Babam, pc oynamama karışıyor

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
hiç bişey, yani onlara acıdığım yok tek düşündüğüm küçük yaşdaki kız kardeşim
kardom yanlış anlama ama eğer psikolojini bozan bir ortam varsa terk edeceksin bari biriniz kurtulur

Kardo kim 18 yaşındaki çocuğa 50k verecek? Hem de özel güvenlikte? Devlete giremiyorsa ki şu anda alım yok, ilk başta alacağı para asgari ücrettir, belki 5-10k üstü.
adam diyor 50k alacağım diye attığı gönderiye bak ona ithafen dedim

buna fazla katılmıyorum, şuanda annemin babamın bana cep harçlıgı vermesinden başka fazla bir vasıfları yok.

Tamam o zaman, eve çık, kiranı öde, elektrik-su-telefon-internet gibi giderlerini karşıla, yorgun yorgun geldikten sonra yemeğini yap, temizliğini, ütünü hallet.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

adam diyor 50k alacağım diye attığı gönderiye bak ona ithafen dedim

Yok kardeşim alamıyor 50k. Ya devlet, belki banka özel güvenliği. Bankadan da emin değilim.

Yok kardeşim alamıyor 50k. Ya devlet, belki banka özel güvenliği. Bankadan da emin değilim.
kardo alsın alsın 30 alsın 50 fazla fakat alacağım diyor ayriyeten de 10k ya esenyurt da bu tarz bir daire tutabilir kardo. 20K ile de gül gibi geçinir

gireceğim güvenlik şirketi baya iyi bulundugum ilçede çogu büyük parka bakıyor.
alacağım paradan eminim yani

kardo alsın alsın 30 alsın 50 fazla fakat alacağım diyor ayriyeten de 10k ya esenyurt da bu tarz bir daire tutabilir kardo. 20K ile de gül gibi geçinir

Abi 18 yaşında adam 20k ile geçinebilir mi cidden? İstanbul gibi bir yerde hemde? :D Ben pek olası görmüyorum bu dediğini. Daha hayatında bir şey görmemiş, bir şey tatmamış bir çocuktan bahsediyoruz. Gerçi nerede yaşadığını da bilmiyoruz orası da ayrı bir muamma aahahahahhaha.

Ayrıca;

Özetlemek gerekirse Özel Güvenlik Maaşları 2025 yılında en düşük 24.500 TL ile başlayan ve silahlı, üniversite mezunu veya devlet kurumlarında çalışan Özel Güvenlik Görevlileri için 46.500 TL'nin üzerine kadar çıkabilen aralıklarda olduğunu söyleyebiliriz.

Bu arkadaş da işe yeni başlayacağı için 24.5 alacak.

Abi 18 yaşında adam 20k ile geçinebilir mi cidden? İstanbul gibi bir yerde hemde? :D Ben pek olası görmüyorum bu dediğini. Daha hayatında bir şey görmemiş, bir şey tatmamış bir çocuktan bahsediyoruz. Gerçi nerede yaşadığını da bilmiyoruz orası da ayrı bir muamma aahahahahhaha.

Ayrıca;

Özetlemek gerekirse Özel Güvenlik Maaşları 2025 yılında en düşük 24.500 TL ile başlayan ve silahlı, üniversite mezunu veya devlet kurumlarında çalışan Özel Güvenlik Görevlileri için 46.500 TL'nin üzerine kadar çıkabilen aralıklarda olduğunu söyleyebiliriz.

kardo farkındayım fakat ben kendi bakış açımla bakıyorum para yönetmeyi biliyorsa ay sonunda elinde 45-50 lira kalacak şekilde yaşayabilir. 10 lira kiraya verir 10 lira fatura ve yemek ihtiyacı geri kalan 4.5k nın 2 si yol gideri geriye kalan 2.5 in de 2 si gezme tozma veya lol e rp çekme 500 lirayı da sokakta bi dilenciye para vermesi simit yemesi falan desek 200 lira falan kalıyor ama harbi hayatı görmemiş biri bunu yapamaz. Ayriyeten de benim zamanımda 18 yaşına gelip işe girip kendine güvenle ev araba hayali kuruyodun sizde ki şans bi acayip kardom

Ayrıca;

ankara da yaşıyorum

kardo farkındayım fakat ben kendi bakış açımla bakıyorum para yönetmeyi biliyorsa ay sonunda elinde 45-50 lira kalacak şekilde yaşayabilir. 10 lira kiraya verir 10 lira fatura ve yemek ihtiyacı geri kalan 4.5k nın 2 si yol gideri geriye kalan 2.5 in de 2 si gezme tozma veya lol e rp çekme 500 lirayı da sokakta bi dilenciye para vermesi simit yemesi falan desek 200 lira falan kalıyor ama harbi hayatı görmemiş biri bunu yapamaz. Ayriyeten de benim zamanımda 18 yaşına gelip işe girip kendine güvenle ev araba hayali kuruyodun sizde ki şans bi acayip kardom

İşte parayı ne kadar yönetmeyi bilecek sıkıntı orada, onu bilemiyoruz. Ankara'da yaşıyormuş. Ankara'da da uygun evler vardır 1+1 veya 1+0 ama 18 yaşındaki adama kim verir? Kim güvenir? Gireceği iş devlet işi olmayacağı için oldu da ayrıldı veya kovuldu, o zaman ne yapacak? Yani bir sürü parametre var. O yüzden belirli yaşa kadar aile evinde yaşamak en mantıklısı.

Kardeşim öncelikle kolay gelsin. Fabrikadan bozma bir matbaada osb nin içinde çalıştım 1 sene. Bombok bir ortam. 3 aşağı, 5 yukaru biliyorum ortamını. Okul okumama konusunda çok iyi düşünmüşsün, çünkü eğitimine harcamayı düşündüğün para, başka birini zengin edecekti. Benim ailem, eve para getirince karışmayı kesti bana. Senin peder, biraz daha geri kafalı gözüküyor ki bunu kötü niyetle söylemiyorum. 1-2 sene çalış, güzelce paranın yatırımını yap. Bir yandan da kendini geliştir. Bir yandan da gelecek hakkında fikir kur ve fırsatlar için gözlerini aç. Ticarete yönelebilirsin, kendi işini kurarsın. Umarım yolun açık olur, Allah gönlüne göre versin. 23 yaşındayım, daha askerlikle cebelleşeceğim, boşu boşuna üniye para akıtıp senelerimi harcadım. Askerden gelince de, ne halt yiyeceğim bilmiyorum. Sana bol şans o7

18 oldum yazın işe girmeyi düşünüyorum, üniversite hayalim yok, gireceğim iş güvenlik az gün çalışıp 50 küsürden fazla alıcam yeni başlamama rağmen, babam üniye gitmeyeceğimi duyunca işe girdikten sonra bilgisayar oynayamazsın diyor, pc yi sadece oyun aracı olarak görüyor kendisi ve ikiside güvenlik olmama karşı, git bi fabrikaya gir diyorlar buda bana mantıksız geliyor, biraz kem küm edince sesini yükseltiyor, sizce ne yapmam gerek?
Yeni ev tut . Kafana göre yaşa . Ama 50 bin veriyorlarsa ...

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,242
Üyeler
174,330
Son üye
jojaj
Geri