beratjix
80+
- Reaksiyon skoru
- 7
Merhabalar,
USB’ye Rufus programı ile Windows 10 kurulum ISO’su yükledim ve ardından format attım. Ancak bilgisayar açılırken yaklaşık 10 saniye boyunca ekteki görüntüde olduğu gibi siyah ekranda sol üst köşede beyaz bir çizgi veya tire işareti görünüyor. Sonrasında Windows normal şekilde açılıyor. Boot’un SSD’den yapıldığından eminim; zaten listede birinci sırada. Sürücüler ve BIOS güncel. Fakat bu problem, güncellemeleri yapmadan önce de mevcuttu ve güncellemelere rağmen düzelmedi.
Sistemde takılı olan SSD’nin içinde önceden Windows yüklüydü. Anakart, işlemci ve RAM’leri yeni aldım. Format atmak için hazırladığım USB’yi taktım; ancak klavye ve fareyi sistem algılamadı ve BIOS’a giremediğim için sistem doğrudan eski Windows’u açtı. Daha sonra Windows üzerinden BIOS’a girerek format attım. Sonrasında bu sorun ortaya çıktı. Önceki sistemimde böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. SSD sağlığı hala %95'in üzerindeydi.
Anakart : MSI PRO B650-A WIFI
CPU : R7 7800X3D
RAM: GOODRAM 16GB (2x16GB) IRDM DDR5 6000MHz CL30 1.35V
GPU : MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS 12G OC 12GB GDDR6192bit
SSD : KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD
USB’ye Rufus programı ile Windows 10 kurulum ISO’su yükledim ve ardından format attım. Ancak bilgisayar açılırken yaklaşık 10 saniye boyunca ekteki görüntüde olduğu gibi siyah ekranda sol üst köşede beyaz bir çizgi veya tire işareti görünüyor. Sonrasında Windows normal şekilde açılıyor. Boot’un SSD’den yapıldığından eminim; zaten listede birinci sırada. Sürücüler ve BIOS güncel. Fakat bu problem, güncellemeleri yapmadan önce de mevcuttu ve güncellemelere rağmen düzelmedi.
Sistemde takılı olan SSD’nin içinde önceden Windows yüklüydü. Anakart, işlemci ve RAM’leri yeni aldım. Format atmak için hazırladığım USB’yi taktım; ancak klavye ve fareyi sistem algılamadı ve BIOS’a giremediğim için sistem doğrudan eski Windows’u açtı. Daha sonra Windows üzerinden BIOS’a girerek format attım. Sonrasında bu sorun ortaya çıktı. Önceki sistemimde böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. SSD sağlığı hala %95'in üzerindeydi.
- RAM’ler, anakartın gösterdiği doğru dizilime uygun şekilde takılı.
- Sistemde 1 NVMe SSD ve 1 SATA SSD bulunuyor. SATA SSD’de herhangi bir işletim sistemi kurulu değil.
- Bilgisayar açılırken tuşa basarak BIOS’a girmeye çalıştığımda klavye bağlantısı kopuyor. Windows boot edildikten sonra klavyem çalışmaya devam ediyor. Windows açıldıktan sonra Shift + Yeniden Başlat yöntemiyle BIOS’a girebiliyorum.
- Sisteme bağlı tüm harici bağlantıları çıkartıp güç verince de aynı ekran gelmeye devam ediyor. USB yuvaları ya da sürücüleriyle de alakalı değil anladığım kadarıyla (Fare ve Klavye USB'leri ve Anakart'ın kendi harici Wifi Adaptörü)
- Format sonrasında BIOS'tan aynı anakart için çekilmiş rehber videolarını izleyip bazı ayarları değiştirmiştim. Ancak bunları yapmadan önce de sorun zaten vardı. (EXPO RAM ayarları, bazı FAN ayarları, Hızlı Boot vs..)
- BIOS'tan F6 tuşuna basıp "Load optimized defaults" yapmama rağmen bir şey değişmedi.
Anakart : MSI PRO B650-A WIFI
CPU : R7 7800X3D
RAM: GOODRAM 16GB (2x16GB) IRDM DDR5 6000MHz CL30 1.35V
GPU : MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS 12G OC 12GB GDDR6192bit
SSD : KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD