hocam öneriniz çok iyi teşekkür ederim ama ben anakartı söksem onu satışa koyarım diğer malzemeleride ama kablolama falan filan çok kafamı karıştırıyor çok anlamıyorum bilgisayarcıyada para vermek istemiyorum sırf bundan yoksa doğrudur yani :/Hocam dediğim gibi yaparsanız DDR5 kanadı çok daha mantıklı, fakat uğraşamam derseniz 5700x alıp yanına peerless assasin veya ag400 alabilirsiniz.
Nerede yaşıyorsun? Forumda bu işlerden anlayan kişilerle aynı bölgede oturuyorsan yardımcı olacak kişiler vardır.hocam öneriniz çok iyi teşekkür ederim ama ben anakartı söksem onu satışa koyarım diğer malzemeleride ama kablolama falan filan çok kafamı karıştırıyor çok anlamıyorum bilgisayarcıyada para vermek istemiyorum sırf bundan yoksa doğrudur yani :/
Oyunlarda falan geçiyordur tek çekirdekte vs fakat saf güç vs bakımından 7500f yanına varamaz 5950x'in. Am5 pahalı olmasa alınabilir bir işlemci. Oyun için falan 5950x zaten gereksizOyun performansı bakımından 7500f içinden geçiyor, render gibi işlerde kullanılacaksa tabii ki 5950x daha iyidir, ama gene alınmaz o işlemci.
F/P olarak Şu soğutucuyu tavsiye ederim. https://www.n11.com/urun/deepcool-a...-hava-sogutucu-33925885?magaza=aptekteknolojivalllaha fiyat performans bir şey var mı ki soğutucu çok anlamam bilmem ki ne kadar verilir :/
5500 den 5600 e cüzzi bir fark ödeyerek geçip yolunuza devam edin am4 sokete daha fazla yatırım yapmayın derim oyun performansı olarak 5700x ile aşağı yukarı benzer işlemcilerdir 4060 gibi bir kart için 1080p oyunculukta fps farkı olmaz işlemciler arasında.beyler 5700x geçilir mi fiyatı fiyatı iyi geldi gözüme cs de ortalama 400 fps 5500 den geçicem 5800x3d alamam 11k ekran kartı fiyatım o kadar 4060 ile kullanıcam değer mi 5500den 5700x e geçmek üstüne macun ve kule tipi soğutucu alıcam