Neler Yeni

Banka ve kredi kartı sahibi herkes bu konuyu okusun!

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Muhammed efe
Arkadaşlar biraz uzun yazacağım ama sıkılmadan lütfen okuyun. Bundan tam 3 ay önce banka ve kredi kartı bilgilerim riskli yerlerden alışveriş vb işlem yapmama rağmen çalınarak 13k PLAYSTATİON STORE üzerinden çekilmişti. Kardeşimin kartıda benim telefonda ekli olduğu için onunda kart bilgilerini bi şekilde çalıp yaklaşık 24k yine aynı yerden çalınmıştı. Bankaya ve savcılığa gidip bi ton uğraştım hala bekliyorum. Az önce sanal kartıma tekrardan bi şekilde ulaşıp işlem yapılmaya çalışılmış ve banka bloke koyup bana mesaj attı. Sahibinden, Temu vb güvenli sandığımız sitelerde dışında bi yerden hiç alışveriş yapmış biri değilim. Ancak bu sitelerden ya bilgi sızıyor ya da bi şekilde bilgi veriliyor.

ACELESİ OLAN DİREKT BURDAN SONRAYI OKUSUN; Banka veya kredi kartınızı kesinlikle direkt olarak kullanmayın. Sanal kart oluşturun ve kesinlikle yurtdışı alışverişe kapalı tutun kartı. Alışveriş yapacağınız zaman çok kısa süreliğine limiti yükseltin, alışveriş yapın ve geri kapatın. Sizde benim gibi uğraşmayın diye sizlere açıklamak istedim. Tüm tanıdıklarınız ile de bu durumu paylaşın.
ARAŞTIRDIM ABD'DE Bİ SÜSLEME DÜKKANINDAN ÜRÜN ALMAYA ÇALIŞMIŞ NAMUSSUZLAR. CUSTOM EMBELLİSHMENT LİTLETON DİYE GÖZÜKÜYOR BANKADA.

Son düzenleme:

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Arkadasim selam. Bir bankaci olarak yaziyorum bunu bilgin disinda karttan islem yapildiginda 3d secure kullanilmadiusa iadesi yapilacaktir. 3d secure kullanildiysa iade olma olasiligi neredeyse cok dusuktur. Kartini 3d guvenlik olmayan sitelerden alisverise kapatabilirsin ancak altyapi nedeniyle yine de bazi sitelerden islem yapmaya izin verir orn google facebook vsvs burada tavsiyem internet alisverisine kartini kapatman ya da limit belirleyerek islem yapman ac kapa yaparak ilerleyebilirsin. Ek olarak ozellikle android cihazlarda zararli yazilim uzaktan erisin izni verilen yazilimlae olmasi kart bilgileri ele gecirilmesinde buyuk etken oluyor. Gecmis olsun :)
ios o konuda güzel ya açık kaynak falan değil ama hiç yoktan daha güvenli app store (Google PLay storeye kıyasla)

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Muhammed efe
ios o konuda güzel ya açık kaynak falan değil ama hiç yoktan daha güvenli app store (Google PLay storeye kıyasla)
Hocam bende Android var. Gizlilik ve güvenlik kısmına baktım onda da sadece uygulama güvenliği kısmı kapalı idi onuda aktif ettim onun dışında güvenlik problemi yok yazıyor telefonda. Daha ekstra bir şey yapayım mı sizce?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam bende Android var. Gizlilik ve güvenlik kısmına baktım onda da sadece uygulama güvenliği kısmı kapalı idi onuda aktif ettim onun dışında güvenlik problemi yok yazıyor telefonda. Daha ekstra bir şey yapayım mı sizce?
pek yapılabilecek bir şey yok.

