Bilgisayar Mühendisliği İçin Laptop Önerisi

ali_tr

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
40000
Merhaba,

Bilgisayar mühendisliği için bilgisayara ihtiyacım var. Şu an hazırlık okuyorum. Nasıl bir bilgisayara ihtiyacım olduğunu bilmediğimden konu açmak istedim.

Üniversite boyunca işimi görecek bir bilgisayar önerirseniz sevinirim. Bilgisayar mühendisliğine başlayınca oyun/uygulama geliştirme ve yapay zeka ile ilgilenmeyi düşünüyorum.

İhtiyaçlarımı karşılaması şartıyla mümkün olan en uygun fiyatlı bilgisayarı almak istiyorum.

Bütçenin artmayacağını düşünerek ve artacağını düşünerek birden fazla öneri yapabilirsiniz. Hatta böyle yaparsanız daha güzel olur. Şimdiden öneri yapan herkese teşekkürler.

Ekleme: İlk bilgisayarım olacak. Evde masaüstü veya dizüstü başka bilgisayar yok.

Bütçe: 30.000-40.000 TL

oyun oynayabileceğin işini görecek herhangi bir pc yi alabilirsin. rami 32 olsun tavsiyem

bende yazilim dersi alıyorum ama gaming laptop kullanıyorum fakat yazılım için pekte elverişli değil misal i5 13400h li 5050 lili ve 16 gb ram li laptop a 45k para veriyorsun ama misal ekran kartına vereceğin parayla çok güzel 32 gb ramlı taşınabilir sessiz i7 veya çok güçlü bir rayzen alabilirsin bence hem gaming laptoplarda örnek veriyorum 165 hz e para vereceğine 500 nit parlaklıgı veya 400 nit parlaklığı olan bir laptop alıyorsun ha gerçi ofis laaptoplarında 60 hz i geçmiyor:D https://www.hepsiburada.com/asus-vi...-16-0-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00009IH592 bana bunu yazılımcı hocam önermişti kendide kullanıyordu 16 gb ramli fakat ilerde yükseltilebilir.

bende yazilim dersi alıyorum ama gaming laptop kullanıyorum fakat yazılım için pekte elverişli değil misal i5 13400h li 5050 lili ve 16 gb ram li laptop a 45k para veriyorsun ama misal ekran kartına vereceğin parayla çok güzel 32 gb ramlı taşınabilir sessiz i7 veya çok güçlü bir rayzen alabilirsin bence hem gaming laptoplarda örnek veriyorum 165 hz e para vereceğine 500 nit parlaklıgı veya 400 nit parlaklığı olan bir laptop alıyorsun ha gerçi ofis laaptoplarında 60 hz i geçmiyor:D https://www.hepsiburada.com/asus-vi...-16-0-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00009IH592 bana bunu yazılımcı hocam önermişti kendide kullanıyordu 16 gb ramli fakat ilerde yükseltilebilir.
buna bu parayı vermektense m4 air 16 gb öneririm

AI falan yapamazsın onlarla. Zaten colab gibi cloud'dan yaptırırlar ödevleri. 3d game dev zaten girmiyorum bile. 30 binlik laptop illa bir noktada boğacak. Bence taşıması kolay ince, hafif bir şeyler alabilirsin. Ders içeriği olarak 10k'lık laptop da işini görür. Proflar da g*rizekalı değil her gelen öğrencinin 5090 sistemle gelmediğini biliyor. Paranı saklayıp üniversite zamanı da kazandıklarınla 3.-4. sınıfta sağlam bir şey çekebilirsin veya kasaya geçebilirsin. Şimdilik intelliJ sistem gereksinimlerini karşılasan yeter :D

Yani lazım olmaz böyle bir cihaz. Olsa da kurtarmaz. Ama sen yine hobi olarak olduğu kadar diyip girebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,059
Üyeler
184,565
Son üye
ygtcnz
Geri