Neler Yeni

Bazı Oyunlarda PC'nin Restart Atması Hk.

akıllı kuş

80+ Gold
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
8,626
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,079
Konum
kuş kafesi
İsim
Cicikuş
Merhaba Arkadaşlar,

Durumu çok ilginç bulmamla beraber yabancı forumlar dahil hiç bir çözüm bulamadım. Bazı oyunlarda pc reset atıyor, Olay günlüğünden kontrol ettiğimde Kernel Power 41 (63) kodlu hata ile pc'nin kapandığını görmekteyim.

Genel olarak, ETS, PUBG, APEX ve COD: Warzone oyunlarında ultra ayarlarda "internet bağlantısı" dışında hiç bir drop yemeden, sistemden kaynaklı her hangi bir sorun yaşamadan saatlerce oynayabiliyorum. Saatlerce de oynasam, işlemci sıcaklığım ve ekran kartı sıcaklığım 65-75 derece arası değişiyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum bizzat 7 saat warzone oynamışlığı var ancak PC tek bir kere bile kasma donma vs. yaşamadı ayrıca Occt ve Furmark testlerinden de hiç bir sorun yaşamadım. Ancak aşağıda ismini belirteceğim oyunlarda PC direkt reset atıyor ve sanki güç kesilmiş gibi tepki veriyor.

Sorun yaşadığım oyunlar:
Battlefield 4 ( Hikaye )*
Battlefield V ( Hikaye )*
Age Of Empires III - Definitive edition
The Witcher 3
Track Mania
Netflix - 1-2 saat sonra

Bu oyunların bazılarında, hikaye modunda, ( *Online da belli bir süre sorun yaşamıyorum ) bazılarında loading ekranında bazılarında da açar açmaz. PC restart atıyor. Çok araştırma yaptım ancak kesin bir çözüm bulamadım. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü oynadığım oyunlar son derece sistem isteyen oyunlar. Ve oynadığım müddetçe her hangi bir sorun yaşamadım. Açıkçası sistemden soğutmaya yetecek, kriz bir hata durumu var.

Tüm driverlar güncel, Bios güncel, Ekran kartı driverı Windows onaylı sürüm yüklü şekilde. Ses kartı driverı ve ekran kartı driverlerı güvenli modda temizlenip tekrar kuruldu, format denedim ama çözüm bulamadım. Çözümle alakalı bir bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Mevcut sistemim;
Ryzen 5 3600
Asus Tuf B450M-Plus Gaming
Asus Tuf RX5600XT Ekran kartı
Corsair Vengeance 8x2 16GB 3000Mhz Ram
Toshiba OCZ 500 GB M2 SSD
PS: Corsair CV550 Güç kaynağı
Ekran kartında wattman olabilir belki.
 

Alvares

80+
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
94
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
Konum
İstanbul
İsim
Gencer Murat Sonlu
Ekran kartında wattman olabilir belki.
Ekran kartım aldığımdan beri 1 belki 2 kere watman verdi o da genel elektrik kesintisi sonrasında onun dışında yaşamadım. Resetten sonra hiç bir şey yokmuş gibi açılıyor sistem, elinde viski ağzında puro şifre girmemi istiyor. Ama hatırlattığınız iyi oldu onu da kontrol edelim, bildiğiniz bir çözümü yolu var mıdır?
 

Penguen

80+ Silver
Katılım
5 Nisan 2021
Mesajlar
2,161
Mutlaka kardeşim, kanser etti beni bu durum umarım büyük sorunlara sebep olmaz. Ben de 550 serisi bir anakarta geçmeyi düşünüyorum eğer işlemci hatalı ise onuda değiştireceğim.

Umarım bu son olur.
Ben de işlemciyi değiştirirlerse satıp 11400 almayı düşünüyorum. Bilmiyorum.
 
Top Bottom