Neler Yeni

Bilgisayar Kasası Tercih Ederken Nelere Dikkat Ediyorsunuz? (Anket)

Kazee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kazee
Not: Bu konuyu açmamın sebebi reklam yapmak değildir. Şuan ve ileride hiçbir zaman marka ismi, görseli ya da linki paylaşmayacağım.

Merhaba Arkadaşlar,
Yıllar geçtikçe, özellikle teknoloji alanında görselliğin değeri kat ve kat arttı. Kendi adıma tasarım ve görselliğin değeri artmışken hala bazı ürünlerin şekillerinin, tasarımlarının birbirine benzer olması beni rahatsız etmekte. Yaklaşık 6 ay önce bu gibi sorularla başlayan yolculuğumda, önce kendim için bir kasa yapmayı ve ardından böyle bir kasa üretmeyi hedef edinmiş bulunmaktayım. Aşağıda bulunan sorulara ve ekstra kendi görüşlerinizi eklerseniz çok mutlu olurum.
Kısaca kasayı özetlemek gerekirse, alışılmışın dışında tasarım odaklı bir kasa, boyut olarak full tower olarak tanımlanabilir, extended ATX anakartlara desteği bulunmakta. Tamamiyle üst düzey kasalarda bulunan malzemelerle aynı şekilde üretilecek, aynı anda 480mm radyatör, 360mm radyatör, 240mm radyatör ve ekstra olarak 4 fan montajına imkan sağlıyor.

1) Custom ya da normal kasa alırken bilinir marka tercih etmek sizin için ne kadar önemli? Sadece metal ve temperli camdan oluşan bir kasa alıyorken marka değeri sizin için ne ifade ediyor?

2) Yüksek fiyatlı (5-10bin lira arası) kasalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

3) Varolan kasaların tasarımlarından ne kadar memnunsunuz? Sizce yeni perspektiflere ihtiyaç var mı?

4) Bir kasa alırken yanında birkaç tane fanla beraber gelmesi sizin için önemli mi? Fansız olması yerine, üzerinde isimsiz birkaç adet fan olmasını tercih mi edersiniz?

5) Kablolama alanları ne kadar önemli? Kablolama alanlarının düzenli dar olmasını mı yoksa geniş ve herhangi kablo yönlendiricilerin olmamasını mı tercih edersiniz?

6) Kasa yan kapağının kolay açılıp kapanabilmesi sizin için ne kadar önemli?

Cevaplamak istediğiniz soruları cevaplayıp, eklemek istediğiniz ekstra görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar dilerim.

Glass_Cat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
SANANE KARDEŞŞŞ
2. açışın???

Kazee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kazee
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2. açışın???
Forum kurallarını okuduğumda böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Tam olarak konunun olması gerektiği yere de karar veremedim açıkçası. Farklı başlıklar altında açmak yasak mı?

NespaY

80+ Silver
Not: Bu konuyu açmamın sebebi reklam yapmak değildir. Şuan ve ileride hiçbir zaman marka ismi, görseli ya da linki paylaşmayacağım.

Merhaba Arkadaşlar,
Yıllar geçtikçe, özellikle teknoloji alanında görselliğin değeri kat ve kat arttı. Kendi adıma tasarım ve görselliğin değeri artmışken hala bazı ürünlerin şekillerinin, tasarımlarının birbirine benzer olması beni rahatsız etmekte. Yaklaşık 6 ay önce bu gibi sorularla başlayan yolculuğumda, önce kendim için bir kasa yapmayı ve ardından böyle bir kasa üretmeyi hedef edinmiş bulunmaktayım. Aşağıda bulunan sorulara ve ekstra kendi görüşlerinizi eklerseniz çok mutlu olurum.
Kısaca kasayı özetlemek gerekirse, alışılmışın dışında tasarım odaklı bir kasa, boyut olarak full tower olarak tanımlanabilir, extended ATX anakartlara desteği bulunmakta. Tamamiyle üst düzey kasalarda bulunan malzemelerle aynı şekilde üretilecek, aynı anda 480mm radyatör, 360mm radyatör, 240mm radyatör ve ekstra olarak 4 fan montajına imkan sağlıyor.

