Neler Yeni

Bilgisayar Mühendisliği Mi Yazılım Mühendisliği Mi Seçmeliyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
KEREM
Instagram
https://www.instagram.com/qerokerem/
Steam
keremagballl
Twitter
qerokerem
Discord
QERRO #9749
  1. Merhabalar, ben mesela bir site hacklemek istiyorum veya bir otoparkın kameralarına erişmek veya birinin telefonuna/pc'sine erişmek istiyorum diyelim kötü niyetle değil beyaz şapkalı olaraktan. İnternet üzerinden -mesela udemy sitesindeki- kurslarda mı eğitim görmem gerekir?
  2. Gördüm desek ne kadar yararlı olur?
  3. Üniversite ile desteklemek istesem yazılım mühendisliği mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi tercih etmeliyim?
  4. Ama şöyle bir durum var ben mesela bilgisayar mühendisi oldum hardware kısmını kullanmayacağım sadece software ile ilgileneceğim boşuna hardware kısmına kafa yormaktansa yazılım mühendisliğine gidip o süreyi kendimi yazılımda geliştirmeyi mi seçmeliyim?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,686
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Öncelikle hacker vs. olmayı düşünüyorsan yerin yazılım değil bilgisayar mühendisliği. Alttaki mimariyi (donanımı) iyi anlamalısın ki ona göre işler yapabilesin, yoksa yaptığın şeyler başkalarının toollarını kullanıp oraya buraya saldırmaktan öteye geçemez ve neyi neden yaptığını da anlamazsın. Bilgisayar müh mü yazılım müh mü sorusuna her zaman bilgisayar mühendisliği derim. Aslında aralarına bir fark yok gibi -onu da verdikleri derslerden anlarsın-. İyi üniversitelere ve devlet onlarına baksan hiçbirinde yazılım mühendisliği yok. Çünkü gerek yok, bilgisayar müh mezunu kişi yazılım da yapabilir. Önce çalıştığınız mimariyi derinlemesine öğrenin ki daha optimal çözümler üretebilin. İlla yazılımcı olmak için mühendis olmaya da gerek yok. Mühendis problem karşısında çözüm üretir, yazılımcı bu problem çözümünü alıp kodlar. Alaylılar var bir sürü meraktan kendisi öğrenerek yazılımcı olmuş. Türkiye'de pek geçerli değil ama yine de tek başınıza da bir şeyler yapabilirsiniz. En önemli şey merak, sonra da İngilizce tabii.

Top Bottom