Neler Yeni

BEYLER SİSTEM NASIL ALINIR MI

ugurcnq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Uğur
Bütçe
25000

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,846
İsim
Orkun
Ssd yi 1 TB yapıp kasayı tuf gaming yapıp almayı düşünüyorum bide anakarti belki bı tık yükseltirim düşünceleriniz nedir
Dostum sistem bence iyi bir sistem.
Özelleştirme olarak şunları öneririm:

1680823618609.png

1680823633713.png

1680823653967.png

1680823668306.png

Şu fanı da isteğe bağlı alabilirsin, egzoz fanı olarak takarlar full rgb uyum içinde olur.
1680823795912.png

Bunların hepsini koyduğunda 24.680TL yi buluyor fiyat.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciyi 12500 yapmanın avantajı, hem temel frekans hem azami frekans olarak artısı var. Dahili grafik birimi bulunuyor ama zaten ekran kartındaki porttan görüntü alacaksın. Bu grafik birimini yedek gibi düşün. Ekran kartına bir şey oldu vs. ekran kartsız da sistemi kullanabilirsin.

Anakart TUF Gaming yapmanın avantajı, M.2 yuvasında ve bazı yerlerde pasif soğutma mevcut. Üzerindeki malzeme kalitesi PRIME serisine göre daha kaliteli ve uzun ömürlü. PRIME dan daha serin çalışır. 4 tane ram slotu, 2 tane PCIe 4.0 M.2 yuvası, 1 tane PCIe x16 ekran kartı slotu ve 1 tane PCIe x4 yuvası(bu yuvayı ekstra dönüştürücüler kullanarak SSD genişletme vs. amaçlı kullanılabilir.)

SSD de f/p oyun ve gündelik işlerin için yeterlidir. İleride PCIe 4.0 sağlam bir tane daha SSD alıp 500GB 1TB fark etmez Windows u ona kurarsın içindeki diğer 1TB lık SSD yi ikincil depolama olarak kullanırsın.

Yani bu özelleştirmeler ile ileriki yıllarda geliştirmeye açık bir sistem oluyor.

Bu arada anakart kısmına Asus Aurasync özelliğini barındırdığını yazmayı unutmuşum. Kasa daki rgb fanları vs. Asus yazılımı ile dilediğin gibi ayarlayabilirsin. Anakart destekliyor.

Son düzenleme:

ugurcnq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Uğur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Şu fanı da isteğe bağlı alabilirsin, egzoz fanı olarak takarlar full rgb uyum içinde olur.
Alıntıyı görüntüle

İşlemciyi 12500 yapmanın avantajı, hem temel frekans hem azami frekans olarak artısı var. Dahili grafik birimi bulunuyor ama zaten ekran kartındaki porttan görüntü alacaksın. Bu grafik birimini yedek gibi düşün. Ekran kartına bir şey oldu vs. ekran kartsız da sistemi kullanabilirsin.

Anakart TUF Gaming yapmanın avantajı, M.2 yuvasında ve bazı yerlerde pasif soğutma mevcut. Üzerindeki malzeme kalitesi PRIME serisine göre daha kaliteli ve uzun ömürlü. PRIME dan daha serin çalışır. 4 tane ram slotu, 2 tane PCIe 4.0 M.2 yuvası, 1 tane PCIe x16 ekran kartı slotu ve 1 tane PCIe x4 yuvası(bu yuvayı ekstra dönüştürücüler kullanarak SSD genişletme vs. amaçlı kullanılabilir.)

SSD de f/p oyun ve gündelik işlerin için yeterlidir. İleride PCIe 4.0 sağlam bir tane daha SSD alıp 500GB 1TB fark etmez Windows u ona kurarsın içindeki diğer 1TB lık SSD yi ikincil depolama olarak kullanırsın.

