Neler Yeni

Bilgisayar Açıkken Priz Islandı, Sorun Yaşar mıyım?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Baskı uygulanmadıkça su akmasa da, daha önce akıtmasına sebep olduğunuz için, petek içinde biriken su damlaları yere akacaktır. Bu sebeple paspas koymanız gerektiğini belirttim.

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Bizim evi komple su bastı kiracı olduğu zamanlar evin parkelerini full değiştirdik kabarmıştı heryer

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Böyle bir durumda aslında olabildiğince hızlı bir şekilde PSU şalterinden kapatılmalı.
bilgisayar kapandığı anda şalteri indirip kabloları söktüm zaten pcnin kapanması 10 saniye bile sürmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi benim pcyi 30 dakika sonra toplam 1 saat geçicek ve 30 dk’dan beri cam açık kuruyor, pcyi açmam zararlı olur mı?

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
bilgisayar kapandığı anda şalteri indirip kabloları söktüm zaten pcnin kapanması 10 saniye bile sürmedi

Şimdi benim pcyi 30 dakika sonra toplam 1 saat geçicek ve 30 dk’dan beri cam açık kuruyor, pcyi açmam zararlı olur mı?
Psu ve kasa içi su almadıysa sıkıntı yok

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Psu ve kasa içi su almadıysa sıkıntı yok
Yok hocam kasa içinin su alması imkansızdı ve zaten almamıştı. Psu şalterini olaydan 10 saniye sonra indirdim psu’nun altındaki toz filtresine elledim ıslak değildi ve tozlanmıştı. toz filtresini çıkartıp tozlarını döktüm ardından psunun olduğu kısma yani alttan kontrol ettim bir ıslaklık yoktu fakat prizin orası çok ıslaktı kablolar falan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
Selam arkadaşlar başlıktan gördüğünüz üzere odayı bi tık su bastı. Perde takıyorduk avel müteahhit korniş yerini çok yüksekte yaptığı için oraya çıkmak için fark etmeden peteğin üstüne bastım. Perdeyi takmam çok uzun sürdüğü için haliyle baya su dağılmış ve prize kadar gitmiş. Perdeyi taktıktan sonra fark edip anında pcyi kapatıp her şeyi prizinden çektim. kasayı kaldırdım, psu girişine veya kablosuna herhangi bir şey olmamış. Anında ellemiştim ve temizdi su geçirmemiş yani. Kontrol ettikten sonra paspas attım şimdi de cam açık bekliyorum kurumasını, sizce bir şey olur mu? Kasa’ya herhangi bir sıvı temas etmemiş sadece prizin olduğu kısımda çok su vardı, ordan da zaten anında elektriği kesip hepsini temizledim. Kabloların ucunda v.s’de vardı oraları da hallettim. Bilgili arkadaşlar cevap atabilirse çok güzel olur, şimdiden teşekkürler.

EDİT: Petek baskı uygulandığında su kaçırıyor
Islanan prizi kullanma derim. Bilgisayardan ziyade Allah muhafaza daha kötü şeyler olabilir. Bu arada prizden kastın uzatma değil mi? 3'lü priz vs. Diye tabir ettiğimiz?

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
PC çalışıyormu ?

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
başka bir prize tak kasayı ve çaşıltır çalışıyorsa sıkıntı yok

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Islanan prizi kullanma derim. Bilgisayardan ziyade Allah muhafaza daha kötü şeyler olabilir. Bu arada prizden kastın uzatma değil mi? 3'lü priz vs. Diye tabir ettiğimiz?
6'lı akım korumalı priz ama hocam ter temiz ettim, ters bıraktım. Kurudu o ara duşa girdim çıktım cam açıktı oda kurumuş yani.

PC çalışıyormu ?
Evet çalışıyor sıkıntıı yok şu an bilmediğim bir ses v.s.'de gelmiyor.

başka bir prize tak kasayı ve çaşıltır çalışıyorsa sıkıntı yok
Aynı priz'de çalıştırdım priz kurumuştu. PC'de sıkııntı yok çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
6'lı akım korumalı priz ama hocam ter temiz ettim, ters bıraktım. Kurudu o ara duşa girdim çıktım cam açıktı oda kurumuş yani.
İstersen içini açıp bir bak ıslanmışsa veya nemli ise kullanma. Ya da farklı bi priz kullan bir müddet kurumaya bırak onu. İşini sağlama al. Ben olsam içini açar bakardım ama elin yatkın değil ise, ben yapamam diyorsan dediğim gibi başka priz kullanıp bir müddet beklet işini sağlama al.

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322

Daha ne istiyorsun ozaman xd prizi al pirince yatır yarın sabah kuruduğunda tekrar takabilirsin

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

o zaman sıkıntı da yok neden bu kadar korktunuz ki? :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,527
Üyeler
164,690
Son üye
HakanGlsn
Top Bottom