cornlov

80+ Bronze
Ortalıkta çok ciddi bi virus var.
Sadece bir siteye girerek oluyor. Siz olayı anlamıyorsunuz bile. Ne antivirüs uyarıyor ne başka bir şey. Mike tyson maçını izleyip yorumlayanları izliyordum. Çetteki bi linke tıkladım yanlışlıkla. Boş bi site açıldı. Hemen modemin fişini çektim. Siteyi virustotal ile tarattığımda bir java kodu çalıştırdığını ve masaüstüne bir script indirdiğini anladım. Aynı anda bu script kendini imha ediyor saliseler içinde, göremiyorsunuz bile...
Aynı saniye içinde bilgisayarınızdaki tüm tarayıcı çerezlerini hackerlara iletiyor. Hacker bilgisayarınıza uzaktan komut gönderebiliyor. Diğer internete bağlı tüm cihazları aynı şekilde görebiliyor. Muhtemelen modem arayüzüne sızdığını ve ağa bağlı tüm cihazları enfekte ettiğini düşünüyorum. Hacker ağınızı bir çeşit botnet'e bağlıyor. İnternetiniz üzerinden kendi gönderdiği istekleri dahi gerçekleştirebiliyor... İşin sonunda harcamayı yapan kişi siz çıkarsanız şaşırmayın.
Yediğim virüsü bir şekilde siteden çıkartıp tarattım sonuç bu;

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Muhammed efe
Sadece bir siteye girerek oluyor. Siz olayı anlamıyorsunuz bile. Ne antivirüs uyarıyor ne başka bir şey. Mike tyson maçını izleyip yorumlayanları izliyordum. Çetteki bi linke tıkladım yanlışlıkla. Boş bi site açıldı. Hemen modemin fişini çektim. Siteyi virustotal ile tarattığımda bir java kodu çalıştırdığını ve masaüstüne bir script indirdiğini anladım. Aynı anda bu script kendini imha ediyor saliseler içinde, göremiyorsunuz bile...
Aynı saniye içinde bilgisayarınızdaki tüm tarayıcı çerezlerini hackerlara iletiyor. Hacker bilgisayarınıza uzaktan komut gönderebiliyor. Diğer internete bağlı tüm cihazları aynı şekilde görebiliyor. Muhtemelen modem arayüzüne sızdığını ve ağa bağlı tüm cihazları enfekte ettiğini düşünüyorum. Hacker ağınızı bir çeşit botnet'e bağlıyor. İnternetiniz üzerinden kendi gönderdiği istekleri dahi gerçekleştirebiliyor... İşin sonunda harcamayı yapan kişi siz çıkarsanız şaşırmayın.
Hocam sistemi sıfırladım ona rağmen devam eder mi bu? Birde ben windows'un virüs testini de yapıyorum bir şey çıkmıyor. Ekstra nasıl testler yapabilirim? Telefonda temiz gözüküyor. Ama tabii dediğiniz gibi durum varsa bilmiyorum. Nasıl testini yapabilirim böyle detaylı şekilde? Telefona vs kod bile gelmedi çünkü ps store da 3d secure direkt olarak yok ama umarım dediğiniz gibide olmaz.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
olabildiğince kaçak uygulamalardan bu yüzden sakınıyorum parası neyse vereyim 300-500 ama hiç yoktan verilerim çalınmasın

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Muhammed efe
olabildiğince kaçak uygulamalardan bu yüzden sakınıyorum parası neyse vereyim 300-500 ama hiç yoktan verilerim çalınmasın
Bende hocam. Yalan yok bi kaç kez önceden kaçak yayınlardan maç vs izlemiştim ama artık full kestim. İzlemem daha iyi. Virüs taramaları da yapıyorum temiz çıkıyor. Harbiden kafayı yiyeceğim yani bu nasıl bi bela.

cornlov

80+ Bronze
Hocam sistemi sıfırladım ona rağmen devam eder mi bu? Birde ben windows'un virüs testini de yapıyorum bir şey çıkmıyor. Ekstra nasıl testler yapabilirim? Telefonda temiz gözüküyor. Ama tabii dediğiniz gibi durum varsa bilmiyorum. Nasıl testini yapabilirim böyle detaylı şekilde? Telefona vs kod bile gelmedi çünkü ps store da 3d secure direkt olarak yok ama umarım dediğiniz gibide olmaz.

