Neler Yeni

Bilgisayar çalışmaya başladıktan 30 saniye sonra ekrana görüntü geliyor

HeraNyks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Darakcı
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım henüz 1 aylık olmasına rağmen bir sorunla karşılaştım. Başlat tuşuna bastığımda bilgisayar çalışmaya başlıyor, ancak yaklaşık 30 saniye sonra ekranda ASUS yazısı beliriyor yani 30 saniye sonra çalışıyor. Bu yazı 1-2 saniye ekranda kalıp hemen geçiyor ve ardından bilgisayar normal şekilde açılıyor. Sorunu çok araştırdım ancak bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim.

4070 Ti Super.
Ryzen 5 7500F.
ASUS B650M-R

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Burhan Bey
Merhaba, "Görev Yöneticisi"ni açıp soldaki sekmelerden "Başlangıç Uygulamaları"nı seçin, gelen ekranda sağda üste "BIOS zamanı" yazar, kaç görünüyor?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Burhan Bey
AM5 için normal değer, bende de benzer bir sistem var ve BIOS zamanı 33 saniye filan. AM4 de çok daha kısaydı bu süre, ortalama 8-10 saniyede açılıyordu. 1 aylık sistem, muhtemelen AM4 ten geçtin, alışırsın, AM5 bu şekilde maalesef.

HeraNyks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Darakcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AM5 için normal değer, bende de benzer bir sistem var ve BIOS zamanı 33 saniye filan. AM4 de çok daha kısaydı bu süre, ortalama 8-10 saniyede açılıyordu. 1 aylık sistem, muhtemelen AM4 ten geçtin, alışırsın, AM5 bu şekilde maalesef.

Dediğiniz gibi biraz yabancı forumlarda araştırdım bu sorunu yaşayan çok AM5 kullanıcısı varmış genelde memory context restore ayarını açmayı öneriyorlar biostan ama daha denemedim bakalım

HeraNyks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Darakcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam tekrar merhabalar seninde işine yarar diye söyleyeyim bugün biostan memory context restoreyi acinca ilk acilista yine 35 saniye oldu ikincisinde 8.8 saniyeye düştü. Fakat mavi ekran hatası verdi bende bir kerede biosta ayarı kapstmaya çalışırken dondu pc bende ayarı tekrar normal haline çevirdim. Sürekli sıkıntı yaşamaktansa 30 saniye beklerim

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,484
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Hocam tekrar merhabalar seninde işine yarar diye söyleyeyim bugün biostan memory context restoreyi acinca ilk acilista yine 35 saniye oldu ikincisinde 8.8 saniyeye düştü. Fakat mavi ekran hatası verdi bende bir kerede biosta ayarı kapstmaya çalışırken dondu pc bende ayarı tekrar normal haline çevirdim. Sürekli sıkıntı yaşamaktansa 30 saniye beklerim
Yanlış anlama 30 saniyeye ben i7 4790 pcmi 2 defa açıp kapatırım. O süre baya uzun bios güncel mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1