1) Custom ya da normal kasa alırken bilinir marka tercih etmek sizin için ne kadar önemli? Sadece metal ve temperli camdan oluşan bir kasa alıyorken marka değeri sizin için ne ifade ediyor?

2) Yüksek fiyatlı (5-10bin lira arası) kasalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

3) Varolan kasaların tasarımlarından ne kadar memnunsunuz? Sizce yeni perspektiflere ihtiyaç var mı?

4) Bir kasa alırken yanında birkaç tane fanla beraber gelmesi sizin için önemli mi? Fansız olması yerine, üzerinde isimsiz birkaç adet fan olmasını tercih mi edersiniz?

5) Kablolama alanları ne kadar önemli? Kablolama alanlarının düzenli dar olmasını mı yoksa geniş ve herhangi kablo yönlendiricilerin olmamasını mı tercih edersiniz?

6) Kasa yan kapağının kolay açılıp kapanabilmesi sizin için ne kadar önemli?

Cevaplamak istediğiniz soruları cevaplayıp, eklemek istediğiniz ekstra görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar dilerim.
Dostum teker teker sorularını cevaplamayacağım ama kasa alırken en önemli şeyler yan kapağının kolayca açılıp kapanabilmesi ve mesh olup hava akışının iyi olması.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Custom ya da normal kasa alırken bilinir marka tercih etmek sizin için ne kadar önemli? Sadece metal ve temperli camdan oluşan bir kasa alıyorken marka değeri sizin için ne ifade ediyor?
Marka hem önemli hem önemsizdir. Bilindik bir marka olması o kasa hakkında pek şüphe uyandırmaz. Ama çok kullanılan ve önerilen bir kasa varsa pek bilinmeyen bir marka olması benim için sıkıntı olmaz.

Yüksek fiyatlı (5-10bin lira arası) kasalar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Açıkçası bir kasaya o kadar para vermeyi pek gerekli bulmuyorum. Bunu o kadar para verebilecek durumda olduğumu varsayarak söylüyorum tabii ki. En fazla 2000-3000 TL arası günümüz ekonomisi kasaları için fazla fazla yeterli.

Varolan kasaların tasarımlarından ne kadar memnunsunuz? Sizce yeni perspektiflere ihtiyaç var mı?
Alt segmentler için çoğu kasanın tasarımının birbirinden pek de farklı olduğu söylenemez. NZXT gibi tasarım konusunda gerçekten fark yaratmayı başarabilen markalar dışında tasarımlar genel olarak benzer.

Bir kasa alırken yanında birkaç tane fanla beraber gelmesi sizin için önemli mi? Fansız olması yerine, üzerinde isimsiz birkaç adet fan olmasını tercih mi edersiniz?
Fan olması elbet önemlidir. Ben bir kasa aldığımda ekstra fan masrafı ve kablolamasıyla uğraşmak istemem. İçinde en azından 2-3 tane fan bulunması hiç bulunmamasından iyidir.

Kablolama alanları ne kadar önemli? Kablolama alanlarının düzenli dar olmasını mı yoksa geniş ve herhangi kablo yönlendiricilerin olmamasını mı tercih edersiniz?
Kablolama alanlarının geniş olması tercihimdir. Kablolama kasaya göre değil bizim istediğimiz şekilde şekillenirse daha rahat olur diye düşünüyorum.

Kasa yan kapağının kolay açılıp kapanabilmesi sizin için ne kadar önemli?
Kasa içindeki ekipmanlarla sürekli uğraşmayacaksam çok önemli bir etken değil, kasa tercih ederken bu konudan daha önemli faktörler var bence. Tabii ki kolay açılıp kapanabilmesi kasa tercih ederken artı puan olarak değerlendirilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,036,546
Üyeler
164,326
Son üye
Ufukpkds
Top Bottom