Neler Yeni

Bilgisayar sık sık donuyor

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
Bilgisayarı alalı 2 ay kadar bir süre oldu ilk zamanlarda sıkıntı yaşamıyordum ama son 2 haftadır bilgisayar sık sık donmaya başladı. Örneğin 200-250fps civarı valorant oynarken aniden bilgisayar donuyor bazen 2-3 bazen 6-7 saniye kendine gelmiyor. Arka arkaya tekrarladığı oluyor ve zaman zaman önce sistemdeki tüm sesler kesiliyor 1-2 saniye sonra bahsettiğim krize giriyor. Windowsta da aynı sorunu yaşıyorum.

ASUS PRIME B450M-K II 4400 DDR4 DVI VGA M2 AM4
8 GB DDR4 3000 Mhz APACER PANTHER-GOLDEN
AMD RYZEN 5 3600 3.60GHZ 35M AM4 TRAY
240GB LITE James Donkey 3D-NAND SSD JD240LE
ASUS PH-GTX1650-O4GD6 4GB GDDR6
650W PSU

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunun dediğiniz gibi ssd veya ramden kaynaklandığını öğrenmemin bir yolu var mı peki

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
resim_2021-07-22_100551.png

Testi yaptım değerler bu şekilde. Ayrıca hdtune testinde health kısmında durum normal gözüküyor error scan sekmesinde de aynı şekilde.

uckan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Uçkan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Merhaba, sorunun kaynağının belli başlı nedenleri olabilir. Bilgisayarınızı yeni aldığınızı belirtmişsiniz ancak bilgisayarı aldığınız da herhangi bir sorun olmadığına göre sonradan oluşabilecek herhangi bir sorun herhangi bir yere vurma, çarpma, düşme gibi etkenler yoksa ortada aşağıda ki adımları deneyebilirsiniz;

1- Bilgisayarınız olası ihtimalle aşırı ısınma gibi bir problem yaşıyor olabilir bu ısınmayı azaltmak için 2 yönteme başvurabilirsiniz.
1.1- Soğutucunuzu kontrol etmeniz yok ise soğutucu almanız takmanız gerekebilir.
1.2- Güç yönetiminden maximum ve minumum performans değerini %100 den biraz daha düşürürseniz ısınma olmadığı için ani droplarda olmayacaktır.

2- Isınma olmadığını var sayarsak bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir. Virüs nasıl bulaştığını bilemeyiz anti-virüs programı kursak ve virüsü bulsak bile gidip gitmediğini bilemeyiz. Bunun nedeni virüs kendini klonlar ve işler bir süre gene güzel giderken tekrar tekrar ortaya çıkar.
Format atmak bu durumda son çaredir bir format atmayı deneyebilirsiniz. Win 10 Ayarlardan değil de USB bellek ile format atmanız önerilir.

3- Bir ayar kurcalamadığınızdan emin olun çünkü genellikle bir ayar kurcaladığınız da sistem bozulabilir herhangi bir aksaklık olabilir bunu bilemeyiz ancak bunun çözümü sistem geri yükleme noktasından sorunun olmadığı bir tarihe gidebiliriz. Eğer sorun kaybolur ise ve bilgisayarınızın düzeldiğini farkeder iseniz gittiğiniz tarih ile gidecek olduğunuz tarih arasında ki verilerinizi kopyalmayı unutmayın daha sonra kendiniz bir sistem geri yükleme noktası oluşturursanız işiniz daha kolay hale gelir.

