Neler Yeni

B450M S2H BIOS Sıfırlama

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
B450M S2H anakartımın BIOS'unu sıfırlamak istiyorum. CMOS_CLEAR yapacağım. Resimlerdeki gibi tornavidayı 4 pine mi yoksa 2 pine mi değdirmem gerekiyor?

Bir bilgisayarcı tanıdığım 2 pin dedi, internette biraz baktığım kadarıyla 4 pin olduğunu söyleyenler de var.

6615d8d5-0e34-4a5c-bc08-81c3019f7787.jpeg
6615d8d5-0e34-4a5c-bc08-81c3019f7787 (1).jpeg

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,139
İsim
Emre Zengin

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aşağıdaki 2 pine aynı anda sadece 5-10 saniye değdireceksin hocam.
Hayda hocam birisi üstteki 2 pin dedi birileri 4 pin dedi siz de şimdi alttaki 2 pin diyorsunuz :) beni iyice arada bıraktınız. Üstteki 2 pin diyen bilgisayarcı tanıdığım 4üne birlikte değdirirsen anakart mefta olur diyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,139
İsim
Emre Zengin
Hayda hocam birisi üstteki 2 pin dedi birileri 4 pin dedi siz de şimdi alttaki 2 pin diyorsunuz :) beni iyice arada bıraktınız. Üstteki 2 pin diyen bilgisayarcı tanıdığım 4üne birlikte değdirirsen anakart mefta olur diyor.
Sadece bu işaretlediğime değdireceksin hocam.
Ekran Görüntüsü (103).png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,139
İsim
Emre Zengin
çok sağolun hocam çok yardımcı oldu, ben de böyle net bir bilgi arıyordum. Üstteki 2 pin farklıymış demekki
Önemli değil sen bunu neden yapmak istedin hocam? Secure Boot'u mu aktifleştirdin?

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
Sadece bu işaretlediğime değdireceksin hocam. Alıntıyı görüntüle
Hocam bilginiz varsa bu konuda bir şey daha sormak istiyorum. Bu anakarta 5600 işlemci aldım. Kullanılmasına kullanılıyor ama sabahları bilgissayarı açtığımda kasaya güç geliyor ama ekrana görüntü gelmediği oluyor. Eski-yeni işlemci arasında tak çıkar yaparak sorunu çözüyorum ama nereye kadar. Eski işlemci olan 1600 le yıllardır sorunsuz kullanıyorum sistemi. İade gününe az kaldı en son bu CMOS yöntemini deneyeceğim işte. Sizce bu yöntem bu sorunu çözer mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli değil sen bunu neden yapmak istedin hocam? Secure Boot'u mu aktifleştirdin?
Monitör, ekran kartı ve ramlerde herhangi bir sorun olmadığına eminim. 3-4 gündür 5600 ile sorunsuz çalışıyordu sistem, sorunun düzeldiğini düşündüm ama bu sabah yine görüntü gelmedi. BIOS en son sürümde

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,139
İsim
Emre Zengin
Hocam bilginiz varsa bu konuda bir şey daha sormak istiyorum. Bu anakarta 5600 işlemci aldım. Kullanılmasına kullanılıyor ama sabahları bilgissayarı açtığımda kasaya güç geliyor ama ekrana görüntü gelmediği oluyor. Eski-yeni işlemci arasında tak çıkar yaparak sorunu çözüyorum ama nereye kadar. Eski işlemci olan 1600 le yıllardır sorunsuz kullanıyorum sistemi. İade gününe az kaldı en son bu CMOS yöntemini deneyeceğim işte. Sizce bu yöntem bu sorunu çözer mi?

Monitör, ekran kartı ve ramlerde herhangi bir sorun olmadığına eminim. 3-4 gündür 5600 ile sorunsuz çalışıyordu sistem, sorunun düzeldiğini düşündüm ama bu sabah yine görüntü gelmedi. BIOS en son sürümde
BIOS'u en son sürüme değilde ondan önceki F64 sürümüne güncelleyip tekrardan deneyebilir misin?

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
BIOS'u en son sürüme değilde ondan önceki F64 sürümüne güncelleyip tekrardan deneyebilir misin?
en son sürüm beta olduğu için zaten ilk taktığımda F64 ile denedim. Bu sorunu yaşadığım için F65b ye yükselttim ama faydası olmadı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,139
İsim
Emre Zengin
en son sürüm beta olduğu için zaten ilk taktığımda F64 ile denedim. Bu sorunu yaşadığım için F65b ye yükselttim ama faydası olmadı
Ryzen 5 5600'ün pinlerinde sorun yok di mi? Anakartta bir sorun olabilir. Prizin falan topraklı di mi?

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
Ryzen 5 5600'ün pinlerinde sorun yok di mi? Anakartta bir sorun olabilir. Prizin falan topraklı di mi?
Valla bu anakarta sorunlu diyorlar zaten, sorun anakartın yazılımında bence. 1600 ile sistem sorunsuz çalışıyor. Yeni işlemci de çalışmasına düzgün çalışıyor ama bazen ekrana görüntü gelmiyor işte. Pinlerde herhangi bir yamulma yok.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,139
İsim
Emre Zengin
Valla bu anakarta sorunlu diyorlar zaten, sorun anakartın yazılımında bence. 1600 ile sistem sorunsuz çalışıyor. Yeni işlemci de çalışmasına düzgün çalışıyor ama bazen ekrana görüntü gelmiyor işte. Pinlerde herhangi bir yamulma yok.
Hocam bir de geri dönebilirsen F63 BIOS'unu da bir dene bakalım. O da çözüm olmazsa gönder garantiye anakartı. Ryzen 5 5600 çalışırken normal kullanımda bilgisayar birden reset falan atmıyordu di mi?

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
Hocam bir de geri dönebilirsen F63 BIOS'unu da bir dene bakalım. O da çözüm olmazsa gönder garantiye anakartı. Ryzen 5 5600 çalışırken normal kullanımda bilgisayar birden reset falan atmıyordu di mi?
Dediğim gibi 3-4 gündür hiçbir sorun yaşamadım mesela, açıp kapamasına, yeniden başlatmasına falan gayet sorunsuz oluyordu. Ama işlemciyi ilk taktığım zamanlar kapatınca bir daha açamıyordum. Ne zaman açılmayacağı belli olmuyor yani. İade gününe 3 4 gün kaldı. Bilgisayar eski, anakartın da garantisi yok. BIOS sürümüyle düzeleceğine pek ihtimal vermiyorum hocam. Denenebilecek en elle tutulur yöntem CMOS sıfırlama gibi duruyor sanki

Normal kullanım sırasında herhangi bir reset durumuyla karşılaşmadım

Top Bottom