Benden Habersiz Hesabımdan 15 dolar çekilmiş...

Ben oyun için steam filan tanımam açıkçası, bana göre güvenilir de değil. Mesela ben borsa üzerine işlemler yapıyorum ve sadece Türkiye içi işlem yapıyorum, aracı kurumum da Türkiye merkezli bir kurum... Asla yabancı kaynaklı bir aracı kurum veya borsada işlem yapmadım çünkü neyle karşılaşacağım muğlak, garantisi yok, bir sorun olduğunda ecel terleri döktürürler ... Millet ne kadar güvenilir derse desin bana göre hiç değiller, merkezleri Türkiye içinde olmalı ve bir sorun olduğunda THH veya başka mercilerce şikayet edilebilir olmalılar yoksa hiç bir anlam ifade etmezler. Yani Türk yargısı veya kurumları onları denetleyebilmeli, sorun olduğunda paralarımız kurtarabilmeli.

Böyle bir şeyi ilk defa sen yazıyorsun, başka bir yerde böyle bir şey ne okudum ne de duydum... Bu dediğinin kaynağı veya kanıtı var mı, gerçek mi bu yoksa sadece yabancı sitelerde mı böyle..? Gerçi ben yabancı sitelerde kullanmak üzere bir kart kullanırım ve onda fazla para olmaz...
Araştırırsanız öğrenirsiniz. Merchant Initiated Transaction (MIT), Recurring Payment, Card on File vs. vs. 3d gerektirmeden çekim yapılabilen ödeme tipleri. 3D Secure, kullanıcının başlattığı bir ödeme isteğinde kullanılır. Steam'den ilk alışverişinizden sonraki satın almalar, ödeme kuruluşuna kullanıcı isteği dışında şeklinde iletildiği için ek onaysız otomatik olarak çekilir.

Araştırırsanız öğrenirsiniz. Merchant Initiated Transaction (MIT), Recurring Payment, Card on File vs. vs. 3d gerektirmeden çekim yapılabilen ödeme tipleri. 3D Secure, kullanıcının başlattığı bir ödeme isteğinde kullanılır. Steam'den ilk alışverişinizden sonraki satın almalar, ödeme kuruluşuna kullanıcı isteği dışında şeklinde iletildiği için ek onaysız otomatik olarak çekilir.
Neyse ney, esası müşteriyi keriz yerine koymaktır, soymaktır, felsefeleri bu demek ki... Ben böyle bir şey varsa öyle alışverişlere kesinlikle bulaşmamak gerektiğini savunuyorum. O yüzden de yabancı merkezli alışveriş sitelerinden daha çok merkezi Türkiye'de olan veya resmi olarak Türkiye'de şubesi bulunan hesap sorulabilir şirketleri tercih etmeli diyorum.

Araştırmak zorunda da değilim, elin soyguncusu için. Geliştirdikleri bir teknoloji değil, soygun yöntemi bence hem. Müşteriyi koruyacakları yerde tam tersi şirketleri koruyucu bir sistem, benim çıkarlarıma tamamen ters.

Geri