Neler Yeni

Bellek Uyumluluk problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Faruk Topal
Merhaba arkadaşlar laptopuma bellek takviyesi yapacağım. Bilgisayarımda anakarta gömülü 4 gb bir de tek slota takılı 4 gb bir ram var. Sistem max 12 gb ram destekliyor bende 8 gb soddim bir bellek buldum fakat bilgisayarda takılı olan bellekten markası farklı (takılı olan samsung takacağım Kingston (ddr4 ve aynı frekansta olsada gecikme değeri farklı). Acaba bu belleği bilgisayarıma taksam bilgisayarıma uyum sağlar mı? Detaylar ektedir.

Ekler

• bellek.png
    bellek.png
    14.5 KB · Hit: 56
  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    381.6 KB · Hit: 46
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    118.1 KB · Hit: 54

mein

80+
Laptop üreticileri farklı ram markaları kullanabiliyor benim eski laptopumda 2 ram vardı 2sininde üreticisi farklı.
Cl konusuna gelirsek anakart otomatik olarak en yüksek cl değerini baz alır.CL 16 ve CL 17 takarsanız ikiside CL 17 çalışacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Faruk Topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop üreticileri farklı RAM markaları kullanabiliyor benim eski laptopumda 2 RAM vardı 2sininde üreticisi farklı.
Cl konusuna gelirsek anakart otomatik olarak en yüksek cl değerini baz alır.CL 16 ve CL 17 takarsanız ikiside CL 17 çalışacaktır.
Peki anakartıma gömülü olan belleğin kaç cl değerinde çalıştığını nasıl öğrenebilirim??

mein

80+
Bellekler anakarta lehimli veya lehimsiz olsun cpu-z programından bakabilirsiniz.Programı indirin,memory sekmesine gelin alttaki cas latency (cl) yazan yer cl değerinizdir.

SharedScreenshot.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Faruk Topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bellekler anakarta lehimli veya lehimsiz olsun cpu-z programından bakabilirsiniz.Programı indirin,memory sekmesine gelin alttaki cas latency (cl) yazan yer cl değerinizdir.

Alıntıyı görüntüle
Peki bahsettiğiniz yerdeki cl değerinden daha düşük cl değerinde bir ram alırsam daha mı iyi olur veya sıkıntı mı çıkarır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,852
Üyeler
160,150
Son üye
Destructor28
Top Bottom