Öncelikle sana kesin şunu yap diyemem.
Ama yapabileceklerin şunlar;

Modemin fişini derhal çekin.
O internete bağlı tüm cihazların internet erişimini kesin (telefon verisi)
Modeminizin fişi çekiliyken bilgisayara format atın. Format attıktan sonra modemi bilgisayara bağlamadan sıfırlayın ve yeniden kurulum yapın.
Ardından telefonlarınızın hepsini resetleyin. Ağda enfekte olan tek bir cihaz varsa bile ağ üzerinden tekrar bulaşabilir.
Tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirin.
Seçenek varsa, bağlı tüm oturumları sonlandırın. Bunu yaptığınızda sizden çaldığı tarayıcı çerezini artık kullanamaz.
Ayrıca şifrelerinizi değiştirmek, saldırganın size müdahale edemeyeceği anlamına gelmiyor. Tüm hesaplarda 2 faktör doğrulama aktifleştirin. Forum sitelerinde bile varsa bunu yapın. 2fa aktifleştiğinde saldırganın sahip olduğu çerezler artık kullanılamaz olur.
Tüm bu adımlardan sonra bile halen verileriniz çalınıyorsa artık destek alma vaktiniz gelmiştir

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Muhammed efe
Öncelikle sana kesin şunu yap diyemem.
Ama yapabileceklerin şunlar;

Modemin fişini derhal çekin.
O internete bağlı tüm cihazların internet erişimini kesin (telefon verisi)
Modeminizin fişi çekiliyken bilgisayara format atın. Format attıktan sonra modemi bilgisayara bağlamadan sıfırlayın ve yeniden kurulum yapın.
Ardından telefonlarınızın hepsini resetleyin. Ağda enfekte olan tek bir cihaz varsa bile ağ üzerinden tekrar bulaşabilir.
Tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirin.
Seçenek varsa, bağlı tüm oturumları sonlandırın. Bunu yaptığınızda sizden çaldığı tarayıcı çerezini artık kullanamaz.
Ayrıca şifrelerinizi değiştirmek, saldırganın size müdahale edemeyeceği anlamına gelmiyor. Tüm hesaplarda 2 faktör doğrulama aktifleştirin. Forum sitelerinde bile varsa bunu yapın. 2fa aktifleştiğinde saldırganın sahip olduğu çerezler artık kullanılamaz olur.
Tüm bu adımlardan sonra bile halen verileriniz çalınıyorsa artık destek alma vaktiniz gelmiştir
Hocam aslında bunları 3 ay önce başıma geldiği zaman yapmıştım. Yani birde şunu düşünüyorum erişseler zaten maili çalarlar, banka hesabını ve kredi hesabını tekrar patlatırlar. Neden sadece sanal kartı denesinler ki o kadar seçenek varken? Olduğu zaman pc ben,m telefonum ve kardeşimin telefonu hepsi resetlendi. Dediğiniz gibi ağ yolu ile yapmış olabilirler bu arada ama hala erişimi olduklarını açıkçası düşünmüyorum. Çünkü 3 ay önce olay günü hem kredi hem banka kartını patlattılar, 2 saat sonrada kardeşime aynısı oldu. Sonrasında hemen dediğiniz gibi sıfırladık ondan sonra 3 ay bir şey olmadı. Bugünde sadece sanal kartımı denemişler ve banka bloke koydu bende hemen iptal edip yenisini açtım. Sizin düşünceniz nedir?

