bilgisayar mühendisliği okumak isteyen biri için biz ne önerelim ? Bence bu bölümü seçen birisi olarak senin tercih yapman daha doğru olmaz mı ?Bu sene ya Bilgisyar ya da Yazılım Mühendisliği yazacağım. Sizce nasıl bir laptop almalıyım. Matebook tarzı mı yoksa Oyun bilgisayarı mı almalıyım? Nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?
Eğer tek bilgisayarı olucaksa macbook seçmesini önermem mssql kullanırlarsa sorun yaşar. Windows masaüstün varsa değerlendirebilirsin. Ama fiyatları baz aldığımızda monster veya huawei öneririm.Yapacağın en mantıklı seçim macbook minimum 16gb ramli ve min m1 işlemcili versiyonlar. Başarılar
Docker sayesinde bu sorun yok artıkEğer tek bilgisayarı olucaksa macbook seçmesini önermem mssql kullanırlarsa sorun yaşar. Windows masaüstün varsa değerlendirebilirsin. Ama fiyatları baz aldığımızda monster veya huawei öneririm.
Macbook istemiyorum maalesef. Windowscuyuz sonuna kadar. Mac'te rahat edemiyorum maalesef. Bana hitap etmiyor çok.Yapacağın en mantıklı seçim macbook minimum 16gb ramli ve min m1 işlemcili versiyonlar. Başarılar
M1, i5 12500H'den güçsüz değil mi? Nesi mantıklı ki? Oyuncu laptoplarının güç tüketimi onunkine kıyasla verimsiz olsa bile tokatlıyor M1'i. Ek olarak ne AV1 encoding var ne de decoding desteği var. M2'de de yok diye biliyorum. Para tuzağı Apple ürünlerinin hepsi.Yapacağın en mantıklı seçim macbook minimum 16gb ramli ve min m1 işlemcili versiyonlar. Başarılar
docker kullanıyorum ama tam geliştirme için eksik kalıyor. Mesela Nesneye dayalı programlama II dersimde ekstra olarak ayarlar istenmişti ve yapamadım final ödevini. Arkadaşım vasıtasıyla kendi kodlarımı yazdıktan sonra ona aktardım ve onda ayarları yaptım. Daha sonra çalıştığına emin olduktan sonra ondan sisteme yükledim.Docker sayesinde bu sorun yok artık