Neler Yeni

Bilgisayara Windows kurma ve driver yükleme

_ByOs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Muhammed Bera Yanık
Instagram
@_be.ra
Steam
ByOs
Twitter
_be_ra
Discord
Bera#8653
Merhaba arkadaşlar. Ben elimdeki laptopu satıp yerine kasa alacağım. Alıcım hazır nasipse pazartesi gidiyor laptop ve kasanın siparişini veriyorum. Bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi kasa alındığında bios güncellenmesi ve windows kurulması lazım. Elimdeki laptop gideceği için bunları önden indireceğim. İkisinin aynı USBde olması sıkıntı çıkartır mı. Eğer bu problem çıkartırsa 2. USB bulmaya çalışırım bu çok fazla problem değil ama asıl problemim şu. Ben kasa alırken yanında disk almayacağım kendi elimde 480 gb bir SSD olduğu için ve bütçem fazlasıyla kısıtlı olduğu için. Ama bu SSDnin içinde silinmemesi gereken 111gblik bir fotoğraf arşivi var. Bunlar SSDnin içindeyken windows kurmam sıkıntı çıkartır mı ve kurduğumda bu fotoğrafları sağ salim bulur muyum. Aksi takdirde fazladan bir HDD alıp windowsu buna kurup sonra dosyaların diskini değiştirmek mmecburiyetindeyim. Dediğim gibi bütçem kısıtlı zaten monitörü aile desteği olmadan 2. el alacağım lise 2 öğrencisiyim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler :)

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Merhaba arkadaşlar. Ben elimdeki laptopu satıp yerine kasa alacağım. Alıcım hazır nasipse pazartesi gidiyor laptop ve kasanın siparişini veriyorum. Bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi kasa alındığında bios güncellenmesi ve windows kurulması lazım. Elimdeki laptop gideceği için bunları önden indireceğim. İkisinin aynı USBde olması sıkıntı çıkartır mı. Eğer bu problem çıkartırsa 2. USB bulmaya çalışırım bu çok fazla problem değil ama asıl problemim şu. Ben kasa alırken yanında disk almayacağım kendi elimde 480 gb bir SSD olduğu için ve bütçem fazlasıyla kısıtlı olduğu için. Ama bu SSDnin içinde silinmemesi gereken 111gblik bir fotoğraf arşivi var. Bunlar SSDnin içindeyken windows kurmam sıkıntı çıkartır mı ve kurduğumda bu fotoğrafları sağ salim bulur muyum. Aksi takdirde fazladan bir HDD alıp windowsu buna kurup sonra dosyaların diskini değiştirmek mmecburiyetindeyim. Dediğim gibi bütçem kısıtlı zaten monitörü aile desteği olmadan 2. el alacağım lise 2 öğrencisiyim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler :)
Hocam Windows kuracağınız Flash Bellekte Windows İSO dosyası dışında hiç bir şey bulunmasın.Çünkü Windows'u kurduğunuz zaman o USB'nin içindeki her şey siliniyor.

_ByOs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Muhammed Bera Yanık
Instagram
@_be.ra
Steam
ByOs
Twitter
_be_ra
Discord
Bera#8653
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konuya yanıt gelmeden benim aklıma bir fikir geldi. 2.flaşı buldum burda sıkıntı yok. SSDyi C ve D diski diye ikiye bölsem d diskini 128 GB yapıp fotoğrafları ona atsam. İleriki zamanlarda da para denkleştirince HDD alırım. Bu dediğim yapılabilir mi?

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Bir de hocam dediğim gibi her şey silineceği için BİOS güncellemesi yapacağınız Flash Belleği de ayrı seçin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuya yanıt gelmeden benim aklıma bir fikir geldi. 2.flaşı buldum burda sıkıntı yok. SSDyi C ve D diski diye ikiye bölsem d diskini 128 GB yapıp fotoğrafları ona atsam. İleriki zamanlarda da para denkleştirince HDD alırım. Bu dediğim yapılabilir mi?
yapılabilir hocam.Windows kurulan diskin içindekiler silinmiyor diye biliyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Niye ikiye bölüyorsunuz ki?
Atın fotoğrafları C diskine (SSD)
HDD alınca oraya atarsınız

_ByOs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Muhammed Bera Yanık
Instagram
@_be.ra
Steam
ByOs
Twitter
_be_ra
Discord
Bera#8653
Bir de hocam dediğim gibi her şey silineceği için BİOS güncellemesi yapacağınız Flash Belleği de ayrı seçin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapılabilir hocam.Windows kurulan diskin içindekiler silinmiyor diye biliyorum.
Tamamdır hocam çok teşekkürler yardımınız için :)

_ByOs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Muhammed Bera Yanık
Instagram
@_be.ra
Steam
ByOs
Twitter
_be_ra
Discord
Bera#8653
Niye ikiye bölüyorsunuz ki?
Atın fotoğrafları C diskine (SSD)
HDD alınca oraya atarsınız
Dediğiniz gibi yapacağım hocam bir de size bir şey soracağım. Yanlış anlamadıysam sistemi Game Garajdan aldınız. Ben de oradan alacağım artıları eksiler vs biraz bahsedebilirseniz çok sevinirim :)

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Dediğiniz gibi yapacağım hocam bir de size bir şey soracağım. Yanlış anlamadıysam sistemi Game Garajdan aldınız. Ben de oradan alacağım artıları eksiler vs biraz bahsedebilirseniz çok sevinirim :)
AMD sistem mi Intel sistem mi alacaksınız?

Artıları
+Jet hızında kargo;ben sipariş verdikten 3 saat sonra kargoya verildi.
+Teknik desteği çok iyi
+Müşterilere yardımcı oluyorlar;İtopya gibi değil yani

Eksileri
-Intel sistemlerde Biostar marka anakart kullanılması;kötü marka değil ama iyi de değil.
-SSD leri kötü

_ByOs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Muhammed Bera Yanık
Instagram
@_be.ra
Steam
ByOs
Twitter
_be_ra
Discord
Bera#8653
AMD sistem mi Intel sistem mi alacaksınız?

Artıları
+Jet hızında kargo;ben sipariş verdikten 3 saat sonra kargoya verildi.
+Teknik desteği çok iyi
+Müşterilere yardımcı oluyorlar;İtopya gibi değil yani

Eksileri
-Intel sistemlerde Biostar marka anakart kullanılması;kötü marka değil ama iyi de değil.
-SSD leri kötü
SSDyi iptal ettim kendi SSDmi kullanacağım. Ama sistem olarak intel alacağım ve anakart Biostar olacak ben de çok şey değilim ama bütçem fazlasıyla kısıtlı ve sanırım hiç mi hiç alınmaz bir anakart değil. Eğer o kadar diorsanız anakartı değiştiririm, sizce o kadar var mı yoksa idare eder mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
SSDyi iptal ettim kendi SSDmi kullanacağım. Ama sistem olarak intel alacağım ve anakart Biostar olacak ben de çok şey değilim ama bütçem fazlasıyla kısıtlı ve sanırım hiç mi hiç alınmaz bir anakart değil. Eğer o kadar diorsanız anakartı değiştiririm, sizce o kadar var mı yoksa idare eder mi?
Bütçeniz kısıtlı ise kullanabilirsiniz. Biostar kötü bir marka değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,763
Üyeler
163,551
Son üye
tykrst99
Top Bottom