Neler Yeni

Yardım BİLGİSAYAR 2. M2 SSD’Yİ GÖRMÜYOR

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Dostlar selam
Anakartım Msı z590 tomahawk. Hali hazırda m2 ssdye sahibim geçenlerde WD sn808 SSDyi aldım. Pcye montajladım fakat görmüyor şuanda m2 ssdyi.

Boot ekranında hali hazırdaki ssdmi görüyor önceden kullandığım. Montajda sorun yok. Ne yapmalıyım ?
@DerratiX
@Kürşat Kütükçü
@Ckribrahim

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Biosu sıfırlamayi denedin mi

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostlar selam
Anakartım Msı z590 tomahawk. Hali hazırda m2 ssdye sahibim geçenlerde WD sn808 SSDyi aldım. Pcye montajladım fakat görmüyor şuanda m2 ssdyi.

Boot ekranında hali hazırdaki ssdmi görüyor önceden kullandığım. Montajda sorun yok. Ne yapmalıyım ?
@DerratiX
@Kürşat Kütükçü
Hocam hallettim . Bilgisayar yönetimi kısmından
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam diğer bir sorum , 1tb ssdm ve 500gb ssdm var. Windowsu 1 tb ssdye kurdum okuma yazma hızı yüksek oldugu icin.

500gblık ssdye ne kurmayı tabsiye edersiniz ? Steam , epic games , vlc media vs hangi sürücüde bulunmalı misal

Kurapikki

80+ Bronze
500gblık ssdye ne kurmayı tabsiye edersiniz ? Steam , epic games , vlc media vs hangi sürücüde bulunmalı misal
render harici çok fark hissetmezsiniz hocam 2 sine de istediğinizi kurun. Ama önerim ue4 veya blender gibi programınızı en hızlı okuyan diske kurmanız. Oyun oynarken 2 m2 ssd arasında çok fark hissetmezsiniz.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
render harici çok fark hissetmezsiniz hocam 2 sine de istediğinizi kurun. Ama önerim ue4 veya blender gibi programınızı en hızlı okuyan diske kurmanız. Oyun oynarken 2 m2 ssd arasında çok fark hissetmezsiniz.
hocam biri 7000 digeri 3500 okuma hızlı fkat. genede hız farkı olmaz mı ?
7000 olna pcie 4,0 ayrıca
digeri 30.

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Hocam hallettim . Bilgisayar yönetimi kısmından

Hocam diğer bir sorum , 1tb ssdm ve 500gb ssdm var. Windowsu 1 tb ssdye kurdum okuma yazma hızı yüksek oldugu icin.

ikisi de SSD olduğu için problem yok istediğine kurabilirsin yedekte dursun diye istediğin önemli oyunlar vs varsa 500gb kur normal oyun program vs için 1tb yap istersen

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
renderde farkı çok hissediliyor ama oyunlarda sata ssd ile m2 arasında bile aman aman farklar oluşmuyor diye biliyorum. @HacıSOFU ustam daha doğru yorumu yapacaktır ama.
teşekkürler hocam
ikisi de SSD olduğu için problem yok istediğine kurabilirsin yedekte dursun diye istediğin önemli oyunlar vs varsa 500gb kur normal oyun program vs için 1tb yap istersen
teşekkür ediyorum hocam

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,180
İsim
Hacı
hocam biri 7000 digeri 3500 okuma hızlı fkat. genede hız farkı olmaz mı ?
7000 olna pcie 4,0 ayrıca
digeri 30.
Sürücüler falan hızlı olanda olsun. Oyunları düşük olana kurabilirsiniz.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
hocam birde , bir dosyayı indire basınca otomatik olarak inmeye baslıyor ve windowsta kurulu olan ssdye kuruyor. onu kurmadan önce sor seklinde yapabilr nmiyim acaba ? Bilginiz var mı ? Diğer sürücüye yüklemek istediğim icin soruyorum

hocam birde , bir dosyayı indire basınca otomatik olarak inmeye baslıyor ve windowsta kurulu olan ssdye kuruyor. onu kurmadan önce sor seklinde yapabilr nmiyim acaba ? Bilginiz var mı ? Diğer sürücüye yüklemek istediğim icin soruyorum
Sürücüler falan hızlı olanda olsun. Oyunları düşük olana kurabilirsiniz.
hocam bu sorum hakkında fikriniz var mıdır ?

hocam bu sorum hakkında fikriniz var mıdır ?
google tarayıcısının ayarlarındanmıs hocam . teşekkürler

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
@HacıSOFU hocam günaydın öncelikle.
Windows boot ekranında yeni taktığım ssd gözükmüyor boot menüsünde. Ve pc acılırken f11 bastıgımda windows boot manager önceki ssdm olarak gözüküyor. Windowsu diğer ssdye kurdum fakat.

Sizce normal mi bu durum ?

Ekler

• E4FC1EEB-4618-426B-BD85-37FCE1FBCAE2.png
    E4FC1EEB-4618-426B-BD85-37FCE1FBCAE2.png
    2.4 MB · Hit: 27
  • 98244DE8-932B-4DA9-AE69-0A13F75EAB9E.png
    98244DE8-932B-4DA9-AE69-0A13F75EAB9E.png
    2.5 MB · Hit: 22

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
var mı bilgisi olan dostum ?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,180
İsim
Hacı
@HacıSOFU hocam günaydın öncelikle.
Windows boot ekranında yeni taktığım ssd gözükmüyor boot menüsünde. Ve pc acılırken f11 bastıgımda windows boot manager önceki ssdm olarak gözüküyor. Windowsu diğer ssdye kurdum fakat.

Sizce normal mi bu durum ?
Windows içinde durum nasıl? Görünüyor mu tüm SSD ler?

Top Bottom