TheDarkmiss
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 29
- İsim
- Sefa Halı
Merhabalar bu sene yazılım mühendisliği kazandım ceng ve seng arasındaki farkı bilgisayar mühendisliğini donanım ( anakart işlemci gpu tasarımı üretimi vs ) + yazılım mühendisliği olarak tanımlamıştım çoğu kişide aksini iddia etmedi ve bilgisayar mühendislerinin aslında günümüz şartlarında yazılım mühendisi olarak çalıştığını gördüm ülkemizde donanım kısmına yönelen %5 10 gibi çok az bir oran yani binevi ikimiz de aynı bölümü okuyacağız okulumda ceng ve seng dersleri farkı %10 ceng ekstra donanım elektrik dersi alıyor ve çok az bu dersler bir eeci gibi asla değil ne kadar etkili olur bu dersler bilemiyorum ekstra olarak biz daha fazla yazılım dersi görüyoruz o yüzden yazılımın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum ( bu konudaki fikrinizi belirtirseniz sevinirim ) uzun lafın kısası bugün iş ilanlarına bakarken büyük bir firmanın hep bilgisayar mühendisi arıyoruz diyip ama hiç yazılım mühendisi arıyoruz denilmemesi dikkatimi çekti ilk başta iş donanımla alakalıdır ama yok bir ilanın başlığı gömülü yazılım mühendisi arıyoruz olup yazılım mühendisliğinin hiç belirtilmemesi içime kuşku düşürdü acaba bu tarz yazılımla alakalı bir işte bilgisayar mühendisleri benden ön planda olup yazılım mühendisi burada çalışamaz biz bilgisayar mühendisi arıyoruz gibi bir durum mümkün müdür yoksa yazılımla alakalı bir işte bilgisayar mühendislerinin yapacağı işi ben de yapabilir miyim