Neler Yeni

Bilgisayar Mühendisliği için kendimi nasıl geliştirebilirim?

Bilgisayar Mühendisliği istiyorum ve 11.sınıfım kendimi bu konuda nasıl geliştiririm, ne yapmalıyım bir fikrim yok. Fikir danışmak için de bu konuyu açtım. Fikirlerinizi yazarsanız güzel olur.
(Özellikle bir üniversite hedefim yok.)

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Çok açık söylüyorum sen üniversite sınavına bak ondan sonra düşünürsün. Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum ve bu sene bitti ve yine dgs ile bu sene yönetim bilişim sistemlerine yerleştim(mühendislik gelmedi). Dersler zaten seni zorlayacak önemli olan senin mühendisliği kazanman. Bu da çok sıkı üniversite sınavına çalışmak demek çünkü bölüm revaçta olduğundan puanlar çok yüksek. Ha yine ben bir tık çalışmak istiyorum dersen sadece ingilizce çalış emin ol bu seni 1-0 öne atar. Sınavından sonra algoritma derslerini öğrenirsin o yerleşme zamanında bu seni 2-0 öne geçirir üstüne birde linux öğreneyim dersen seni 3-0 öne geçirir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Celal Kopuk
Çok açık söylüyorum sen üniversite sınavına bak ondan sonra düşünürsün. Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum ve bu sene bitti ve yine dgs ile bu sene yönetim bilişim sistemlerine yerleştim(mühendislik gelmedi). Dersler zaten seni zorlayacak önemli olan senin mühendisliği kazanman. Bu da çok sıkı üniversite sınavına çalışmak demek çünkü bölüm revaçta olduğundan puanlar çok yüksek. Ha yine ben bir tık çalışmak istiyorum dersen sadece ingilizce çalış emin ol bu seni 1-0 öne atar. Sınavından sonra algoritma derslerini öğrenirsin o yerleşme zamanında bu seni 2-0 öne geçirir üstüne birde linux öğreneyim dersen seni 3-0 öne geçirir.
Kral bölüm nasıl iş olanakları vs.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam çalışırım fakat ben de istikrar veya düzen yok. Bunu sağlamak için ne yapmalıyım mesela.

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Hocam çalışırım fakat ben de istikrar veya düzen yok. Bunu sağlamak için ne yapmalıyım mesela.
Bunu kendin keşfetmen lazım, ama şundan da pişman olabilirsin, keşke biraz daha çalışsaydım da birkaç netim fazla olsaydı daha iyi bir ünide eğitim alsaydım. Motive kelimesi bulsan da kısa süreli olur kendin bunu kafanda halletmen gerek yoksa zor. Ben sana 7/24 ders çalışacaksın da demiyorum robot değiliz. Düzgün planını yaparsın eksiklerini gidermeye bakarsın günde eğlence ayıracağın vakitinde olsun yeter. Dostlarınla buluşma tabii yapabilirsin ama bunu sürekli yapma. Birde 11. sınıf olarak tavsiyem sadece 11 konularını hallet, 11 bittiğinde yazın tyt bitirmeye bak. 12 olduğunda ise 12 konularını okulda öğreniyor olacaksın onlara fazla zaman ayırmadan(tabiiki sınav için çalışacaksın), tyt için orta seviyeden başlarsın kasım ayına kadar sıkı çalışırsın sonra 11(ayt) konularına başlarsın ve en sonunda 12 konularını halledersin.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,427
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam programcılıktan memnun musunuz ? Ayt berbat olduğu için bu bölümü düşündüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu kendin keşfetmen lazım, ama şundan da pişman olabilirsin, keşke biraz daha çalışsaydım da birkaç netim fazla olsaydı daha iyi bir ünide eğitim alsaydım. Motive kelimesi bulsan da kısa süreli olur kendin bunu kafanda halletmen gerek yoksa zor. Ben sana 7/24 ders çalışacaksın da demiyorum robot değiliz. Düzgün planını yaparsın eksiklerini gidermeye bakarsın günde eğlence ayıracağın vakitinde olsun yeter. Dostlarınla buluşma tabii yapabilirsin ama bunu sürekli yapma. Birde 11. sınıf olarak tavsiyem sadece 11 konularını hallet, 11 bittiğinde yazın tyt bitirmeye bak. 12 olduğunda ise 12 konularını okulda öğreniyor olacaksın onlara fazla zaman ayırmadan(tabiiki sınav için çalışacaksın), tyt için orta seviyeden başlarsın kasım ayına kadar sıkı çalışırsın sonra 11(ayt) konularına başlarsın ve en sonunda 12 konularını halledersin.
Anladım hocam, peki önerdiğin bi üniversite var mı? Hep üniversite hedefimi soruyorlar yok diyorum. Bilgisayar Müh. için en ideal üniversiteler hangileri olur?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,427
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Biz bugün Ünilere geziye gittik orda yapılan bir konuşmada denen şeylerden biri şuydu: istersen türkiyede aytde ilk 200 e gir ancak hedefin yoksa eğer ilk 200 e girmen bir şey değiştirmez ondan dolayı hangi şehirde okumak istersin neler yapmaktan hoşlanırsın bunlara göre yönel derim ben mesela bilgisayarla uğraşmayı seviyorum ayrıca bunun yanında motor ve arabalarıda çok seviyorum ondan bilgisar programcılığı ve otomotiv teknolojisi arasında git gelliyim bende şuanda bunu netleştirebilirsem daha iyi çalışacağıma eminim (12. sınıfım)

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Celal Kopuk
Bölüm iyi ama işverenler pek iyi bakmıyor bende bu nedenle hem kendimi geliştirmek hemde lisans diplomamın olmasını istediğimden geçiş yaptım. Birde her üniversite iyi dersler vermiyor. Ders içeriğine bakmak gerek
Hocam peki sen şimdi ne öğrendin yani pc programcılıgı okudun yazılım vs ne kadar biliyorsun

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,427
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Bölüm iyi ama işverenler pek iyi bakmıyor bende bu nedenle hem kendimi geliştirmek hemde lisans diplomamın olmasını istediğimden geçiş yaptım. Birde her üniversite iyi dersler vermiyor. Ders içeriğine bakmak gerek
Otomotiv teknolojisine de kayabilirim çok aklımı çeliyor oda bilgisayarı yazılımdan çok sökme takma falan hoşuma gidiyor

Top Bottom