Furqan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Furkan balcı
Yok hocam PS konsolumda yok. Zaten bu seferde farklı yerden denemişler ama hem limiti sanal kartta kısıtladığım hem yd alışverişi kapalı olduğu için bir şey alamamışlar.
kartı iptal ettir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer telefonun androidse mobil rat yemiş olabilirsin bilgisayarını ve telefonunu sıfırla

Bu kadar yüksek meblalar geçtilerse telefonuna erişimleri vardır

Ceszm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Uçar
Selam hocam. Hocam sizi yakaldım bırakmam bu arada dfsdfsdf. Hocam ben savcılığa da ifade verirken bu şekilde verdim. Ama Ziraat bana saçma şekilde bizde var ama sitede yoksa alışveriş yapabilirler diyorlar. E o zaman onlarda 3D secure olmasının ne özelliği var? Yanlış mıyım hocam? Çok haklısınız 3 ay önce başıma gelince hemen hem pc hem telefonu sıfırladım, mail şifremi vs değiştirdim. Aynı dediğiniz şekilde kullanıyorum artık. Bugünde banka bloke koydu ve direkt iptal edip yenisini açtım yoluma baktım. Görüşünüzü merak ediyorum, şimdi birisi sızsa sizcede tüm kartları çalmaz mı? Yani neden sadece sanal kartım ile dursun ki. Örneğin anlattığım gibi 3 ay önce olduğunda ben savaşlarda olan çatışma görüntülerini izlemek için açıkçası telegram linklerine gidiyordum. O zaman mesela hem kredi hem banka kartımı çalmışlardı, anlamadığım şekilde kardeşimin kartınıda 2 saat sonrası patlattılar. Tabii ki %100 o yüzden diyemem ama ben o gün zaten hem tel hem pc yi tamamen sıfırladım. Artık erişerek yapabilediklerini düşünmüyorum ama tekrar nereden buldular onuda bilmiyorum.

Hocam bulamadım valla en üstte AVG antivirüs çıkıyor.
Est hocam ne demek öncelikle hiç savcılıkla uğraşmanıza gerek olmadan chargeback işlemi yapmanız yeterli oluyor. cb işlemi sonrası karşı kurumdan net olarak süresini hatırlamamak ile beraber 90 gün diye hatırlıyorum cevap bekleniyor ki yurt dışı işlemlerinde bu süre zarfı dolmadan karşı kurum tarafından cevap verilemediği için ve 3d secure kullanılmadığı için iade yüksek oranlarda yapılıyor. 3d secure internet sitelerinin ödeme altyapısı ile ilgili örn vermek gerekirse trendyol kart bilgilerini girersiniz size altta 3d secure ile ödemek istiyorum gibi bir seçenek sunar bu olmadan da seçenek sunar seçenek işaretlenmediğinde kartınız 3d altyapısı olmayan sitelerden alışverişe açık ise işlem yapılır. Bu arada bir önce ki yazdığımda belirttiğim gibi kartınızı 3d altyapısı olmayan sitelerden alışverişe kapatabilirsiniz ancak bazı sitelerde kartınız kapalı olsa dahi işlem yapılır. şöyle ifade edeyim dolandırıcı arkadaşların tek bir kart ile işlem yapmasının detayını bilmiyorum ancak kendi çalıştığım bankadan sanal kredi kartımdan benimde bilgim dışında işlem yapıldı 2 adet bu aslında gayet normal :) ek olarak bazı işlemler fraud(güvenlik) düşer bazıları düşmez bu da sizin banka kullanım geçmişiniz ile ilgilidir. bazı bankalarda ve ödeme kuruluşlarında sınırsız sanal kart kulllanımı ya da tek kullanımlık sanal kartlar üretebiliyorsunuz onları da kullanabilirsiniz. Bu arada belirtilen banka çalışanı değilim ancak hangi bankayı kullanırsanız kullanın illa ki bu sorunları her müşteri yaşayabiliyor. ve bu tür durumlarda tüm bankalarda aynı süreçler işler bkm/visa/mastercard kuralları geçerlidir. canınızı sıkmayın gönül rahatlığı ile istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz :)

