F31 Honor Cotton
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Onur Pamuk
Merhaba, ben kardeşime bir bilgisayar topladım Windows 11 kurdum ve bilgisayar oyunlarda siyah ekrana düşüyor. Fakat bilgisayar hala açık durumda kalıyor yani kapanmıyor. Sorun güç kaynağı olsaydı direk kapanırdı gibime geliyor sorunun çözümünü bulamadım nerede aratsam. Denediğim basitçe yöntemler:
Bir de şu an sadece LoL ve Valorant'ı FPS kilitli şekilde oynatabiliyor. V-Sync açık şekilde. En ufak sisteme yüklenen oyunlarda PC siyah ekrana atıyor. V-Sync kapatınca da siyah ekrana atıyor.
Şüphelendiğim parça PSU o da high Power eco 450 watt. Fakat şöyle bir şey var daha önce bu PSU FX 6300'ü besledi ve FX 6300 95 watt. Hiçbir sorun yaşatmadı.
Umarım sorunun çözümünü bulabiliriz. Herkese iyi günler dilerim.
Bilgisayar özellikleri şu şekilde :
Patriot Viper 8+8 16 Gb Cl 18 3600 Mhz
Msi Armor rx 580 8 Gb
Biostar B450MHP DDR4 3200MHz
Ryzen 5 1600 Af
Highg power eco 450 watt psu.
- CTRL + Windows + Shift + b ekran kartının resetlenmesi için denedim fakat olmadı. PC hala açık durumdaydı ve sadece siyah ekran görüntüsü alıyordum.
- Farklı bir ekran kartıyla oyunları oynamayı denemek yedekte RX 570 4 GB vardı onu taktım ama aynı sorun yine var. RX 580 8 GB sağlammış bunu öğrendim. Ya da şansıma ikisi de bozuk.
- Windows 10'a geçmek, her ne kadar yeni olsa da Windows 11 sorunlu olabiliyormuş belki de sorun işletim sistemindeydi. Sonuç: Windows 10'a geçirdim ilk gün oyunları oynatabiliyordu 2. gün aynı sorunu tekrardan yaşadık.
- BIOS'u sıfırlamak, kardeşim Valorant oynadığı için BIOS ayarları yapmıştık Vanguard açılmıyordu. BIOS'u sıfırladım ama alakası yok. Sorun devam ediyor.
- Sıcaklık öncelikle iki sistemde de MSI Afterburner'le işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini kontrol ettim. Yüksek sıcaklık nedeniyle siyah ekrana atmıyor.
Bir de şu an sadece LoL ve Valorant'ı FPS kilitli şekilde oynatabiliyor. V-Sync açık şekilde. En ufak sisteme yüklenen oyunlarda PC siyah ekrana atıyor. V-Sync kapatınca da siyah ekrana atıyor.
Şüphelendiğim parça PSU o da high Power eco 450 watt. Fakat şöyle bir şey var daha önce bu PSU FX 6300'ü besledi ve FX 6300 95 watt. Hiçbir sorun yaşatmadı.
Umarım sorunun çözümünü bulabiliriz. Herkese iyi günler dilerim.
Bilgisayar özellikleri şu şekilde :
Patriot Viper 8+8 16 Gb Cl 18 3600 Mhz
Msi Armor rx 580 8 Gb
Biostar B450MHP DDR4 3200MHz
Ryzen 5 1600 Af
Highg power eco 450 watt psu.