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
3 gün önce format attım ilk gün sıkıntı yoktu 2. gün tekrar etmeye başladı. Isınma konusunda işlemciden bahsediyorsanız eğer R5 3600 stok fan var ancak cpb kapalı ve voltaj değerini deneyerek karar verdiğim en stabil değerde tutuyorum, 3.6ghzde çalıştırıyorum. boşta 40-45 derece civarı çalışıyor en fazla 50 dereceyi görüyor şu an. Bahsettiğim işlemleri yapmadan önce 80 ve üstünü gördüğümü hatırlıyorum hatta boşta 70 derece çalışıyordu sabit olarak. Ekran kartı sıcaklığı vs normal durumda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazma hızı çok düşmüş, sorun yüksek ihtimalle bundan kaynaklı.
Programı ilk defa kullanıyorum stabil değerler hakkında bir fikrim yok ancak dün yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalamaya çalışırken zaman zaman hızın 0 a düştüğünü ve 7-8 saniye o şekilde durduğunu sonra eski haline döndüğünü gördüm ayrıca bunu da söylemek istedim. Yanlış hatırlamıyorsam bu tip sorunlar için 3 yıl değişim garantisi var ssdnin.

uckan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Uçkan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Bu oyunlarda büyük bir sorun anlattığınız sorun. Bu yüzden peşinizi bırakmayacağına eminim tek bir yol var o da bilgisayarınızda ki aksaklığı bulmak yoksa bu sorundan asla kurtulamazsınız bütün sistemi paranoyak gibi incelemeyi ve kontrol etmeyi deneyin hem yazılımsal hem donanımsal baktınız olmuyor dediğim gibi güç yönetimini yüksek performans değilde dengeli veya tassarufta kullanmayı deneyin. Bunu bir dost tavsiyesi olarak veriyorum. Çünkü ileriye sarkıtırsan ve geçici çözüm bulursan daha da beteri olur. Elinden geleni dene...
3 gün önce format attım ilk gün sıkıntı yoktu 2. gün tekrar etmeye başladı. Isınma konusunda işlemciden bahsediyorsanız eğer R5 3600 stok fan var ancak cpb kapalı ve voltaj değerini deneyerek karar verdiğim en stabil değerde tutuyorum, 3.6ghzde çalıştırıyorum. boşta 40-45 derece civarı çalışıyor en fazla 50 dereceyi görüyor şu an. Bahsettiğim işlemleri yapmadan önce 80 ve üstünü gördüğümü hatırlıyorum hatta boşta 70 derece çalışıyordu sabit olarak. Ekran kartı sıcaklığı vs normal durumda.

Programı ilk defa kullanıyorum stabil değerler hakkında bir fikrim yok ancak dün yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalamaya çalışırken zaman zaman hızın 0 a düştüğünü ve 7-8 saniye o şekilde durduğunu sonra eski haline döndüğünü gördüm ayrıca bunu da söylemek istedim. Yanlış hatırlamıyorsam bu tip sorunlar için 3 yıl değişim garantisi var ssdnin.

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
Bu oyunlarda büyük bir sorun anlattığınız sorun. Bu yüzden peşinizi bırakmayacağına eminim tek bir yol var o da bilgisayarınızda ki aksaklığı bulmak yoksa bu sorundan asla kurtulamazsınız bütün sistemi paranoyak gibi incelemeyi ve kontrol etmeyi deneyin hem yazılımsal hem donanımsal baktınız olmuyor dediğim gibi güç yönetimini yüksek performans değilde dengeli veya tassarufta kullanmayı deneyin. Bunu bir dost tavsiyesi olarak veriyorum. Çünkü ileriye sarkıtırsan ve geçici çözüm bulursan daha da beteri olur. Elinden geleni dene...
Sanırım yine de en sağlıklısı yaşadığım problemi iyice anlatıp servise göndermek olur. Oradan da bir sonuç alamazsam bahsettiklerini değerlendiririm teşekkürler.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Her şey bi anda göçtüğüne göre ekran kartı veya işlemci kaynaklı değildir.

Bana kalırsa SSD aşırı ısındığı için olabiliyor olabilir.

Oyunu tam ekrandan çıkarın CrystalDiskInfo ile SSD'nin sıcaklığını takip edin. 70 derecenin üstüne çıkıyorsa bu sebep olabilir.
Kontrol ederken CrystalDiskInfo'yu manuel yenilemeniz lazım.

SSD'de sıcaklık sensörü olmayabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,575
Üyeler
164,525
Son üye
mehmetcem
Top Bottom