BELLEK RAM KULLANIMI (SORU)

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin öncelikle

Ben bir sistem topladim bütün parcalarim geldi.Fakat ram gelmedi haftaya gelecek büyük ihtimal.
-Elimde ddr4 2133 mhz ram var sipariste olan ram ise ddr4 3600 mhz.
-Ben bu sisteme 2133 mhz takip kullanirsam yeni ram gelene kdr yenisi geldiğinde takinca performansda düşüklük yaşarmiyim tekrar format atmam gerekirmi?(not bir arkadaşım eger bu şekilde kullanırsan yenisini taktiğin da performans düşüklüğü yaşarsın format atman gerekir dedi)

Merhaba arkadaşlar kolay gelsin öncelikle

Ben bir sistem topladim bütün parcalarim geldi.Fakat ram gelmedi haftaya gelecek büyük ihtimal.
-Elimde ddr4 2133 mhz ram var sipariste olan ram ise ddr4 3600 mhz.
-Ben bu sisteme 2133 mhz takip kullanirsam yeni ram gelene kdr yenisi geldiğinde takinca performansda düşüklük yaşarmiyim tekrar format atmam gerekirmi?(not bir arkadaşım eger bu şekilde kullanırsan yenisini taktiğin da performans düşüklüğü yaşarsın format atman gerekir dedi)

3200 lük 2133 mhz e iner ve yükseltemezsin yeni 3200 lük alana kadar. Ya tek ram kullanmalısın yada çift 2133 mhz. Bildiğim kadarıyla tek 3200 mhz çift 2133 den daha hızlı. Ayrıca formata gerek yok şöyle bir şey var xmp profilini ayarlarsan mhz leri ayarlayabilirsin. Nasıl ayarlandığına bakabilirsin dostum.

Kısa özet: 2 ram kullanıcaksan performansın yeni ram alana kadar düşer
Tek ram kullanırsan 2 ram kullanmaktan daha fazla fps alma ihtimalin var

Geri