Neler Yeni

Bilgisayar sallandığında kafayı yiyor

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Yunus
Arkadaşlar merhaba, son 1 haftadır PC'me bir şeyler oluyor bundan 2 gün önce sandalyeden kalkarken kasaya elim çarptı ve bir anda bir fan sesi gelmeye başladı ekran dondu ve RGB'ler startup durumuna geldi (Corsair özelliği).

Ben de korktum tabii hemen kasamın arkadaki şartelinden kapadım ardından PC'yi söktüm ve kontrol etmeye başladım. Dün sadece RAM'de bir sıvı gördüm (RAM'den yağ gibi sıvı akması) ve PC'yi çalıştırdım. Bugün sabahda yatağımı toplarken üstündeki örtyü kalıyordum ve çırparken değmemesine rağmen yine aynı şey oldu (yakınında yaptığım için öyle umuyorum).

Şu ana kadar yaptıklarım:
Kasayı söktüm RAM, CPU GPU ve kabloları kontrol ettim hiçbir şeyde sıkıntı yoktu.
Tozunu aldım tertemiz.
Isıları vs kontrol ettim.
Teste soktum.
Fakat hiçbir şey çıkmadı her şey sorunsuz gibi dursada bir anda sapıtıyor acaba neden kaynaklı olabilir?

Gerekli bilgiler;

Sistem bileşenlerinim;
i3 10100F.
ASUS H410M-K
ASUS Dual GTX 1060.
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 white.
Corsair VS550 PSU.
Corsair SPEC-06 RGB kasa.
Corsair Node Core ve Controller.
Corsair LL120 fan.
Sandisk Ultra 3d 500GB
Kasa ve ekran kartı hariç her şeyi garantisi var zaten PC 3-4 aylık falan.
Kontrol fotoğrafları;

Not: farklı site paylaşılması yasak ise belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

idunno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
nanine nanine
2dkda ban yedi

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar merhaba, son 1 haftadır PC'me bir şeyler oluyor bundan 2 gün önce sandalyeden kalkarken kasaya elim çarptı ve bir anda bir fan sesi gelmeye başladı ekran dondu ve RGB'ler startup durumuna geldi (Corsair özelliği).

Ben de korktum tabii hemen kasamın arkadaki şartelinden kapadım ardından PC'yi söktüm ve kontrol etmeye başladım. Dün sadece RAM'de bir sıvı gördüm (RAM'den yağ gibi sıvı akması) ve PC'yi çalıştırdım. Bugün sabahda yatağımı toplarken üstündeki örtyü kalıyordum ve çırparken değmemesine rağmen yine aynı şey oldu (yakınında yaptığım için öyle umuyorum).

Şu ana kadar yaptıklarım:
Kasayı söktüm RAM, CPU GPU ve kabloları kontrol ettim hiçbir şeyde sıkıntı yoktu.
Tozunu aldım tertemiz.
Isıları vs kontrol ettim.
Teste soktum.
Fakat hiçbir şey çıkmadı her şey sorunsuz gibi dursada bir anda sapıtıyor acaba neden kaynaklı olabilir?

Gerekli bilgiler;

Sistem bileşenlerinim;
i3 10100F.
ASUS H410M-K
ASUS Dual GTX 1060.
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 white.
Corsair VS550 PSU.
Corsair SPEC-06 RGB kasa.
Corsair Node Core ve Controller.
Corsair LL120 fan.
Kasa ve ekran kartı hariç her şeyi garantisi var zaten PC 3-4 aylık falan.
Kontrol fotoğrafları;

Not: farklı site paylaşılması yasak ise belirtirseniz sevinirim.
Büyük ihtimal ile kullandığın SSD veya HDD sorunlu.
Win. nereye yüklü?

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Teşekkürler ama bende sorunum çare arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
hocam sen fanların bi anda hızlı dönemsinden mi şikayetçisin ayrıca ram den akan sıvıya anlam veremedim sana öyle geliyor olmasın

Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
mustafa
Temassızlık olabilir ama zaten kontrol etmişsin bilemiyorum.

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hocam konuyla alakasız olacakta senin kasada güzelmiş o beyaz kabloları takman için modüler powera ihtiyaç var değilmi

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Yunus
Büyük ihtimal ile kullandığın SSD veya HDD sorunlu.
Win. nereye yüklü?

Merhaba, hdd kullanmıyorum win ssdye yüklü 120gb Jd ve 480gb Sandisk Ultra 3d var.

hocam sen fanların bi anda hızlı dönemsinden mi şikayetçisin ayrıca ram den akan sıvıya anlam veremedim sana öyle geliyor olmasın

Hocam PC sapıtıyor bir anda tamamen donuyor ve sanki uçak çalışılmış gibi bir fan sesi geliyor bir şey olduğu kesin.

Temassızlık olabilir ama zaten kontrol etmişsin bilemiyorum.

Bende öyle düşündüm ama kontrol ettim sorun göremedim ben.

hocam konuyla alakasız olacakta senin kasada güzelmiş o beyaz kabloları takman için modüler powera ihtiyaç var değilmi

Teşekkür ederim evet görsele önem veriyorum, illa modüler gerek yok Sleeved kablo diye aratırsanız 30 cm parça olarak satılıyor.

Hocam sallama o zaman pc yi

İsteyerek bir şey yapmıyorum zaten ama böyle bir şey olması sencede garip değilmi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,702
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom