bilgisaayrım acılmıyor

denizZz

80+
Reaksiyon skoru
3
Abi yaklaşık 1 hafta önce yeni bir kasa aldım, kasının herşeyini taktım, güç kablosunu da taktım powerin tuşunu açtım ekran kartının ışığı da yandı ama acma tuşuna basıyorum bilgisayar acılmıyor, ne fanlar dönüyor ne led leri yanıyor ama ekrankartının ışığı yanıyor sorun power da diye yeni bi power ile denedim onda da calışmadı lütfen yardım edin :(

Abi yaklaşık 1 hafta önce yeni bir kasa aldım, kasının herşeyini taktım, güç kablosunu da taktım powerin tuşunu açtım ekran kartının ışığı da yandı ama acma tuşuna basıyorum bilgisayar acılmıyor, ne fanlar dönüyor ne LED leri yanıyor ama ekrankartının ışığı yanıyor sorun power da diye yeni bi power ile denedim onda da calışmadı lütfen yardım edin :(
Sistemin nedir?
RAM'ler yanlış takılmış olabilir, ekran kartının girişi tozlanmış olabilir.

Sistemin nedir?
sistem asus rog rx570 8gb 550w power 1 adet 8gb 3000mhz ram asus A320M anakart ryzrn 5 3600 işlemci
ama ekran akrtının ışığı yanıyor yani ekran kartındaki asus logosunun ışığı yanıor 1 tane de ram rem i işlemciye yakın olan soket değilde diğer sokete takmışlar 2 tane ram girişi var ana akrt da
Post automatically merged:

Sistemin nedir?
bu arada bilgisayar hic calışmıyor

sistem asus rog rx570 8gb 550w power 1 adet 8gb 3000mhz ram asus A320M anakart ryzrn 5 3600 işlemci
ama ekran akrtının ışığı yanıyor yani ekran kartındaki asus logosunun ışığı yanıor 1 tane de ram rem i işlemciye yakın olan soket değilde diğer sokete takmışlar 2 tane ram girişi var ana akrt da
Ram'in yerini değiştirebilir misin? RAM'den şüpheleniyorum nedense. Çıkarmışken de alt kısmını silgi ile bastırmadan silmeni istiyorum.

Abi yaklaşık 1 hafta önce yeni bir kasa aldım, kasının herşeyini taktım, güç kablosunu da taktım powerin tuşunu açtım ekran kartının ışığı da yandı ama acma tuşuna basıyorum bilgisayar acılmıyor, ne fanlar dönüyor ne LED leri yanıyor ama ekrankartının ışığı yanıyor sorun power da diye yeni bi power ile denedim onda da calışmadı lütfen yardım edin :(
eğer anakartına kabloları kendin bağladıysan pw + pw- diye küçük kablolar daolması lazım led+- ile beraber genellikle anakartın sağ alt tarafında bulunuyor ve küçük küçük 4-5 tane kablonun takıldığı bir yer var ona dikkat et ters takılmış olabilir. gpunun ışığının yanması anakartla değil zaten psudan gelen pci-e kablosuyla olan bişey.

eğer anakartına kabloları kendin bağladıysan pw + pw- diye küçük kablolar daolması lazım LED+- ile beraber genellikle anakartın sağ alt tarafında bulunuyor ve küçük küçük 4-5 tane kablonun takıldığı bir yer var ona dikkat et ters takılmış olabilir. gpunun ışığının yanması anakartla değil zaten psudan gelen pci-e kablosuyla olan bişey.
şimdi baktım asus a320m de F_Panel yazıyor sağ altta sata girişlerinin hemen slunda kalıyor.

kısa devre ile açmayı denedinmi

Ram'in yerini değiştirebilir misin? RAM'den şüpheleniyorum nedense. Çıkarmışken de alt kısmını silgi ile bastırmadan silmeni istiyorum.
bunu yapıcam da bilgisayar şuan elimde değil :/

kısa devre ile açmayı denpower den ana akrta giden yeşil ile siyah kabloyu birbirine kısa devre den mi bahsediyosun

eğer anakartına kabloları kendin bağladıysan pw + pw- diye küçük kablolar daolması lazım LED+- ile beraber genellikle anakartın sağ alt tarafında bulunuyor ve küçük küçük 4-5 tane kablonun takıldığı bir yer var ona dikkat et ters takılmış olabilir. gpunun ışığının yanması anakartla değil zaten psudan gelen pci-e kablosuyla olan bişey.

şimdi baktım asus a320m de F_Panel yazıyor sağ altta sata girişlerinin hemen slunda kalıyor.
sistem bana montajlı geldi sadece ekran kartını biz taktık ama yinede bi bakıyım

bu arada kasa rgb ama rgb ler de yanmıyor

şimdi şöyle bir sorun da var power dan anakart a giden kalın kablo da 12w cıkışı yok ve kasanın arkada rgb için ufak bi alet var o alet e de hic elektirik gitmiyor başka bir power ile denedik yine acılmıyor nerden biliyosun derseniz babam elektirikci beraber baktık

Son düzenleme:

sistem bana montajlı geldi sadece ekran kartını biz taktık ama yinede bi bakıyım

bu arada kasa RGB ama RGB ler de yanmıyor

rgb kabloları yanlış bağlanmış olabilir;
ya da 24-pinden bağımsız genellikle anakartın sol üst tarafında psudan gelen bir anakart kablosu daha olur onu bir kontrol eder misin;
ya da kasanın rgb kabloları bağlanmamış da olabilir.

şimdi şöyle bir sorun da var power dan anakart a giden kalın kablo da 12w cıkışı yok ve kasanın arkada RGB için ufak bi alet var o alet e de hic elektirik gitmiyor başka bir power ile denedik yine acılmıyor nerden biliyosun derseniz babam elektirikci beraber baktık
o aletin genelde kendine has 4 pin dişi ya da erkek bağlantı kablosu olur direkt psuya bağlanan ona da bir bakın isterseniz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,816
Üyeler
190,979
Son üye
cdc1907
Geri