Neler Yeni

Yardım BİLGİSAYAR 2. M2 SSD’Yİ GÖRMÜYOR

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Windows içinde durum nasıl? Görünüyor mu tüm SSD ler?
Görünüyor hocam sorunsuz 2 ssdyi de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

resimde windows boot manager kurulu olmayan ssd üzerinde olması garip.
PCye formt atarken disk kısmında 1tblık SSDyi seçip ileri dedim oysaki.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,180
İsim
Hacı
Görünüyor hocam sorunsuz 2 ssdyi de.

resimde windows boot manager kurulu olmayan ssd üzerinde olması garip.
PCye formt atarken disk kısmında 1tblık SSDyi seçip ileri dedim oysaki.
Böyle hatalar olabiliyor. Bu nedenle format atmadan önce sadece format atılacak SSD takılı olursa sorunsuz gerçekleşiyor bu işlem.
Fazla önemsenecek bir şey değil bu şekilde kullanın bir sonraki formattan önce bu yöntem ile format atarsınız.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Böyle hatalar olabiliyor. Bu nedenle format atmadan önce sadece format atılacak SSD takılı olursa sorunsuz gerçekleşiyor bu işlem.
Fazla önemsenecek bir şey değil bu şekilde kullanın bir sonraki formattan önce bu yöntem ile format atarsınız.
herhangi bir etkisi var mıdır peki hocam ? Sadece yazısal bir hata mı ? Kastettiğim windowsun boot oldugu ssdyi yanlıs falan mı gösteriyor acaba ?
windowsubir şekilde diğer ssdye kurmus oalamaz herhalde.

teşekkür ediyorum ilgin ve alakan için bu arada sizlere

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
up up
herhangi bir etkisi var mıdır peki hocam ? Sadece yazısal bir hata mı ? Kastettiğim windowsun boot oldugu ssdyi yanlıs falan mı gösteriyor acaba ?

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş

@Amanita

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Disk yönetimi ekran görüntüsü at bi.
1659044559671.png

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Disk yönetimi ekran görüntüsü at bi.
Alıntıyı görüntüle
Hocam buyrun .Düşüncelerinizi merak ediyorum...

Görev yöneticisnden baktığım zaman windowsu WD ssdme kurmuş ve bu da istediğim şeydi zaten. Sadece boot ekranında windowws boot manageri diğer ssd gösteriyor . o garibime gitti.

@HacıSOFU

Ekler

• xxxxx.png
    xxxxx.png
    46.8 KB · Hit: 24

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sn850ye kurmamışsın çünkü windowsu. Baştan kur. Disk seçme yerine geldiğin zaman tüm birimleri SİL sonra 1 tb boyutu olan diski seç.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Sn850ye kurmamışsın çünkü windowsu. Baştan kur. Disk seçme yerine geldiğin zaman tüm birimleri SİL sonra 1 tb boyutu olan diski seç.
Hocam fakat görev yöneticisinde windows sn850de kurulu gözüküyor ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Pardon şimdi farkettim öyleymiş. Kurulumda tüm diskleri silmemişsin sanırım yanlış bölümlendirme yqpmış olabilirsin. Efi sistem bölümü 500 gbda görünüyor ama ön yükleme bölümü sn850de. Bir karışıklık olmuş bir şekilde. Dediğim gibi windows kurulum ekranında tüm diskleri sil öyle kurulum yap. Hatta 500 gb ssdyi çıkar kurulum yaparken.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Pardon şimdi farkettim öyleymiş. Kurulumda tüm diskleri silmemişsin sanırım yanlış bölümlendirme yqpmış olabilirsin. Efi sistem bölümü 500 gbda görünüyor ama ön yükleme bölümü sn850de. Bir karışıklık olmuş bir şekilde. Dediğim gibi windows kurulum ekranında tüm diskleri sil öyle kurulum yap. Hatta 500 gb ssdyi çıkar kurulum yaparken.
Hocam peki şart mı bu durum ? Bu şekilde kullanmaya devam etsemne gibi eksiler yaşarım ?

Hocam birde disk yönetme ekranın format esnasında sadece Wn805 kalıcak sekilde her şeyi mi silmeliyim ? Diger tüm sürücüler silinicek wn haricinde doğru muyum ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hiç bir fikrim yok nasıl etkisi olur ama dediğim gibi sonuçta olmaması gereken bir durum. Eğer büyük dosyaların yoksa yedekleyemeyeceğin hızlıca baştan formatla. Uzun süren bir işlem değil ki.

Hocam peki şart mı bu durum ? Bu şekilde kullanmaya devam etsemne gibi eksiler yaşarım ?

Hocam birde disk yönetme ekranın format esnasında sadece Wn805 kalıcak sekilde her şeyi mi silmeliyim ? Diger tüm sürücüler silinicek wn haricinde doğru muyum ?
O ekranda gördüğün her şeyi sileceksin.sn850yi de diğer diski de tüm oluşturulmuş bölümleri de. Sonra sadece 2 tane bölüm kalacak silinmiş/formatlanmış halde biri sn850 diğeri de 500 gb olan diskin. Windows kurması için sn850yi seçip devam edeceksin dosya boyutuna bakarak.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Hiç bir fikrim yok nasıl etkisi olur ama dediğim gibi sonuçta olmaması gereken bir durum. Eğer büyük dosyaların yoksa yedekleyemeyeceğin hızlıca baştan formatla. Uzun süren bir işlem değil ki.
Teşekkür ediyorum hocam .
Az önceki sordugum soru hakkında bilginiz var mı ? Kurulum ekranında Wn harici tüm sürücüleri silip wnyi secip ileri yapıyorum doğru mudur ?

O ekranda gördüğün her şeyi sileceksin.sn850yi de diğer diski de tüm oluşturulmuş bölümleri de. Sonra sadece 2 tane bölüm kalacak silinmiş/formatlanmış halde biri sn850 diğeri de 500 gb olan diskin. Windows kurması için sn850yi seçip devam edeceksin dosya boyutuna bakarak.
Tamamdır hocam dediginiz gibi yapıcam.
Hatta 500gb ssdyi cıkarıp sonradan monte edicem direkt.
Teşekkür ediyorum yardımın icin. Olası bir duruöda tekrarda sorarım sizlere.
Teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,855
Üyeler
169,198
Son üye
Laptopcu
Top Bottom