Neler Yeni

bilgisayarcı bile çözemedi sorunu

jouly

80+ Bronze
arkadaşlar burdaki çoğu kişi bilir uzun süredir bilgisayarım reset atıyor şimdi hikayemi anlatayım(çok saçma zamanlarda restart atıyor gta5 oynuyorum yapmıyor googlede atıyor bazen günde 10 kere bazen haftada 1 defa)

ramler 2 tane tek tek denedim girişlerini temizledim ramleri silgiyle sildim düzelmedi
harddisk ve ssd ye test yaptım bi sıkıntı çıkmıyor
bios güncel değildi güncelledim
windowsu güncel tutuyorum
amd radeon güncellemelerini yapıyorum
termal macun değiştirdim

evet bunları yaptım sorunum hala devam etmekte dedim bu iş böyle olmaz bilgisayarcıya götürdüm adamda 2 gün kaldı bilgisayar gittim almaya bana kesin bi cevap vermedi ya anakartın ya da psu bozuk dedi.(yüksek bi ihtimal psu dedi)
bilgisayarcı neden çözemedi yukarıda da yazdığım gibi bazen günde 10 kere bazen haftada 1 restart atıyor adamda da hiç kapanmamış
benim aklımda da psu bozuk olabilir geliyor ama psu değişmeden önce sata kablolarını ve psu güç kablosunu değişmeyi deneyeceğim bunlardan bu sorun olabilirmi bu 1.sorum?
2.olarak da sizce bu olayı başka neyden yapabilir

sistem
ryzen 3 2200g apu kullanıyorum
4x2gskill 2666mhz
gıgabyte a320mhd2 anakart
1tb seageta baracuda 7200rpm
hı level 240gb ssd
powerboost 500w kasa ve psu

çoğu kişi psu dandik olduğu için bozulmuş olabilir dedi

arkadaşlar görenler bi zahmet aklındaki cevapları yazsın aylardır bu sorunla uğraşıyorum kafayı çıldırıcam az kaldı......

firatbey

80+ Silver
PSU ile ilgili bir soruna benzemiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve götürdüğün kişi tanıdığın biri değilse çok güvenme reis. Nedense evde olan şeyler bu bilgisayar servislerinde olmuyor. :D

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü PC , bisiklet , araba
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198894542408/
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya

Ve götürdüğün kişi tanıdığın biri değilse çok güvenme reis. Nedense evde olan şeyler bu bilgisayar servislerinde olmuyor. :D
aynen dostum bir günde sabah pc açılmadı 3bilgisayarcı gezdim hepsi çatı çatır açtı en son tanıdık birine götürdüm oradada açıldı onda kaldı pc 1 gün sonra sorun çözüldü

Eren0603

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eren Gökçe
Instagram
eren0603_
Bendede benzer bi sorun var mavi ekran veriyor arada. Bios u güncellersen (eğer zaten güncelse de indirip tekrar güncelle) belli bi süre mavi ekran vermeyi kesiyo en azından bende böyle.(anakarttan olma ihtimali yüksek)

jouly

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

peki neden olabilir

firatbey

80+ Silver
aynen dostum bir günde sabah PC açılmadı 3bilgisayarcı gezdim hepsi çatı çatır açtı en son tanıdık birine götürdüm oradada açıldı onda kaldı PC 1 gün sonra sorun çözüldü

Hocam benim bilgisayarın işlemci bitmiş artık bilgisayar oyunda kapanıyordu felan filan,her neyse ben bunu bilerek bilgisayarcıya götürdüm acaba ne diyecek diye. Adam ssd takarsan geçer dedi. Babam yanımdaydı bilgisayardan gram anlamayan adam onun ne alakası var dedi kapanmasıyla. Sonra tanıdık bir yere götürdük adamlar 1 günde söyledi problemi bize.

jouly

80+ Bronze
Bendede benzer bi sorun var mavi ekran veriyor arada. Bios u güncellersen (eğer zaten güncelse de indirip tekrar güncelle) belli bi süre mavi ekran vermeyi kesiyo en azından bende böyle.(anakarttan olma ihtimali yüksek)
bro zaten sitedeki en günceli indirdim biostan anakarta kurdum bidaha yapmaya ne gerek var

Hocam benim bilgisayarın işlemci bitmiş artık bilgisayar oyunda kapanıyordu felan filan,her neyse ben bunu bilerek bilgisayarcıya götürdüm acaba ne diyecek diye. Adam SSD takarsan geçer dedi. Babam yanımdaydı bilgisayardan gram anlamayan adam onun ne alakası var dedi kapanmasıyla. Sonra tanıdık bir yere götürdük adamlar 1 günde söyledi problemi bize.
tanıdık yerde yokki be usta yeni taşındım buraya zaten

jouly

80+ Bronze

Eren0603

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eren Gökçe
Instagram
eren0603_
bro zaten sitedeki en günceli indirdim biostan anakarta kurdum bidaha yapmaya ne gerek var

tanıdık yerde yokki be usta yeni taşındım buraya zaten
Bende işe yarıyo mesela 2 günde 1 mavi ekran oluyosa tekrar güncelleyince ayda 1 oluyo. Biosu tekrar güncellemek demek tüm ayarların sıfırlanması demek.

jouly

80+ Bronze
Bende işe yarıyo mesela 2 günde 1 mavi ekran oluyosa tekrar güncelleyince ayda 1 oluyo. Biosu tekrar güncellemek demek tüm ayarların sıfırlanması demek.
mavi ekran değil bilgisayar çat diye restart atıyor durduk yere

Yüksek ihtimal PSU olabilir 12v kanalından güzel güç veremiyor ama ekran kartım bile yok zaten yeteceğini düşünüyorum sorunun biraz garip. Windows 2004 mü?
hocam win10 1909

Top Bottom