bilgisayar kapandığı anda şalteri indirip kabloları söktüm zaten pcnin kapanması 10 saniye bile sürmediBöyle bir durumda aslında olabildiğince hızlı bir şekilde PSU şalterinden kapatılmalı.
Psu ve kasa içi su almadıysa sıkıntı yokbilgisayar kapandığı anda şalteri indirip kabloları söktüm zaten pcnin kapanması 10 saniye bile sürmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şimdi benim pcyi 30 dakika sonra toplam 1 saat geçicek ve 30 dk’dan beri cam açık kuruyor, pcyi açmam zararlı olur mı?
Yok hocam kasa içinin su alması imkansızdı ve zaten almamıştı. Psu şalterini olaydan 10 saniye sonra indirdim psu’nun altındaki toz filtresine elledim ıslak değildi ve tozlanmıştı. toz filtresini çıkartıp tozlarını döktüm ardından psunun olduğu kısma yani alttan kontrol ettim bir ıslaklık yoktu fakat prizin orası çok ıslaktı kablolar falan.Psu ve kasa içi su almadıysa sıkıntı yok
hocam açıkçası yazını okumadım başlıktan dolayı yazdım kb? Açıklar mısınız biraz, neden?
Islanan prizi kullanma derim. Bilgisayardan ziyade Allah muhafaza daha kötü şeyler olabilir. Bu arada prizden kastın uzatma değil mi? 3'lü priz vs. Diye tabir ettiğimiz?Selam arkadaşlar başlıktan gördüğünüz üzere odayı bi tık su bastı. Perde takıyorduk avel müteahhit korniş yerini çok yüksekte yaptığı için oraya çıkmak için fark etmeden peteğin üstüne bastım. Perdeyi takmam çok uzun sürdüğü için haliyle baya su dağılmış ve prize kadar gitmiş. Perdeyi taktıktan sonra fark edip anında pcyi kapatıp her şeyi prizinden çektim. kasayı kaldırdım, psu girişine veya kablosuna herhangi bir şey olmamış. Anında ellemiştim ve temizdi su geçirmemiş yani. Kontrol ettikten sonra paspas attım şimdi de cam açık bekliyorum kurumasını, sizce bir şey olur mu? Kasa’ya herhangi bir sıvı temas etmemiş sadece prizin olduğu kısımda çok su vardı, ordan da zaten anında elektriği kesip hepsini temizledim. Kabloların ucunda v.s’de vardı oraları da hallettim. Bilgili arkadaşlar cevap atabilirse çok güzel olur, şimdiden teşekkürler.
EDİT: Petek baskı uygulandığında su kaçırıyor
6'lı akım korumalı priz ama hocam ter temiz ettim, ters bıraktım. Kurudu o ara duşa girdim çıktım cam açıktı oda kurumuş yani.Islanan prizi kullanma derim. Bilgisayardan ziyade Allah muhafaza daha kötü şeyler olabilir. Bu arada prizden kastın uzatma değil mi? 3'lü priz vs. Diye tabir ettiğimiz?
Evet çalışıyor sıkıntıı yok şu an bilmediğim bir ses v.s.'de gelmiyor.PC çalışıyormu ?
Aynı priz'de çalıştırdım priz kurumuştu. PC'de sıkııntı yok çalışıyor.başka bir prize tak kasayı ve çaşıltır çalışıyorsa sıkıntı yok
İstersen içini açıp bir bak ıslanmışsa veya nemli ise kullanma. Ya da farklı bi priz kullan bir müddet kurumaya bırak onu. İşini sağlama al. Ben olsam içini açar bakardım ama elin yatkın değil ise, ben yapamam diyorsan dediğim gibi başka priz kullanıp bir müddet beklet işini sağlama al.6'lı akım korumalı priz ama hocam ter temiz ettim, ters bıraktım. Kurudu o ara duşa girdim çıktım cam açıktı oda kurumuş yani.
6'lı akım korumalı priz ama hocam ter temiz ettim, ters bıraktım. Kurudu o ara duşa girdim çıktım cam açıktı oda kurumuş yani.
Evet çalışıyor sıkıntıı yok şu an bilmediğim bir ses v.s.'de gelmiyor.
Aynı priz'de çalıştırdım priz kurumuştu. PC'de sıkııntı yok çalışıyor.
o zaman sıkıntı da yok neden bu kadar korktunuz ki?6'lı akım korumalı priz ama hocam ter temiz ettim, ters bıraktım. Kurudu o ara duşa girdim çıktım cam açıktı oda kurumuş yani.
Evet çalışıyor sıkıntıı yok şu an bilmediğim bir ses v.s.'de gelmiyor.
Aynı priz'de çalıştırdım priz kurumuştu. PC'de sıkııntı yok çalışıyor.