Başıma gelen ilginç durumlar

Scrnew

80+
Reaksiyon skoru
59
Herkese iyi forumlar. Bilmiyorum belki bazılarınız da bu durumu yaşıyordur, birtakım olaylardan bahsetmek istiyorum. Olaylar şöyle; (kendi yaşadıklarımdan örnek vermeyeceğim) örn evde oturuyorum bilgisayar başında kulaklık takılı o an hiçbir yerden ne apartmandan ne dışarıdan ses alamıyorum ama bir anda 1 saniye sonrası aklımda yaşanmaya başlıyor zil çalıyor ama çok kısa sürede ve alakasız bir şey düşünürken. Diğer bir örnek(bunu yaşadım) sınıfta oturuyorum o an hocayı dinlemiyorum başka arkadaşlarla konuşuyoruz hoca sorunun cevabını söylemeden 1 2 saniye önce cevabı kafamda düşünüyorum ve aynısı çıkıyor ama dersle alakam falan yok hocanın 2 sözcüğünü algılayıp cevabı kafamda canlanıyo ve çıkıyor. Bu tarz durumları ilk defa 3 sene önce yaşadım ama son 3 4 ayda sıklaşmaya başladı. Düşünceleriniz nelerdir? Bu tarz olaylar yaşayan arkadaşlar var mı?

Herkese iyi forumlar. Bilmiyorum belki bazılarınız da bu durumu yaşıyordur, birtakım olaylardan bahsetmek istiyorum. Olaylar şöyle; (kendi yaşadıklarımdan örnek vermeyeceğim) örn evde oturuyorum bilgisayar başında kulaklık takılı o an hiçbir yerden ne apartmandan ne dışarıdan ses alamıyorum ama bir anda 1 saniye sonrası aklımda yaşanmaya başlıyor zil çalıyor ama çok kısa sürede ve alakasız bir şey düşünürken. Diğer bir örnek(bunu yaşadım) sınıfta oturuyorum o an hocayı dinlemiyorum başka arkadaşlarla konuşuyoruz hoca sorunun cevabını söylemeden 1 2 saniye önce cevabı kafamda düşünüyorum ve aynısı çıkıyor ama dersle alakam falan yok hocanın 2 sözcüğünü algılayıp cevabı kafamda canlanıyo ve çıkıyor. Bu tarz durumları ilk defa 3 sene önce yaşadım ama son 3 4 ayda sıklaşmaya başladı. Düşünceleriniz nelerdir? Bu tarz olaylar yaşayan arkadaşlar var mı?
İnsan beyni bazı olayları saniyenin milyonda birinde algılıyor ve sen o olayı beynindeki düşüncenden sonra gerçekleşti sanabilirsin, veya tesadüf

Özel bir gücün yok onu baştan söyleyeyim. Biz enerjisel canlılarız ve bazı şeyleri daha önce hissedebiliriz. Hocanın kurduğu cümleyi dinlemiyorsun ama aslında kulağın onu işliyor ve soru geleceğini hissediyorsun veya kapının çalacağını hissediyorsun.

Kendimden örnek vereyim odamdan çıkıp su için mutfağa yöneliyorum ve dış kapıda birinin olduğunu düşünüyorum mutfağa girdiğimde veya kapıya yöneldiğimde zil çalıyor. (Aslında zihnim dikkat etmesede asansörün motor sesi veya kişinin ayak sesini hissediyorum) bunlar çok normal.

Beyin, o zamanlık önemsiz olan şeyleri kısa belleğe atar ve bekletir. Asıl yoğunlaştığın işe yoğunlaşır ancak o tür bilgiler her zaman beynine girer. Zamanı gelince kısa bellekteki veriler kontrol edilir ve sanki dinliyormuşsun gibi cevap verebilirsin. Veya arkadaşın dediği gibi en ufak tıkırtı sesi bile beyne kaydedilir. Bir zaman geçtikten sonra çöp kutusuna atılır. Mesela "hayatım gözümün önünden geçti" sözcüğü de bunla bağlantılıdır. Atıyorum yüksek bir yerden düştünüz. Hala havada iken sizin için zaman durur ve hayatınız film şeridi gibi gözünüzün önünden geçer. Sebebi ise beynin bir çıkış yolu aramasıdır. Bunun için tüm hatıraları, anıları, bilgileri kontrol eder. Aynı şey soğukta kalınca da başınıza gelir. Veya silahla vurulunca.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,550
Üyeler
190,761
Son üye
Enes cevik
Geri