Neler Yeni

Bilgisayar Asus Logosunda Kalıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Alper Selman
Herkese selamlar,

Nisan 2022'de Gaming gen tr'den Gaming v0.1 isimli hazır sistemi aldım. 12400f ve 3060 ti'li olan versiyondu. Bilgisayarım son dönemlerde normal web işlemlerimi yaparken mavi ekran atmaya başladı.(windows 10) İşlerimin yoğunluğundan dolayı önemsemedim, mavi ekran geldiğinde elimle kapatıp açıyordum, ara sıra no bootable device hatası alıyordum, ram'leri aök-tak yapınca düzeliyordu. Bugün yine aynı şekilde kullanırken mavi ekran aldım, önceden yaptığım her şeyi tekrar yaptım ama asla görüntüdeki ekranı geçemiyorum. Asus logosunun altında bir şey dönüp duruyor. Sizce sorun nereden kaynaklı, ssd bozulmuş ise içindeki verilerimi kurtarabilir miyim?

Saygılarımla.

Ekler

• 9E01200A-940A-46FE-ADF8-B48A0FD61AD2.jpeg
    9E01200A-940A-46FE-ADF8-B48A0FD61AD2.jpeg
    1.3 MB · Hit: 34

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
Herkese selamlar,

Nisan 2022'de Gaming gen tr'den Gaming v0.1 isimli hazır sistemi aldım. 12400f ve 3060 ti'li olan versiyondu. Bilgisayarım son dönemlerde normal web işlemlerimi yaparken mavi ekran atmaya başladı.(windows 10) İşlerimin yoğunluğundan dolayı önemsemedim, mavi ekran geldiğinde elimle kapatıp açıyordum, ara sıra no bootable device hatası alıyordum, ram'leri aök-tak yapınca düzeliyordu. Bugün yine aynı şekilde kullanırken mavi ekran aldım, önceden yaptığım her şeyi tekrar yaptım ama asla görüntüdeki ekranı geçemiyorum. Asus logosunun altında bir şey dönüp duruyor. Sizce sorun nereden kaynaklı, ssd bozulmuş ise içindeki verilerimi kurtarabilir miyim?

Saygılarımla.
pcnin fişini çekip bios pilini çıkar ve güç tuşuna bi 10 sn basılı tut

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Alper Selman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pcnin fişini çekip bios pilini çıkar ve güç tuşuna bi 10 sn basılı tut
Bios pili hariç her türlü şeyi takıp çıkarmayı denedim dostum, bir de bu dediğini yapacağım olursa dile benden ne dilersen.. 3 saattir uğraşıyorum kafayı sıyırmak üzereyim.

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
dene bi
Bios pili hariç her türlü şeyi takıp çıkarmayı denedim dostum, bir de bu dediğini yapacağım olursa dile benden ne dilersen.. 3 saattir uğraşıyorum kafayı sıyırmak üzereyim.

boota giderse en azından pc kurtulur ssd yenileriz düzelir
şuan o bile olmuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Alper Selman
Yok hocam olmadı valla, bios'a baktım sıfırlanmış, tarih saat falan sıfırlanmış gözüküyor bios'un içinde. Hiçbir şekilde boot olmuyor bilgisayar, evden çalıştığım için ssd içindeki veriler benim için acayip kıymetli. Bir şekilde onları kurtarsam bari.

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
Yok hocam olmadı valla, bios'a baktım sıfırlanmış, tarih saat falan sıfırlanmış gözüküyor bios'un içinde. Hiçbir şekilde boot olmuyor bilgisayar, evden çalıştığım için ssd içindeki veriler benim için acayip kıymetli. Bir şekilde onları kurtarsam bari.
yeni bi ssd alıp windows kur belki bi ihtimal pc eskisini okur
o şekil kurtarabilirsin yoksa sanmıyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Herkese selamlar,

Saygılarımla.
No bootable device diyorsa SSD ömrünü tamamladı büyük ihtimalle. Tek RAM'le deneyince gene o ekranda kalıyor dimi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Alper Selman
No bootable device diyorsa SSD ömrünü tamamladı büyük ihtimalle. Tek RAM'le deneyince gene o ekranda kalıyor dimi?
Tek ram'le deneyince de aynı şekilde kalıyor, işin ilginç tarafı f2 ile bios'a girince boot sekmesinde windows boot manager'ı ilk sırada görüyorum, ssd de sorunsuz gözüküyor. Ne var ki asus ekranının altındaki dönen toplar sayfasını asla geçemiyorum.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Tek ram'le deneyince de aynı şekilde kalıyor, işin ilginç tarafı f2 ile bios'a girince boot sekmesinde windows boot manager'ı ilk sırada görüyorum, ssd de sorunsuz gözüküyor. Ne var ki asus ekranının altındaki dönen toplar sayfasını asla geçemiyorum.
Diskte sorun çıktı büyük ihtimalle hocam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Hocam bende de asus anakart var. Dediğin gibi son zamanlarda mavi ekran alıyordum ben de alakasız zamanlarda. Bir gün oyun oynarken bende bilgisayar dondu kapadım açtım asus logosunda kaldı. Ama seninkinden farklı olarak boot bile etmedi logoda kaldı ssd yi görmedi zaten sonra. Bence sorun ssd de. Benim Kingston A2000 bozulmuştu 5 yıllık garantisi vardı yolladım ücretsiz sıfır Kingston NV2 yolladılar onu kullanıyorum.

Top Bottom