Neler Yeni

Bilgisayar takılıyor

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

ŞeerefK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Şeref Kiraz
Hocam oc mod kullanıyorsunuz. Oc den normale çekip deniyebilirmisiniz. Ccx uykuya alıyor diye görüyorum attığınız resimlerden anlık olarak o yüzden kasmalar olabilir
Normale nasıl alıyoz acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucuyu yanlış monte etmişsin.
Soğutucuyu yanlış monte etme imkanım yok 30 kere kurulum videosu izlenip yapılmıştır sisteme format atmadan önce test edildi 60 dereceyi geçmiyordu

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bu şekil

Bide buralar böyle gözlüyor normal mi

Msi centerdan
Normal değil bunlar. BIOS güncelledin mi?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Soğutucuyu yanlış monte etme imkanım yok 30 kere kurulum videosu izlenip yapılmıştır sisteme format atmadan önce test edildi 60 dereceyi geçmiyordu

Sıcaklığın 100 dereceye çıktığını sandım, soğutucuyla alakası yok.

Öylemi olmuş kanka

FSP'nin 550 Watt PSU'su ile RX 6800 XT model ekran kartı kullanıyorum. Cahilliğinizi belli etmenize gerek yok. Ayrıca kendi sistemime RX 6900 XT de takmış olsam sorunsuz bir şekilde kullanabilirim. Tabii önerdiğim bir durum değil.

Son düzenleme:

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Ensar Polat
Bu kadar emin konuşma dostum. Sayısını unuttuğum kadar sistem topladım ve ara sıra dalgınlığıma geldiği için soğutucu montajını yanlış yaptığım oluyor. Yani her şey muhtemel. Söküp tekrar takmanın herhangi bir zararı yok. Ayrıca o işlemcinin boşta 100 dereceye ulaşması normal koşullar altında imkansız. Yazılımsal olma gibi bir durum da söz konusu değil. Ya termal macunu yanlış kullandın ya da soğutucu yanlış monte edildi.

FSP'nin 550 Watt PSU'su ile RX 6800 XT model ekran kartı kullanıyorum. Cahilliğinizi belli etmenize gerek yok. Ayrıca kendi sistemime RX 6900 XT de takmış olsam sorunsuz bir şekilde kullanabilirim. Tabii önerdiğim bir durum değil.
Yaw ne anlation çok bilmişin önünde gidenisin bende 500w var 3060 ti beslemiyor daha

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Oğuz Furkan TÜMER
sistemi yeni topladım ekran kartı ve işlemcimi satıp yenileriyle değiştirdim
R5. 5600
Msi b 550 a pro
16gb 3200 ram
1tb mld sdd
Saphire nitro rx6700xt
Msi Mac 550 Watt psu
Sisteme yeni format attım Drive filan herşeyi kurdum pc takılıyor en bariz birşeyler izlerken fark ediliyor yayın izlerken takılıyor sesler filan işlemci kullanımım çok dengesiz boşta 100 e çıkıyor 80 e düşüyor 35 e düşüyor bu sistemin sıkıntısı nedir acaba
Güç kaynağını minimum 650 watt tercih etmeliydin.Psu darboğaz veriyor olabilir.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yaw ne anlation çok bilmişin önünde gidenisin bende 500w var 3060 ti beslemiyor daha

Senin gibi yeterince gelişmemiş şahsiyetlerle muhatap olmuyorum genelde ama anlayacağın dilde açıklama yapayım.

Sadece Watt değerine bakarak PSU karşılaştırması yapılmaz. Bu şekilde kendini savunmaya kalkma alttan almayıp dalga geçerler.
C sınıfı sıradan 500 Watt bir PSU bile RTX 3060 Ti için yeterli olur. Uzun vadede PSU neredeyse tam yükte çalışacağından ötürü komponentler ve çeşitli devre elemanlarında yıpranma görülür. Bu yüzden YETERSİZ veya BESLEMİYOR demek yerine daha yüksek bir PSU modeli öneririz.

R5 5600 + RX 6800 XT ve sistemdeki diğer donanımlar dahil en yüksek koşullardaki harcamış olduğu güç miktarı PSU üzerinden 494 Watt. Priz üzerinden 539 Watt. Bu Watt farkı verimlilikten ötürü kaynaklanıyor. İşlemciye ve ekran kartına OC yaptığım takdirde PSU yeterli olacaktır ancak neredeyse %100 yükte çalışır.

13700K + RTX 4070 ve diğer donanımlarla birlikte harcanan en yüksek enerji yine kendi ölçümlerimle PSU üzerinden 578 Watt. Belki ilerleyen zamanlarda yükseltme yapılabilir diye ROG 850 Watt tercih ettik.

Bu liste daha uzar gider. Kısacası yeterince bilgiye hakim olmadan ve karşımızdaki kişiyi bilmeden atıp üfürmeyelim.

işlemci kullanımım çok dengesiz boşta 100 e çıkıyor 80 e düşüyor 35 e düşüyor bu sistemin sıkıntısı nedir acaba

PSU degis bence dostum tam verim alamıyor olabilirsin 650 W falan lazım o sisteme

Arkadaşın sorunu işlemcinin boşta olmasına rağmen yüksek kullanım olmasıyken senin önerin ise "PSU değiştirmek".
Herkes bildiği işi yapmalı.

Son düzenleme:

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Ensar Polat
Senin gibi yeterince gelişmemiş şahsiyetlerle muhatap olmuyorum genelde ama anlayacağın dilde açıklama yapayım.

Sadece Watt değerine bakarak PSU karşılaştırması yapılmaz. Bu şekilde kendini savunmaya kalkma alttan almayıp dalga geçerler.
C sınıfı sıradan 500 Watt bir PSU bile RTX 3060 Ti için yeterli olur. Uzun vadede PSU neredeyse tam yükte çalışacağından ötürü komponentler ve çeşitli devre elemanlarında yıpranma görülür. Bu yüzden YETERSİZ veya BESLEMİYOR demek yerine daha yüksek bir PSU modeli öneririz.

R5 5600 + RX 6800 XT ve sistemdeki diğer donanımlar dahil en yüksek koşullardaki harcamış olduğu güç miktarı PSU üzerinden 494 Watt. Priz üzerinden 539 Watt. Bu Watt farkı verimlilikten ötürü kaynaklanıyor. İşlemciye ve ekran kartına OC yaptığım takdirde PSU yeterli olacaktır ancak neredeyse %100 yükte çalışır.

13700K + RTX 4070 ve diğer donanımlarla birlikte harcanan en yüksek enerji yine kendi ölçümlerimle PSU üzerinden 578 Watt. Belki ilerleyen zamanlarda yükseltme yapılabilir diye ROG 850 Watt tercih ettik.

Bu liste daha uzar gider. Kısacası yeterince bilgiye hakim olmadan ve karşımızdaki kişiyi bilmeden atıp üfürmeyelim.

Arkadaşın sorunu işlemcinin boşta olmasına rağmen yüksek kullanım olmasıyken senin önerin ise "PSU değiştirmek".
Herkes bildiği işi yapmalı.
Evet bu yüzden öneri vermeyi bırak uzun uzun yazincada bi şeyi kanıtlamış olmuyorsun

Top Bottom