Neler Yeni

Battlefield V Ekranı Bozuyor Ekran Yeşil Oluyor

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Arkadaşlar bugün Battlefield V indirdim. Oyuna girip alt tab yaptığımda, ekran görüntüsü almaya çalıştığımda veya ses seviyesini değiştirme işlemi yaptığımda ekranda bozulmalar oluyor ve tüm ekran yeşil oluyor. Bu sorunla daha önceden oynadığım oyunlarda karşılaşmamıştım. Yaşadığım sorunun örneği aşağıdaki fotoğrafta mevcut.
1628186173389.png

1628186192827.png

Normalde 2. fotoğraftaki gibi olması gerekirken oyunu alt tab yaptığımda 3-5 saniyeliğine ekranda önce bozulmalar oluyor sonrasında ekran yeşil oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim, ne ile alakalı olabilir?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Ekran kartınız nedir, sürücüler güncel mi

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar bugün Battlefield V indirdim. Oyuna girip alt tab yaptığımda, ekran görüntüsü almaya çalıştığımda veya ses seviyesini değiştirme işlemi yaptığımda ekranda bozulmalar oluyor ve tüm ekran yeşil oluyor. Bu sorunla daha önceden oynadığım oyunlarda karşılaşmamıştım. Yaşadığım sorunun örneği aşağıdaki fotoğrafta mevcut.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Normalde 2. fotoğraftaki gibi olması gerekirken oyunu alt tab yaptığımda 3-5 saniyeliğine ekranda önce bozulmalar oluyor sonrasında ekran yeşil oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim, ne ile alakalı olabilir?
Sıcaklık normal mi ?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartınız nedir, sürücüler güncel mi
Ekran kartım SAPPHIRE Radeon RX 6900 XT NITRO+
Sürücüler güncel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıcaklık normal mi ?
Evet sıcaklık değerleri çokta yüksek değil ve zaten oyuna girdiğim gibi direkt bu sorun olmaya başlıyor sıcaklık değerlerinin artmasını beklemiyor.
Ekran kartı 70 derecelerde
İşlemci 80 derecelerde

1628186439835.png

Oyunu pencereli ekrana aldığımda arka plandaki Discord, Chrome de falan bozulma olmuyor sadece oyundaki renkler bozuk duruyor ama tam ekrana alıp alt tab attığımda arka plandaki uygulamalarında rengi bozuluyor.

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,315
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Oyun creck mi ve format vs. Sifirlayinca duzeliyormu windows ile alakali olabilir

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Oyun creck mi ve format vs. Sifirlayinca duzeliyormu windows ile alakali olabilir
Hayır Amazon Prime üyelerine BF 1 ve BF 5 ücretsiz olduğundan dolayı orijinal olarak Originden indirdim.

1628186568701.png

Daha öncesinde bu oyunların hiçbirinde bu tarz bir sorunla karşılaşmamıştım.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Oyun dosyalarını doğrulayın. Sürücülerinizde güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Son çare, oyunu silip yeniden indirin.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Oyun dosyalarını doğrulayın. Sürücülerinizde güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Son çare, oyunu silip yeniden indirin.
Siz bunu dediğinizde aklıma geldi. Bugün oyunu indirirken monitöre ayar yapıyordum, ekran gitti ve gelmedi 5 dakika bekledikten sonra fişi çekmiştim. PC'yi tekrar açtığımda fişi çekmeden önce indirdiğim kısmı kontrol edip kaldığı yerden devam etmişti, bununla alakalı olabilir mi? Dosyaların bozulma ihtimali var mı?

Oyun normalde 90 GB ben PC'nin fişini çekmek zorunda kaldığımdan dolayı tekrar geri açtığımda 55 GB olarak indirdi.
1628186963277.png

1628186997003.png

Toplamda 90,5 GB'yi indirmiş ama

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Siz bunu dediğinizde aklıma geldi. Bugün oyunu indirirken monitöre ayar yapıyordum, ekran gitti ve gelmedi 5 dakika bekledikten sonra fişi çekmiştim. PC'yi tekrar açtığımda fişi çekmeden önce indirdiğim kısmı kontrol edip kaldığı yerden devam etmişti, bununla alakalı olabilir mi? Dosyaların bozulma ihtimali var mı?
Büyük ihtimalle sebebi bu. Aklınızda bulunsun, asla fişi çekmeyin eğer PC çalışıyorsa. Kasanızdaki reset tuşuna basın veya açma/kapama tuşuna basılı tutun. Fişi çekmekten daha sağlıklı olacaktır.

Oyun normalde 90 GB ben PC'nin fişini çekmek zorunda kaldığımdan dolayı tekrar geri açtığımda 55 GB olarak indirdi.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Toplamda 90,5 GB'yi indirmiş ama
Epic Games gibi bu platformda da program kapandıktan sonra kalan dosya büyüklüğünü gösteriyor olabilir. Yani önceden 35GB indiyse, geri açtığınızda 90-35'ten 55GB gösteriyordur. Unutmadan, benim bir önceki yazdığım şeye de dikkat edin siz.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Büyük ihtimalle sebebi bu. Aklınızda bulunsun, asla fişi çekmeyin eğer PC çalışıyorsa. Kasanızdaki reset tuşuna basın veya açma/kapama tuşuna basılı tutun. Fişi çekmekten daha sağlıklı olacaktır.
İlk başta kasanın açma tuşuna basılı tutarak kapattım sonrasında açma tuşundan geri açtım. Monitöre görüntü hala gelmediği için ben de tekrardan açma tuşuna basılı tutarak kapatıp kapattıktan sonra fişi çekip geri taktım ve sistemi tekrardan başlattım ekran geldi.

Tam anlatamamışım sanırım :D sizin anladığınız kadarıyla doğru yapmış mıyım?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
İlk başta kasanın açma tuşuna basılı tutarak kapattım sonrasında açma tuşundan geri açtım. Monitöre görüntü hala gelmediği için ben de tekrardan açma tuşuna basılı tutarak kapatıp kapattıktan sonra fişi çekip geri taktım ve sistemi tekrardan başlattım ekran geldi.
Tamam o zaman, sıkıntı çıkarmaz sisteme. Ama yine de oyundaki hatanın bu yüzden olabileceğini düşünüyorum. Bir de monitörü ayarlıyorum demiştiniz, ne ayarıydı o tam olarak?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Tamam o zaman, sıkıntı çıkarmaz sisteme. Ama yine de oyundaki hatanın bu yüzden olabileceğini düşünüyorum. Bir de monitörü ayarlıyorum demiştiniz, ne ayarıydı o tam olarak?
Monitördeki OSD ekran üzerinden mevcut ayarları inceliyordum, FreeSync ayarını açtım sonrasında kapattığımda ekran gelmedi. Bunun dışında bir şey değiştirdiğimi zannetmiyorum. Monitör aniden kapandığı için pek sanmıyorum ama monitör bozulmuş olabilir mi sizce?
1628187714863.png

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Monitördeki OSD ekran üzerinden mevcut ayarları inceliyordum, FreeSync ayarını açtım sonrasında kapattığımda ekran gelmedi. Bunun dışında bir şey değiştirdiğimi zannetmiyorum. Monitör aniden kapandığı için pek sanmıyorum ama monitör bozulmuş olabilir mi sizce?
Alıntıyı görüntüle
Free-Sync ile ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum. Yanlışlıkla başka ayarları kurcalamış olmayasınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,434
Üyeler
162,687
Son üye
Marzetto
Top Bottom