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,478
İsim
Muhammed efe
Est hocam ne demek öncelikle hiç savcılıkla uğraşmanıza gerek olmadan chargeback işlemi yapmanız yeterli oluyor. cb işlemi sonrası karşı kurumdan net olarak süresini hatırlamamak ile beraber 90 gün diye hatırlıyorum cevap bekleniyor ki yurt dışı işlemlerinde bu süre zarfı dolmadan karşı kurum tarafından cevap verilemediği için ve 3d secure kullanılmadığı için iade yüksek oranlarda yapılıyor. 3d secure internet sitelerinin ödeme altyapısı ile ilgili örn vermek gerekirse trendyol kart bilgilerini girersiniz size altta 3d secure ile ödemek istiyorum gibi bir seçenek sunar bu olmadan da seçenek sunar seçenek işaretlenmediğinde kartınız 3d altyapısı olmayan sitelerden alışverişe açık ise işlem yapılır. Bu arada bir önce ki yazdığımda belirttiğim gibi kartınızı 3d altyapısı olmayan sitelerden alışverişe kapatabilirsiniz ancak bazı sitelerde kartınız kapalı olsa dahi işlem yapılır. şöyle ifade edeyim dolandırıcı arkadaşların tek bir kart ile işlem yapmasının detayını bilmiyorum ancak kendi çalıştığım bankadan sanal kredi kartımdan benimde bilgim dışında işlem yapıldı 2 adet bu aslında gayet normal :) ek olarak bazı işlemler fraud(güvenlik) düşer bazıları düşmez bu da sizin banka kullanım geçmişiniz ile ilgilidir. bazı bankalarda ve ödeme kuruluşlarında sınırsız sanal kart kulllanımı ya da tek kullanımlık sanal kartlar üretebiliyorsunuz onları da kullanabilirsiniz. Bu arada belirtilen banka çalışanı değilim ancak hangi bankayı kullanırsanız kullanın illa ki bu sorunları her müşteri yaşayabiliyor. ve bu tür durumlarda tüm bankalarda aynı süreçler işler bkm/visa/mastercard kuralları geçerlidir. canınızı sıkmayın gönül rahatlığı ile istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz :)
Saolun hocam, banka çalışanının bilgilerine bile ulaştılarsa bu omurgasızlar bize hayli hayli ulaşırlar. Google darkweb taraması yaptım yıllar önce mail adresimi bi site sızdırmış. Ama ondan sonra ben şifrelerimi zaten değiltirmiştim. Önlem amaçlı yeni mail bilr açmayı düşünüyorum. Bu arada sıkılmadan yardımcı olduğunuz için saolun. 3 ay bekletmelerinin anlamı ne bilmiyorum. Sürekli en kısa sürede yardımcı olacağız vs diyorlar. Bundan sonra sanırım ömür boyu bunlara dikkat ederek yaşayacağım. Yurtdışı alışveriş kapalı oldukça zaten bir şey alamazlar çünkü bulunca endişesi ile yurtiçi yapan yok, hepsi yurtdışı menşeili. Sadece yurtdışı alışveriş ihtiyacım olduğu zaman kısa süre sanal kart ile açıp işlemi yapıp kapatıyorum. Onun dışında tabii ki alınacak binlerce önlem var ama hangi birini yapayım hocam yanlış mıyım?

kartı iptal ettir

Eğer telefonun androidse mobil rat yemiş olabilirsin bilgisayarını ve telefonunu sıfırla

Bu kadar yüksek meblalar geçtilerse telefonuna erişimleri vardır
Olay olduğu zaman dediklerini yapmıştım hocam. Düşünceme göre ilk yaptıkları zaman dediğiniz gibi erişim olabilir ama sıfırladıktan sonra sanmıyorum erişim olduğunu. Ne şekilde buna ulaştılar bilmiyorum. Bu sefer sadece sanal karta erişebildiler sanırım sadece o bloke yedi.

Top Bottom