Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayar Kapanması (Isınma'dan dolayı değil)

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,405
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
2020'de falan aldım da bu sorunların hepsi neden sadece bir oyunda gerçekleşsin ki kaç kere stres testi yaptım, bugün de yaptım herhangi bir sorun yaşamadım. Bir sürü yeni nesil AAA oyun oynadım sadece neden forza'da kapandığına anlam veremiyorum bilgisayarımın.
Sadece Forza'da yapıyorsa donanımsal bir sorun olmayabilir.

achelous

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Barış Badurlar
Sadece Forza'da yapıyorsa donanımsal bir sorun olmayabilir.
Yani bu bilgisayarda ben en yüksek grafiklerde rdr2 oynadığımı bilirim 2 gün açık kalmıştı falan bilgisayar rdr2 açıkken. Hiçbir sorun yaşamamıştım. Az önce de stres testine soktum bir sorun yaşamadım sadece forzada bilgisayar kapanıyor bir süre sonra anlamadım sebebini. Sıcaklık değerlerini ikinci monitörden kontrol ediyorum 70 seviyelerinde hepsi de.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,405
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yani bu bilgisayarda ben en yüksek grafiklerde rdr2 oynadığımı bilirim 2 gün açık kalmıştı falan bilgisayar rdr2 açıkken. Hiçbir sorun yaşamamıştım. Az önce de stres testine soktum bir sorun yaşamadım sadece forzada bilgisayar kapanıyor bir süre sonra anlamadım sebebini. Sıcaklık değerlerini ikinci monitörden kontrol ediyorum 70 seviyelerinde hepsi de.
Sonuçta işletim sistemi de oyunda diğer uygulamalarda insan yapımı bir yerde bi çakışma vs bug gibi bir şey meydana gelmiş olabilir. Elinde başka disk varsa ona temiz kurulup atıp deneyebilirsin.

Can...

80+ Platinum

Nnorch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Efe Uçar
Bendede çok oluyodu

achelous

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Barış Badurlar
Sonuçta işletim sistemi de oyunda diğer uygulamalarda insan yapımı bir yerde bi çakışma vs bug gibi bir şey meydana gelmiş olabilir. Elinde başka disk varsa ona temiz kurulup atıp deneyebilirsin.
Bu sorunu peki araştırıp bir programla falan çözemez miyim? Neden kapandığını saptayan bir program falan var mı? Formatı daha iki gün önce attım çünkü zaten bilgisayarda 2-3 oyun var.

Nnorch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Efe Uçar
Bıos u güncelle benimkisi yada psu değiştir

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,405
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Bu sorunu peki araştırıp bir programla falan çözemez miyim? Neden kapandığını saptayan bir program falan var mı? Formatı daha iki gün önce attım çünkü zaten bilgisayarda 2-3 oyun var.
Böyle programlar var sanırım daha önce görmüştüm ücretliydi ama ismini cismini bilmiyorum. Windows'un da kendini onarma komutu var ama pek faydasını görmedim istersen bi dene linkini aşağıya bırakıyorum.

achelous

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Barış Badurlar
Hala herhangi bir çözüm bulamadım arkadaşlar, PSU testinde de bir sorun yaşamadım.

l0kan1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Okan
Biosunun ayarlarını sıfırla overclock filan varsa auto da kalsin xmp bile açma ve öyle dene. Sensörü olmayan chipler ısınıp calismayi durduruyor olabilir.

Top Bottom