Üniversiteye gidene kadar 2-3K kenara koyup eski memleketim Balıkesir'e arkadaşların yanına tatile gitmek istiyordum. Ağustosta çalışırım 6-7 haftalık paramı kenara koyar giderim diye düşünüyordum. Babam dün aradı işte sana iş buldum bilgisayarcıda adamlara seni anlattım beğendiler diye. Ki donanım konusunda bir noktaya geldiğimi düşünüyorum. Az önce adamların dükkanına gittim konuştuk ettik. Sabah 8 - Akşam 8 çalışırsın kardeşim dedi. Para konusuna gelirsek para yok dedi. İçimden "BU NE AYAK LAN

" dedim resmen... 18 yaşına gelmişim daha önce oto sanayide haftalık 70 liraya 2 sene çalışmışım gel gelelim adam yetkin olduğum bir işte bana bedava çalış diyor. Bilgisayar parçalarındaki sorunlara bakarsın, temizlik yaparsın, camları silersin dedi. Yemeğe ise eve gidecekmişim. Babama anlattım durumu hemen. "Bedavaya çalışmam diyor" dedi arkadaşlarına güldü. Ben gülünecek bir şey göremedim. Günlük 80-100 arası alan arkadaşlarım var bir sürü. Hepsi çay ocağında, nargile kafede akşama kadar oturuyorlar açıkçası. Şok oldum ne yapayım sizce ?