Neler Yeni

Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği için laptop önerisi.

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
Bu sene ya Bilgisyar ya da Yazılım Mühendisliği yazacağım. Sizce nasıl bir laptop almalıyım. Matebook tarzı mı yoksa Oyun bilgisayarı mı almalıyım? Nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Oyun bilgisayarını ben güçlü bilgisayar olarak adlandırmayı daha doğru buluyorum. İşine göre değişir. Normal yazılımcı olacaksan ram işlemci iyi olsun yeter. Ha ben grafiklede bir şeyler yapacam oyun yazılımcısı olucam veya + oyun oynamak istiyorum dersen oyun bilgisayarı al

GirayHan

80+ Platinum
Bu sene ya Bilgisyar ya da Yazılım Mühendisliği yazacağım. Sizce nasıl bir laptop almalıyım. Matebook tarzı mı yoksa Oyun bilgisayarı mı almalıyım? Nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?
bilgisayar mühendisliği okumak isteyen biri için biz ne önerelim ? Bence bu bölümü seçen birisi olarak senin tercih yapman daha doğru olmaz mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Yunus Arıkan
Yapacağın en mantıklı seçim macbook minimum 16gb ramli ve min m1 işlemcili versiyonlar. Başarılar

1905

80+ Silver
16gb ram-en az 4 çekirdek işlemci-ssd(mümkünse m.2 ssd) bunları içeren herhangi bi laptop işinizi görecektir. bütçeniz çok dar değilse bunlara bakmanızı öneririm bütçeniz çok düşük ise inanın not defterini açan her laptopla kod yazabilirsiniz.

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Yapacağın en mantıklı seçim macbook minimum 16gb ramli ve min m1 işlemcili versiyonlar. Başarılar
Eğer tek bilgisayarı olucaksa macbook seçmesini önermem mssql kullanırlarsa sorun yaşar. Windows masaüstün varsa değerlendirebilirsin. Ama fiyatları baz aldığımızda monster veya huawei öneririm.

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Macbook istemiyorum maalesef. Windowscuyuz sonuna kadar. Mac'te rahat edemiyorum maalesef. Bana hitap etmiyor çok.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
M1, i5 12500H'den güçsüz değil mi? Nesi mantıklı ki? Oyuncu laptoplarının güç tüketimi onunkine kıyasla verimsiz olsa bile tokatlıyor M1'i. Ek olarak ne AV1 encoding var ne de decoding desteği var. M2'de de yok diye biliyorum. Para tuzağı Apple ürünlerinin hepsi.
@Hakan06 Bütçeniz ne kadar peki?

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Docker sayesinde bu sorun yok artık :)
docker kullanıyorum ama tam geliştirme için eksik kalıyor. Mesela Nesneye dayalı programlama II dersimde ekstra olarak ayarlar istenmişti ve yapamadım final ödevini. Arkadaşım vasıtasıyla kendi kodlarımı yazdıktan sonra ona aktardım ve onda ayarları yaptım. Daha sonra çalıştığına emin olduktan sonra ondan sisteme yükledim.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Kesinlikle macbook almamalısın. Emülatör vs. çok uğraşırsın başın ağırır. Ekran kartsız bilgisayarlara da şahsen 10K-15K vermek bana çok saçma geliyor. Oyun bilgisayarı tarzında bir laptop alabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,064
Üyeler
166,871
Son üye
TYRANN38
Top Bottom