Neler Yeni

Bilgisayar Mühendisi okunur mu?

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,450
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Yabancı ülkede yaşamak istiyorum bu yüzden yurt dışında iş imkanı nasıl?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sosyal medyada doğru mu bilmem işsizlik çok belirtiliyor ama dediğim gibi doğru mu bilmem

Ne yapmak istiyorsunuz derken orayı biraz daha açar mısınız
İş olarak, örneğin kendi adıma konuşacak olursam ben hastanede çalışamam çünkü bir hasta gördüğün zaman üzülüyorum ve çok duygusala bağlıyorum o yüzden sağlık sektörü bana uygun değil. Ayrıca bilgisayarla uğraşmayı, bilgisayar üzerinden işler yapmayı seviyorum bundan ötürü böyle bir bölüm seçtim. Mesela senin kararsızlığın elektrik elektronik mühendisliği mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi gibi bir kararsızlık olsaydı neyse birbirinin farklarını konuşabilirdik fakat bahsettiğin 2 bölüm birbirinden çok bağımsız bölümler, o yüzden diyorum sen ne yapmak istiyorsun nasıl işler yapmaktan hoşlanırsın önce onu düşünüp karar ver.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
Dişte yaptığın işi beğendirmen gerekiyor hastaya diğer türlü sorun çıkabiliyor. Bilgisayar mühendisliğinde böyle bir durum var mı?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,078
İsim
Ömer Murat KARACA
Katılmıyorum ben hocam iyi bir üniversiteden mezun olmak gerekiyor güzel bir kariyer için tabii ki kendini de geliştirmek lazım ama 300 bindeki mühendis ile 2000-3000 deki mühendis aynı tutulamaz
5000-10000'i bir tutmadım zaten ancak 50K ile 300K arasında fark yok hocam

Kendinizi geliştirmek tabii ki önemli fakat diplomanız ile bir yere girmeye çalışıyorsanız iyi bir üniversitede olmak şart. Odtü bilgisayar mühendisliğinden mezun birini havada kaparlar. Fakat iyi bir derece yapamadıysanız yukarıda yazdığım gibi üniversiteye gitmek yerine kendiniz bir şeyler yapmaya çalışmanız daha mantıklı.
Diploma ile alırlar, 3-5 gün sonra bir şey bilmediği anlaşılınca kapı dışarı ederler hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
İyi bir üniversiteye gidip kendimi geliştirsem olur yani?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
Sey soracaktım bilgisayar mühendisliği okursak ai anlayabiliyor muyuz? Yoksa sadece yapay zeka mühendisleri mi biliyor?

cagsro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Çağrı Sarıoğlu
Kimse bahsetmemiş ama bir bilgisayar mühendisi olarak ben bahsedeyim. Yapay zeka gümbür gümbür geliyor. İlerde 10 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yaptıracaklar. Dolayısıyla işsizliğin artacağını düşünenlerdenim. Üniversiteye yeni gireceğini ve en iyi ihtimalle hazırlık okumayıp 4 sene sonra mezun olacağını varsayarsak, 4 sene sonraki yapay zekanın ulaşacağı nokta çok çok daha ileri seviyede olacaktır. Bunu da hesaba katmak lazım.
Benim dahiyane bir fikrim var ve onu hayata geçireceğim diyorsan yine oku. Fikir seni bir adım öne atar.
Eğer güzel bir fikrin yoksa ve iyi bir puanla iyi bir üniversiteye gitmeyeceksen Bilgisayar Mühendisliği okumanı tavsiye etmem. Ya da okuduktan sonra KPSS kasarım memur olurum demiyorsan.
Diş Hekimliği en azından daha garanti. Devlette de çalışabilirsin kendi kliniğini açıp kendi işinin patronu da olabilirsin. Çok meraklıyım diyorsan kendi imkanlarınla da güzel bilgiler edinebilirsin zaten Bilgisayar Mühendisliği ve yazılım hakkında.
Ek olarak; eğer bilgisayar mühendisliği okuyacaksan mutlaka üniversitede projeler geliştirmeye başla ve kendini bir konuda geliştir.

samuraikek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
Umut Şener
Okumanı tavsiye etmem iş bulamıyorum başvurumu kabul etmiyorlar 80 binde ortalama bir üniden mezun oldum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
Okumanı tavsiye etmem iş bulamıyorum başvurumu kabul etmiyorlar 80 binde ortalama bir üniden mezun oldum
Üniversiteden bu zamana kadar kendinizi geliştirdiniz mı? Proje yaptınız mı? Kac tane yabancı dil ve yazılım dili öğrendiniz?

samuraikek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
Umut Şener
Üniversiteden bu zamana kadar kendinizi geliştirdiniz mı? Proje yaptınız mı? Kac tane yabancı dil ve yazılım dili öğrendiniz?
oyun geliştiricisiyim ama .net konusunda epey bilgim var python ve javayı da biliyorum ortalama olarak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
MERAKLI
Bilgisayar mühendisliğini falan araştırıyordum. Yapay zeka alır veya işsizlik var, artık okunmaz deniyor. Ben yapmak istiyorum ama bunları ne kadarı doğru mu? Gözüm korktu biraz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,752
Üyeler
164,726
Son üye
halilsbdhdbhd
Top Bottom