Neler Yeni

Bilgilendirme: VOK - Friday Kasanın PSU problemi ve çözümü

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,722
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Arkadaşlar Merhaba,

Gigabyte PSU ile alakalı forumda çok fazla muhabbet döndü kimisi problem olmaz dedi. Sonuç olarak ilk geldiğinde userbenchmark yaptım sorun olmadı fakat sonradan valorant açtığımda tak kapandı bilgisayar. 2-3 kere daha denedik arkadaşlarla da konuştum her şeyi denedim ve problemin PSU da olduğunu buldum.

Bugün itopya'ya gittim hiç profesyonel olmayan tavirlarla karşılaştım sanki ben bozmuşum gibi tavır takındılar. PSU yu test için götürdüm(hatta kabloları eksik diye kadiköyden pendike git gel yaptım) ve evet PSU BOZUK ÇIKTI. Faturada Aorus yazdığını ve o model olanı istediğimi söylediğimde, tabii ki de vermediler. Aynı psunun da elimizde kutusu acık olanları var dediler. Tabii ki kabul etmedim. Uğraştım yetkili vs arattım.

SONUÇ OLARAK;
İtopyada sorumlu biri devreye girdi ve "Corsair RM 650" verdiler. Eğer başınıza benzer bir şey gelirse diye paylaşmak istedim. Kendisine hassasiyeti için de teşekkür ederim.

Herkese iyi günler dilerim.

NOT 1: Problem sadece anladığım kadarıyla bende çıkmış. Elektronik şans işidir. Alıp da bunu başka problem yaşayan birini görmedim. Önemli olan muhatap bulup bunu gününde çözmek. O yüzden itopyaya da buradan teşekkür ederim bu sistemi çıkardıkları için ve uğraştırsalar da yardımcı oldukları için.

Ekler

• WhatsApp Image 2021-12-11 at 16.42.12 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-12-11 at 16.42.12 (1).jpeg
    106.3 KB · Hit: 107
Son düzenleme:

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bayağı iyi olaymış

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Eğer bu modeli vereceklerse hemen göndereyim. Ben test yapmaya çekindim. Akşam test yapacağım. Bu riski almak istemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tebrik ederim hakkınızı aramanız ve almanız harika :blobdance:

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,722
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer bu modeli vereceklerse hemen göndereyim. Ben test yapmaya çekindim. Akşam test yapacağım. Bu riski almak istemiyorum.

Tebrik ederim hakkınızı aramanız ve almanız harika :blobdance:
Hocam aslında iyi niyetli son durumlarda yardımcı oldular ama suistimal için yazmadım. Gerçekten problem yaşadıysanız gönderebilirsiniz fakat çok uğraştıktan sonra da adam insiyatif kullandı. Konuyu açarken de aslında bunu düşünüp tereddüt ettim biraz.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ben test yapmadım. Valorantta bir sorunda yaşamadım. Ama test yapınca bir arıza verir ekran kartı yanarsa diye yapmaya çekindim. Ama test yapmak gerek, sorunla karşılaşmazsam niye göndereyim full modüler gold 80+ sertifikalı psu ve yenilenmiş versiyon. bence problem çıkmaz ama içim rahat etsin.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Ben test yapmadım. Valorantta bir sorunda yaşamadım. Ama test yapınca bir arıza verir ekran kartı yanarsa diye yapmaya çekindim. Ama test yapmak gerek, sorunla karşılaşmazsam niye göndereyim full modüler gold 80+ sertifikalı psu ve yenilenmiş versiyon. bence problem çıkmaz ama içim rahat etsin.
Bu kadar abartmanıza gerek yok tamam sorunlu bir psu ama bir şey olma ihtimali yine de düşük

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,722
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu kadar abartmanıza gerek yok tamam sorunlu bir psu ama bir şey olma ihtimali yine de düşük
Elektronik şans işi, evet. Problem çıkmasaydı da keske hiç uğrasmasaydım. 750W dan 650Wa düşmüş oldum + o kadar uğraş. Hiç değmez yani öyle diyim.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
ben problem yapmadım kullanıyorum memnunum bir sorun yok ama böyle sorun çıkartanı görünce evham yaptım :kedi:

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Elektronik şans işi, evet. Problem çıkmasaydı da keske hiç uğrasmasaydım. 750W dan 650Wa düşmüş oldum + o kadar uğraş. Hiç değmez yani öyle diyim.
750W’dan 650W a düşmene değmiş bence RM650 epey iyi. RM750 almak için şansını denedin mi?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,722
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
ben problem yapmadım kullanıyorum memnunum bir sorun yok ama böyle sorun çıkartanı görünce evham yaptım :kedi:
Oyun oynayabiliyorsan sorun olmaz. Alan kimsede bir şey çıkmadı yani. 150 sistem satıldıysa burada alan kişi sayısı 30 bile olsa sadece bende çıktıysa gerçekten korktuğumun başına gelmesinden yani.

750W’dan 650W a düşmene değmiş bence RM650 epey iyi. RM750 almak için şansını denedin mi?
Hocam fiyat farkı çok fazla yani açıkcası adamları da düşünmek lazım. 650W işi görür onu bile vermeleri çok iyi bence. Onlar bi adım attılar ben de açıkcası diretmedim zaten yordu gitgel + o kadar uğraşmak vs.

ka.dir18

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Kadir Danacı
geçmiş olsun corsair psu iyidir ya bence verdikleri psu daha kıymetli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular