Neler Yeni

Bel kası güçlendirme?

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Söylemek istemiyorum
Spor salonu'nda Bel kasımı geliştirmek için en iyi haraket hangisidir? Çünkü bir süre eğildigimde kalkınca belim ağrıyor tutulmuş gibi bişey oluyor.hangi hareketle güçlendirbilirim kasları?

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Emre Yılmaz
Ters mekik var. Makinesi vardır spor salonunda. Bende bel fıtığı vardı, bel kasımı güçlendirip omurgaya daha az yük bindirmek için bu hareketi yapıyordum
1736881808368.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Söylemek istemiyorum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kas değilde fıtık olabilir mi hocam sizde acaba bi doktora göründünüz mü
Eskiden çok bilgisayar oynuyordum sonra bi süre tekstile girdim orda durmadan yerden eşyaları topladıgım için ilk başta zorlandım ama bir süre sonra belim açıldı gibi oldu esnemiş gibi. sonra tekrar uzun süre pc de oturunca yine aynı şey oldu belki fıtıktır bilemiyorum.

ismailssqq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
ismail sağlam
Eskiden çok bilgisayar oynuyordum sonra bi süre tekstile girdim orda durmadan yerden eşyaları topladıgım için ilk başta zorlandım ama bir süre sonra belim açıldı gibi oldu esnemiş gibi. sonra tekrar uzun süre pc de oturunca yine aynı şey oldu belki fıtıktır bilemiyorum.
önce belinizde bir sorun olup olmadığını öğrenip daha sonra tavsiye alsanız bence daha sağlıklı olur detaylı bilgisi olanlar yine yardımcı olabilir

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Emre Yılmaz
Kaç set kaç tekrar yapmalıyım?
Bel kasın çok zayıfsa başta çok yorma. Kendin dene sınırını gör. Yaptıkça alışırsın. Ben ilk başlarda 12-10-8 tekrar şeklinde 3 set yapıyordum. Daha sonra 12den 3 set yapmaya başladım. Daha sonra ağırlıkla 12x3 yapmaya devam ettim. Fıtığın varsa şüpheleniyorsan kendine yüklenerek başlama yeter ki sakatlanma

dnzz

80+
Spor salonu'nda Bel kasımı geliştirmek için en iyi haraket hangisidir? Çünkü bir süre eğildigimde kalkınca belim ağrıyor tutulmuş gibi bişey oluyor.hangi hareketle güçlendirbilirim kasları?
Bence ilk olarak doktora gidip belinde bir sorun olup olmadığını öğrenmen daha mantıklı daha sonra seviyene göre hareketler bulabilirsin hareket istiyorsan squat deadlift planı gibi hareketler olabilir bence ama bence kesinlikle önce doktor sonra seviyene uygunsa yapmanı tavsiye ederim

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
863
İsim
Sercan GÖKALP
Kaç set kaç tekrar yapmalıyım?
Sen her şeyden önce bir doktora git de ondan sonra ters bir harekette kitlenip kaldığında buraya gelip belim kitlendi nasıl açabilirim diye konu açma 😂 şaka bir yana ben kendimi bildim bileli belim ağrıyor ama hareket ettiğim zaman değil hareket etmediğim sabit durduğum zamanlarda daha çok ağrıyor. Önce bir doktora görün onların verdiği egzersizlerden başlayabilirsin biliyoruz doktordan randevu almak da ayrı bir zorluk ama yapacak bir şey yok

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
832
İsim
ibrahim can
ters mekik ve deatlift en iyi 2 haraket bel icin

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru