YusufArda000
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 3
1-Öncelikle XMP açılmalı buradan profile 1'i seçin.
2- Ryzen işlemcilere UV yapmak çok fazla ısınma sorunu yaşayan var bence yapılmalı.
Buradan İşlemci Ghz'ini ve voltajını ayarlayabilirsiniz.
3- SAM açma bunun için ryzen 3*** ve ya 5*** cpu b550 ve ya x570 anakart ve 6*** serisi gpu gerekiyor bende sadece işlemci tutuyor ama yine de açıyorum.
Ve bu şeklide SAM açabilirsiniz
4-CSM kapama zaten SAM açarsanız otomatik olarak kapanır ama SAM açmasanız da sisteminiz UEFİ ise kapayabilirsiniz. Windows açılış hızını hızlandırıyor.
5- Ben Ram'e OC yapmadım ama siz yapmak isterseniz o ayarlar bu kısımda ai tweaker menüsünün altında
6-Otomatik profiller.
Bunu seçtiğim işlemcimi otomatik olarak 3,95Ghz e ramleri 3000Mhz e çıkarıyor UV den anlamıyorsanız işinize yarayabilir.
7-BIOS update
BIOS'unuzu indirip usb ye attıktan sonra bu menüden açıyorsunuz
8-Fan hızı ayarlama
Buradan istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
2- Ryzen işlemcilere UV yapmak çok fazla ısınma sorunu yaşayan var bence yapılmalı.
Buradan İşlemci Ghz'ini ve voltajını ayarlayabilirsiniz.
3- SAM açma bunun için ryzen 3*** ve ya 5*** cpu b550 ve ya x570 anakart ve 6*** serisi gpu gerekiyor bende sadece işlemci tutuyor ama yine de açıyorum.
Ve bu şeklide SAM açabilirsiniz
4-CSM kapama zaten SAM açarsanız otomatik olarak kapanır ama SAM açmasanız da sisteminiz UEFİ ise kapayabilirsiniz. Windows açılış hızını hızlandırıyor.
5- Ben Ram'e OC yapmadım ama siz yapmak isterseniz o ayarlar bu kısımda ai tweaker menüsünün altında
6-Otomatik profiller.
Bunu seçtiğim işlemcimi otomatik olarak 3,95Ghz e ramleri 3000Mhz e çıkarıyor UV den anlamıyorsanız işinize yarayabilir.
7-BIOS update
BIOS'unuzu indirip usb ye attıktan sonra bu menüden açıyorsunuz
8-Fan hızı ayarlama
Buradan istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Ekler
Son düzenleme: