Neler Yeni

Bilgisayar kaç ayda bir temizlenmeli ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
burak gümrükçü
Merhaba 5 ay önce bilgisayar aldım ama hiç temizlemedim içini kaç ayda bir temizlenmeli , bide hiç bilmiyorum temizlemeyi önceden masaüstü bilgisayarım yoktu ne yapmam lazım?

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
KAsanın kapağı açık kullanıyorsan ayda bir temizle, kapalı kullanıyorsan ayda bir bence yeterli, abartmaya gerek yok onu yaparkende.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Evde çok toz oluyorsa sık sık.
Ben 8. katta oturmama rağmen yolun dibi olduğu için deli gibi tozlanıyor.
Ben 2 haftada 1 temizliyorum, 3 ayda 1 temizleyen arkadaşlarım da var. Çok birikmeden temizle.

Aeden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
mustafa özdemir
6 ayda bir temizlemek iyi olur ama temizlerken dikkatli olmalısın

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,094
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
6 ayda bir temizlemekte fayda var

Soube

80+
Toz tutan bir yerdeyse (masanın altı gibi mesela) üç ayda bir, toz tutmayan bir yerdeyse altı ayda bir temizleyebilirsin. Yılda bir kere de termal macun yenilersen güzel olur.

ElectriX

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Annem hafta içi çok oynayınca hafta sonu kabloları söküyor her hafta temiz duruyor :d

TALHA MURAT

80+ Silver
Merhaba 5 ay önce bilgisayar aldım ama hiç temizlemedim içini kaç ayda bir temizlenmeli , bide hiç bilmiyorum temizlemeyi önceden masaüstü bilgisayarım yoktu ne yapmam lazım?
6 ayda bir öneririm laptoplarda , masaüstülerinde max 9 ay - 10 ay içinde temizlenmeli ama 1 seneye kadar da zorlana Bilir ama önermiyorum.

Kimera

80+ Bronze
Yılda 2 kere veya 4 kere yeterlidir.
Ama ben her Pazar oturur, boş vaktimde siler, ilgilenirim.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ben bilgisayarın toz filtrelerini ayda bir temizliyorum, içi pek tozlanmıyor zaten filtreler yetiyor. Daha gözle görünür toz bile olmadı içerisinde.
8 aydır PC'yi temizlemedim. Ekran kartını satmak için çıkardığımda içerisine baktım toz vs birikmiş mi diye, gerçekten de ekran kartının soğutma bloğunda en ufak toz bile yoktu. Kasanın içerisinde tozlar gözle görülmeye başlarsa temizlerim. Tabii bu söylediğim kasadan kasaya değişir, toz filtresinin kalın ince olmasına göre de değişir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

6 ayda 1 de ağır temizlik yap Termal macun vs.
Termal macun kalitesiz değilse 2-3 senede bir değiştirsen de olur.

mythrowib

80+ Silver
Ben bilgisayarın toz filtrelerini ayda bir temizliyorum, içi pek tozlanmıyor zaten filtreler yetiyor. Daha gözle görünür toz bile olmadı içerisinde.
8 aydır PC'yi temizlemedim. Ekran kartını satmak için çıkardığımda içerisine baktım toz vs birikmiş mi diye, gerçekten de ekran kartının soğutma bloğunda toz bile yoktu. Kasanın içerisinde tozlar gözle görülmeye başlarsa temizlerim. Tabii bu söylediğim kasadan kasaya değişir, toz filtresinin kalın ince olmasına göre de değişir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Termal macun kalitesiz değilse 2-3 senede bir değiştirsen de olur.
toz filtresi varsa çok toz almaz ztn

Top Bottom