Neler Yeni

Bilgisayar çalışıyor ama ekran görüntü vermiyor

Levpaves

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Elif Koçak
Arkadaşlar merhaba, dün saat 2.30 gibi oyun oynarken Valorant'ta lobideydim Mac bulduğunda ekran gitti. Ekran kartını söktüm, BIOS pilini çıkardım,
RAM'leri çıkardım uyanana kadar beklettim şimdi tekrar taktım ama durum hala aynı. Monitörde herhangi bir sorun yok, laptopa bağladım çalışıyor görüntü veriyor. Anakartta veya ekran kartında bir sorun olabilir diye düşünüyorum ama ekran kartının üstündeki sarı kablolar da yanıyor, yanıp sönenlerde yanıp sönüyor. Bilgisayarı ince hesaptan almıştım, herhangi bir bileşimsel sorunda incehesabin teknik servisine mi yollamalıyım? Yardım edin.

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Arkadaşlar merhaba, dün saat 2.30 gibi oyun oynarken Valorant'ta lobideydim Mac bulduğunda ekran gitti. Ekran kartını söktüm, BIOS pilini çıkardım,
RAM'leri çıkardım uyanana kadar beklettim şimdi tekrar taktım ama durum hala aynı. Monitörde herhangi bir sorun yok, laptopa bağladım çalışıyor görüntü veriyor. Anakartta veya ekran kartında bir sorun olabilir diye düşünüyorum ama ekran kartının üstündeki sarı kablolar da yanıyor, yanıp sönenlerde yanıp sönüyor. Bilgisayarı ince hesaptan almıştım, herhangi bir bileşimsel sorunda incehesabin teknik servisine mi yollamalıyım? Yardım edin.
1)Kankam televizyon var ise televizyona bağlamayı denesene bilgisayarı.
2)Fark bir port dene, display ise hdmı dene.
3)İşlemcinde dahili grafik kartı var ise ekran kartını çıkarıp anakartına tak görüntü kablosunu çalışıyormu bak.
4)Bilgisayarında mouse, kulaklık, klavye ye güç gidiyorsa onlar ile bilgisayar açılmış gibi oluyorsa kör bir şekilde ses efektlerini duyabiliyormusun bak, sorunun sadece görüntüde olup olmadığını anlayalım.

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s

Levpaves

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Elif Koçak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1)Kankam televizyon var ise televizyona bağlamayı denesene bilgisayarı.
2)Fark bir port dene, display ise hdmı dene.
3)İşlemcinde dahili grafik kartı var ise ekran kartını çıkarıp anakartına tak görüntü kablosunu çalışıyormu bak.
4)Bilgisayarında mouse, kulaklık, klavye ye güç gidiyorsa onlar ile bilgisayar açılmış gibi oluyorsa kör bir şekilde ses efektlerini duyabiliyormusun bak, sorunun sadece görüntüde olup olmadığını anlayalım.
kanka televizyonda deneyemem ama olayı en başta alırsam, oyun oynarken ekran gittiğinde klavye mouse um çalışıyordu çünkü v ye basarak konuşuyodum ve arkadaşım benim sesimi duyup bana cevap veriyordu. ayriyeten acaba donma gibi bir durum mu oldu diye bilgisayarı kapatıp açtım şu an klavye mouse a güç vermiyor ama dün bilgisayarı kapatmadan önce alt tab falan atmaya çalışıtığımda pencere kapanmaz ve hata sesi gelir ya windowsun, o geliyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka televizyonda deneyemem ama olayı en başta alırsam, oyun oynarken ekran gittiğinde klavye mouse um çalışıyordu çünkü v ye basarak konuşuyodum ve arkadaşım benim sesimi duyup bana cevap veriyordu. ayriyeten acaba donma gibi bir durum mu oldu diye bilgisayarı kapatıp açtım şu an klavye mouse a güç vermiyor ama dün bilgisayarı kapatmadan önce alt tab falan atmaya çalışıtığımda pencere kapanmaz ve hata sesi gelir ya windowsun, o geliyordu.
3 tane display portum var hepsini tek tek çıkardım denedim, hdmi kablo taktım onu denedim. işlemcim ryzen 5 5600 ekran kartı da amd radeon rx 6700 grafik kartı falan olduğunu sanmıyorum

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 tane display portum var hepsini tek tek çıkardım denedim, hdmi kablo taktım onu denedim. işlemcim ryzen 5 5600 ekran kartı da amd radeon rx 6700 grafik kartı falan olduğunu sanmıyorum
Kanka sorun şunlarda değil.
1)psu
2)işlemci
3)ram
4)kasa (!)
5)ssd/hdd
6)monitör
7)kablo. (bir çok kablo denediğini söylemiştin.
Geriye anakart, erkan kartı kalıyor.
Arkadaşlarından yedek bir anakart veya ekran kartı bulabilirmisin, sorunu belirlememiz için çok yardımcı olur. Veya işlemcisi 2200g gibi apu bir model olan arkadaşın var ise isteyip, anakartına takıp, ekran kartını çıkartıp kabloyu anakarta bağlarsan görüntü gelip gelmemesine bakarak sorunu tespit edebiliriz.
Ondan önce basit bir kaç adım va onları yap, ekran karını çıkartıp giriş kısmını değiştir, değiştirmeden önce soktuğun kısmı silgi ile hafifçe temizle ki oksitlenme varsa giderilsin. Sonrasında ekran kartını taktiğin bölmeyi de değiştir ki sorunun anakartta olamdığına da emin olalım.

atbrkszr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ataberk Sezer
RAM'leri çıkardım uyanana kadar beklettim şimdi tekrar taktım ama durum hala aynı. Monitörde herhangi bir sorun yok, laptopa bağladım çalışıyor görüntü veriyor. Anakartta veya ekran kartında bir sorun olabilir diye düşünüyorum ama ekran kartının üstündeki sarı kablolar da yanıyor, yanıp sönenlerde yanıp sönüyor. Bilgisayarı ince hesaptan almıştım, herhangi bir bileşimsel sorunda incehesabin teknik servisine mi yollamalıyım?
2 gün önce aynı sorunu, aynı saatte ve aynı oyunda yaşadım. Ekran bir anda gidiyor, fanlar çok hızlanıyor. Sadece görüntü yok, sesler geliyor ve benim sesimde karşıya gidiyor. Şuana kadar hiç olmamıştı sistemi 2021 yılında aldım. Bu sorunu yaşayan birkaç yazı daha okudum, bazısı ekran kartı driverları ile alakalı olabileceğini de yazmış. Umarım çözebiliriz.

Top Bottom