Neler Yeni

Bilgisayar bağımlılığı bırakma

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yaklaşık 4 yaşında ilk bilgisayarım olan külüstür Casper laptopla tanıştım ve o zamandan bu yana aralıksız günde en az 5 saat bilgisayarda vakit geçirmekteyim. Genelde 8 9 saat geçiririm ama artık gündelik yaşantıma zaman kalmıyor. Ders çalışma gibi bir çok aktivitem olmalı ama bilgisayar için yer yer az uyuyorum ve buna karşı koyamıyorum. Nasıl engelleyebilirim bu durumu? Yazın bir psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.

ArMTurk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Armi
Kendini fişe her gün takılan Telefonun şarz cihazı gibi görmeye başlıyor isen yapabilirsin :)

• Hahaha
Reaksiyonlar: Foxt

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Bu durumu bu saatte konu açmandan anladım dostum bende aynı durumdayım 6 yaşımda başladım bu mevzuya şimdi lolden kalktım yavaştan uyumaya gitcem.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Foxt

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Mesajlar 5,037
En İyi Cevap 2
Reaksiyon skoru 4,430

Sanırım forumu bırakırsan bunu başarabilirsin. Bolca vakit geçirmiş gibisin forumda.

BerIin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdüssamet inal
Yaklaşık 4 yaşında ilk bilgisayarım olan külüstür Casper laptopla tanıştım ve o zamandan bu yana aralıksız günde en az 5 saat bilgisayarda vakit geçirmekteyim. Genelde 8 9 saat geçiririm ama artık gündelik yaşantıma zaman kalmıyor. Ders çalışma gibi bir çok aktivitem olmalı ama bilgisayar için yer yer az uyuyorum ve buna karşı koyamıyorum. Nasıl engelleyebilirim bu durumu? Yazın bir psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.
Hobi edin yada bir yerde çalışmaya başla

Jack321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Selçuk
Aynı durumdayım ancak telefon bağımlısıyım bilgisayar ile 2 yaşımda tanıştım gta vice city ile en az gunde 10 saatimi geçiyordum

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
.
Hocam yıllardır bende aynıyım artık daha da artmaya başladı dışarı çıkmak için çağıran arkadaşlarımı reddediyorum, sevgilimden bu yüzden ayrıldım baya sıkıntılı bi durum :( psikologla görüşmenizi tavsiye ederim.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Artık hayatıma zaman ayıramaz oldum ve usandım. Ne yapıyorsun diyeceksin bildiğim bile yok oyun oynamıyorum instada zaten gezinmiyorum pc başına oturuyorum bi bakıyorum zamanım kalmamış.

rtx 3090

80+ Silver
biraz kendini frenlemen gerek olduğunu biliyorsun sabah telefon bilgisayar ne varsa bir yere koy ve çalışacağın yere gir kapını kapar sonra bilgisayarı unutup ders çalışmaya çalış bir süre sonra zaten derse dalacaksın istersen bütün işlerini yaptıktan sonra ve gece uykun gelmiyorsa gece bak pc ye

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Enes
biraz kendini frenlemen gerek olduğunu biliyorsun sabah telefon bilgisayar ne varsa bir yere koy ve çalışacağın yere gir kapını kapar sonra bilgisayarı unutup ders çalışmaya çalış bir süre sonra zaten derse dalacaksın istersen bütün işlerini yaptıktan sonra ve gece uykun gelmiyorsa gece bak pc ye
geceliyin uykusu gelmiyosa telefonu yanı koyup kulaklıla müzik dinlemeşi bence.Kendimden biliyorum bi gece uyumadım derslere girdim uyudym uyandım gece bilgisayarı açıp hemen başına oturuyordum.Bu böyle tekrara başlamıştı.Bi gece uyumadım annemle işe gittim akşamliyin o gün pc ile vakit geçiremediğim için kendimi boşlukta hisediyordum.Bende benim eski laptobu aldım sehba vardı ektim onu telefon kulaklığını taktım şu meditasyon şeyini açtım,laptobun parlaklığını kıstım sırtımıda dönüm kapımıda kapattım ve uyumaya çalıştım oldu.Artık düzenli uyuyorum (22.00-04.30) ve daha dinç hisediyorum.
DipNot : O eski düzene uyuma saatim şu idi (13.30-19.30).
UNUTMAYALIM her şey BİZİM ELLERİMİZDE
Mesaj otomatik birleştirildi:

geceliyin uykusu gelmiyosa telefonu yanı koyup kulaklıla müzik dinlemeşi bence.Kendimden biliyorum bi gece uyumadım derslere girdim uyudym uyandım gece bilgisayarı açıp hemen başına oturuyordum.Bu böyle tekrara başlamıştı.Bi gece uyumadım annemle işe gittim akşamliyin o gün pc ile vakit geçiremediğim için kendimi boşlukta hisediyordum.Bende benim eski laptobu aldım sehba vardı ektim onu telefon kulaklığını taktım şu meditasyon şeyini açtım,laptobun parlaklığını kıstım sırtımıda dönüm kapımıda kapattım ve uyumaya çalıştım oldu.Artık düzenli uyuyorum (22.00-04.30) ve daha dinç hisediyorum.
DipNot : O eski düzene uyuma saatim şu idi (13.30-19.30).
UNUTMAYALIM her şey BİZİM ELLERİMİZDE
He şey diyen olabilir "madem öyle nasıl bu saate bunu yazıyosun",çünkü yeni uyandım birazdan kahvaltı edip spora gidicem.Ayrıca "yasak var nereye çıkıyosun"ada cevap vereyim. Sitenin içinde yürüş yapıyorum.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakkı BÜLBÜL
Geçen yıl koronayla beraber herkes evde iken ve ramazandayken sabah 11 e kadar bile oyun oynuyordum. Gece 10 11 bazen 12 de oturup o saatlere kadar oynuyordum. Tabii tek başıma oynamıyorum arkadaşlarımla gerek lol cs gerekse beraber oynayabileceğimiz hayatta kalma oyunları oynuyordum. Ramazan bitti yaza doğru korona azaldı ve iş oranı azaldı iş de bulamayınca her gün arkadaşlarımla dışarı çıktım yüzmeye gittim hiçbir şey yapmadığım günde bile bilgisayar oynamıyordum 2 3 hafta hiç açmadım bile. Yani sana demem o ki arkadaşlarınla vakit geçir dışarıda gezilecek yerlere git para harcamasan bile otur konuş maksat zaman geçsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,733
Üyeler
165,581
Son üye
mahsumex7
Top Bottom