Yani bu özelleştirmeler ile ileriki yıllarda geliştirmeye açık bir sistem oluyor.
Aga SSD yi Samsung 7000 okumaya 5000 yazma yapsam nasıl olur

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,846
İsim
Orkun
Aga SSD yi Samsung 7000 okumaya 5000 yazma yapsam nasıl olur
Kanka gereksiz harcama olur onlara çok fiyat bindiriyor. Sen benim dediğim şekilde alıp 1TB sağlam bir SSD yi haricen başka yerden alıp takarsan daha ucuza 2TB depolama yapmış olursun.

ugurcnq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Uğur

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Bu arada anakart kısmına Asus Aurasync özelliğini barındırdığını yazmayı unutmuşum. Kasa daki rgb fanları vs. Asus yazılımı ile dilediğin gibi ayarlayabilirsin. Anakart destekliyor.
Bide bu sistem için sıvı soğutma gerekli mi sence
Kanka gereksiz harcama olur onlara çok fiyat bindiriyor. Sen benim dediğim şekilde alıp 1TB sağlam bir SSD yi haricen başka yerden alıp takarsan daha ucuza 2TB depolama yapmış olursun.
Aga başka yerden diyosun da nerden bulucam bence şuan senin dediğinde iş görür daha sonra değiştirmeye gerek yok gibi

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,615
İsim
Mertcan Uysal

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,846
İsim
Orkun
980 Pro ya gerek yok bu forumda kime sorarsan sor herkes Kingston KC3000 öneriyor. Bu şekilde alırsın sistemi. Bir tane de 1TB lık KC3000 alırsın. O da 1800TL bandında. Uzun yıllar kullanırsın.

Bu iki linkten alabilirsin mesela.

O kadar para verip GameBooster marka 3070 almam şahsen.

Bide bu sistem için sıvı soğutma gerekli mi sence
Bence gereksiz. Kasa soğutması iyi olacağından genel olarak ortalama kasalara göre serin olacaktır. İşlemci ve ekran kartı fazla ısınmaz.

ugurcnq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Uğur
980 Pro ya gerek yok bu forumda kime sorarsan sor herkes Kingston KC3000 öneriyor. Bu şekilde alırsın sistemi. Bir tane de 1TB lık KC3000 alırsın. O da 1800TL bandında. Uzun yıllar kullanırsın.

Bu iki linkten alabilirsin mesela.

O kadar para verip GameBooster marka 3070 almam şahsen.

Bence gereksiz. Kasa soğutması iyi olacağından genel olarak ortalama kasalara göre serin olacaktır. İşlemci ve ekran kartı fazla ısınmaz.
Sağol brom yardımın için

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,596
İsim
Oozdmrsm
Ssd yi 1 TB yapıp kasayı tuf gaming yapıp almayı düşünüyorum bide anakarti belki bı tık yükseltirim düşünceleriniz nedir
gayet güzel sistem. ama kasa hava alıyor mu bilmiyorum çok garip bir tasarımı var :D

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,846
İsim
Orkun

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
hocam o bütçe ile 2.el bakmak isterseniz ucuza hazır sistemler var ben 2 gün önce kardeşime 7 5800x asus rog 3080li sistemi 24kya almıstım sistemin hicbir sorunu yoktu en azındann bu bütçede 3070 almayın derim

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,846
İsim
Orkun
hocam o bütçe ile 2.el bakmak isterseniz ucuza hazır sistemler var ben 2 gün önce kardeşime 7 5800x asus rog 3080li sistemi 24kya almıstım sistemin hicbir sorunu yoktu en azındann bu bütçede 3070 almayın derim
Hocam sadece 3070 olarak bakmayın. 3080li hatta belki 30-35k bütçelere 3090 lı sistem de bulursun 2.el vs. den. Ama parça ve marka kalitesi, müşteri hizmetleri ve garanti kalitesi çok büyük etken. Ben bu konuda en çok Asus a güveniyorum. Bu sistemi alırsa neredeyse A dan Z ye bütün parçaları Asus marka olacak. Asus sitesinden ürünlerin seri numaraları ile hesabına kaydettiğinde garanti sürelerini de kolayca takip edebilecek. 3070 de kötü bir kart değil ve ayrıca bu sistemdeki V2 olanı düz 3070 değil.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,188
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Alınır bence.

Top Bottom