artıları var peki ?
Bende Aynı düşüncedeyim sonuçta bir iskelet görevi görüyor ve ileriye dönük sistemlerde önem verilmeliNormalde "resmiyette" Ryzen 5 3400G, B550 chipsetli anakartlar ile desteklenmiyor.
Ama takıp kullanabiliyorsun.
Her anakartta kullanacağın garanti değil, ama eğer çalışırsa ileride işlemci yükseltirken epey bir rahatlık olur.
Anakartta cimrilik yapılmaz, anakart önemli.
İleri dönük bir sistem istiyorsan 1 ya da 1.5 sene kadar beklemen gerek. DDR5 ve AM5 gelecek 2021 sonundaBende öyle düşündüm ama bütçemi düşürmem ve ileriye dönük bir sistem almak istedim