BF6 Performans Sorunları ve Sistem Yükseltme Önerileri

Teba

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba şu anki sistemim bu şekilde şimdiye kadar oyunlarda sıkıntı yaşamadım ama bf6 da performans yerlerde sık sık darboğaz oluyor ayarlar en düşükte gpu kullanımı 30-40 % fps 70-80 oyuncuların daha çok olduğu bölgede 40-50 değişiyor çok moralimi bozuyor bu durum ne yapmam gerekiyor neyi yükseltmem lazım yardımcı olursanız sevinirim sistem bu şekilde

🖥️ Mevcut Sistem:

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600 stok soğutucu

• Anakart: Gigabyte A520M-K V2

• RAM: 16 GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz CL16 (tek modül)

• Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

• Depolama: 500 GB MLD PCIe 4.0 M.2 SSD

Chat gptnin sistem yükseltme tavsiyeside bu şekilde:

🔧 Planlanan Yükseltmeler:

1. Aynı modelden 16 GB daha RAM ekleyip 32 GB Dual Channel yapmak

2. 1 TB NVMe SSD eklemek

3. Daha iyi bir CPU soğutucu takmak

4. 650 W 80+ Bronze PSU’ya geçmek

5. RTX 4070 Super ekran kartına yükseltmek

6. Son aşamada Ryzen 7 5800X3D işlemciye geçmek

7. Anakartı MSI B550 Tomahawk (veya Tomahawk MAX WiFi) modelle değiştirmek

Merhaba şu anki sistemim bu şekilde şimdiye kadar oyunlarda sıkıntı yaşamadım ama bf6 da performans yerlerde sık sık darboğaz oluyor ayarlar en düşükte gpu kullanımı 30-40 % fps 70-80 oyuncuların daha çok olduğu bölgede 40-50 değişiyor çok moralimi bozuyor bu durum ne yapmam gerekiyor neyi yükseltmem lazım yardımcı olursanız sevinirim sistem bu şekilde

🖥️ Mevcut Sistem:

2. 1 TB NVMe SSD eklemek

6600 xt 5600x li sistemim vardı bf6 da bende 70 fps filan alıyordum 2k da sistemi komple satıp 5070 li sisteme geçtim böylesi bana daha mantıklı geldi.

🖥️ Mevcut Sistem:

2. 1 TB NVMe SSD eklemek

en mantıklı seçenek ddr5 geçmek önce onu belirteyim ama bütçe yoksa ve ddr4 te kalınacaksa pek bir kurtarır yolu yok ddr4 iyi işlemciler çok pahalı, ram ekle desek 3200 mhz ram dual channel olsa max 10 fps falan etki eder ekran kartı değiş desem psu da değişecek haliyle ayrıca ayarları düşürünce yine darboğaz devam edecek yüzde 20lere düşer kullanımı. Pek bir kurtarır yolu yok gibi kesin ddr4 te kalınacaksa işlemci ve ram takviyesi yapmak daha mantıklı olur bu senaryoda.

en mantıklı seçenek ddr5 geçmek önce onu belirteyim ama bütçe yoksa ve ddr4 te kalınacaksa pek bir kurtarır yolu yok ddr4 iyi işlemciler çok pahalı, ram ekle desek 3200 mhz ram dual channel olsa max 10 fps falan etki eder ekran kartı değiş desem psu da değişecek haliyle ayrıca ayarları düşürünce yine darboğaz devam edecek yüzde 20lere düşer kullanımı. Pek bir kurtarır yolu yok gibi kesin ddr4 te kalınacaksa işlemci ve ram takviyesi yapmak daha mantıklı olur bu senaryoda.
DDR 5 olarak önerdiğiniz bi sistem var mı hangi parçaları almam gerektiğiyle ilgili
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6600 xt 5600x li sistemim vardı bf6 da bende 70 fps filan alıyordum 2k da sistemi komple satıp 5070 li sisteme geçtim böylesi bana daha mantıklı geldi.
Bende öyle yapıcam gibi görünüyor bi öneriniz var mı sistemi komple satıp ne ala bilirim, monitörümden de çok memnun değilim gamepower 165hz , zamanında komple sistemi arkadaşım taşındığı için ondan hazır almıştım

DDR 5 olarak önerdiğiniz bi sistem var mı hangi parçaları almam gerektiğiyle ilgili
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende öyle yapıcam gibi görünüyor bi öneriniz var mı sistemi komple satıp ne ala bilirim, monitörümden de çok memnun değilim gamepower 165hz , zamanında komple sistemi arkadaşım taşındığı için ondan hazır almıştım
Bütçe ne kadar? Hep rekabetçi mi oynuyorsun yoksa arada grafik isteyen oyunlar da oynuyor musun? Şu sıralar en mantıklısı hazır sistemler zamlanmadan bi tane kapmak olur.

Bütçe ne kadar? Hep rekabetçi mi oynuyorsun yoksa arada grafik isteyen oyunlar da oynuyor musun? Şu sıralar en mantıklısı hazır sistemler zamlanmadan bi tane kapmak olur.
Rekabetçi oynadığım bf 6 ve rainbow 6 var sadece ki büyük ihtimalle tek rekbetçi oyun bf 6 kalıcak genelde grafik isteyen oyunlar oynuyorum hikayeli, sistemi satıp öyle bütçe çıkarmak istiyorum ki şu an elimdeki sistem kaça gider onuda bilmiyorum eğer bi fikriniz varsa fiyatıyla ilgili söylerseniz sevinirim, siz hangi hazır sistemi söylüyorsunuz ona göre planlama yaparım youtubede de gördüm zam gelecekmiş iyi olur şimdiden almak

Rekabetçi oynadığım bf 6 ve rainbow 6 var sadece ki büyük ihtimalle tek rekbetçi oyun bf 6 kalıcak genelde grafik isteyen oyunlar oynuyorum hikayeli, sistemi satıp öyle bütçe çıkarmak istiyorum ki şu an elimdeki sistem kaça gider onuda bilmiyorum eğer bi fikriniz varsa fiyatıyla ilgili söylerseniz sevinirim, siz hangi hazır sistemi söylüyorsunuz ona göre planlama yaparım youtubede de gördüm zam gelecekmiş iyi olur şimdiden almak
Pek takip etmiyorum hazır sistemleri hem etmekte çok zor anında stok eriyor. Sürekli takip ederseniz hem fiyat algısı oluşur hemde içinize sinerek alırsınız düşük bütçede 7500f / 6000 mhz üzeri cl si düşük ram / güncel ekran kartlarından en az 12 gb bu örnekleri verebilirim.

🖥️ Mevcut Sistem:

2. 1 TB NVMe SSD eklemek

Arkadaşın dediği gibi ddr5 geçmek en mantıklısı ancak ddr4 kalacaksınız size şöyle bir bilgi vereyim; r5 3600 ve 1660 super varken tek kit 16gb ram ile bf 2042 de 70 fps i geçemiyordum. Ancak aynı ramden bir adet daha alıp 2x16 dual channel yaptığımda 120 FPS e kadar çıktı fps ler ve ortalamada 90 civarı FPS almaya başlamıştım. Ryzen işlemciler FPS açısından dual channel ram olmasına aşırı pozitif tepki veriyor. Eğer kısa vadede sistem dursun diyorsanız ya aynı RAM den ya da direk 2x16 gb lık bir kit almanız iyi olacaktır. Kısa vadede en iyi upgrade budur. Ek olarak anakartınızın biosunu güncellemeyi unutmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,291
Üyeler
184,137
Son üye
ZeLoSa333
Geri