Bellek Uyumluluk problemi

Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar laptopuma bellek takviyesi yapacağım. Bilgisayarımda anakarta gömülü 4 gb bir de tek slota takılı 4 gb bir ram var. Sistem max 12 gb ram destekliyor bende 8 gb soddim bir bellek buldum fakat bilgisayarda takılı olan bellekten markası farklı (takılı olan samsung takacağım Kingston (ddr4 ve aynı frekansta olsada gecikme değeri farklı). Acaba bu belleği bilgisayarıma taksam bilgisayarıma uyum sağlar mı? Detaylar ektedir.

Ekler

• bellek.webp
    bellek.webp
    16.1 KB · Hit: 79
  • Ekran Alıntısı 2.webp
    Ekran Alıntısı 2.webp
    92.5 KB · Hit: 89
  • Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    38.2 KB · Hit: 94
Laptop üreticileri farklı ram markaları kullanabiliyor benim eski laptopumda 2 ram vardı 2sininde üreticisi farklı.
Cl konusuna gelirsek anakart otomatik olarak en yüksek cl değerini baz alır.CL 16 ve CL 17 takarsanız ikiside CL 17 çalışacaktır.

Laptop üreticileri farklı RAM markaları kullanabiliyor benim eski laptopumda 2 RAM vardı 2sininde üreticisi farklı.
Cl konusuna gelirsek anakart otomatik olarak en yüksek cl değerini baz alır.CL 16 ve CL 17 takarsanız ikiside CL 17 çalışacaktır.
Peki anakartıma gömülü olan belleğin kaç cl değerinde çalıştığını nasıl öğrenebilirim??

Bellekler anakarta lehimli veya lehimsiz olsun cpu-z programından bakabilirsiniz.Programı indirin,memory sekmesine gelin alttaki cas latency (cl) yazan yer cl değerinizdir.

SharedScreenshot.webp

Bellekler anakarta lehimli veya lehimsiz olsun cpu-z programından bakabilirsiniz.Programı indirin,memory sekmesine gelin alttaki cas latency (cl) yazan yer cl değerinizdir.

Alıntıyı görüntüle
Peki bahsettiğiniz yerdeki cl değerinden daha düşük cl değerinde bir ram alırsam daha mı iyi olur veya sıkıntı mı çıkarır?

Peki bahsettiğiniz yerdeki cl değerinden daha düşük cl değerinde bir RAM alırsam daha mı iyi olur veya sıkıntı mı çıkarır?
Evet sıkıntı çıkar aynı cl değerlerine ve mhz değerlerine sahip bir ram alın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,589
Üyeler
190,770
Son üye
farukelmaci
Geri