Bilgisayarda BIOS flashback yapılmıyor ve sistem gecikmeli açılıyor

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
563
Selam dostlar,

Ufak bir sorunumdan bahsedeceğim. Anakartım MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5. Bu anakartla ilgili birkaç problemim var ve bunların benden mi kaynaklı olduğunu merak ediyorum.
  1. İlk olarak, flashback işlemi yapmıyor. Her türlü yolu denememe rağmen flashback ışığı yanıyor ama işlem bir türlü gerçekleşmiyor.
  2. İkinci olarak BIOS menüsünde fare hareketleri çok zor. Klavye ile işlem yapabiliyorum, fakat farede garip bir kayma oluyor.
  3. Üçüncü olarak, sistemim gecikmeli açılıyor. Renegade M.2 SSD'ye sahip olmama rağmen, başta bir süre bekliyor, sonra MSI logosu geliyor ve Windows ancak o zaman açılıyor.
  4. Ayrıca, 240 Hz monitör kullanıyorum fakat BIOS ekranını göremiyorum. Hz'yi düşürüp PC'yi reset attığımda BIOS ekranını görebiliyorum. Bu durum gerçekten garip.
  5. Bir de RAM'lerim Patriot 32 GB (2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5. Acaba uyumsuzluk mu var diyeceğim ama sistem açılıyor ve oyun da oynatıyor.
Bu sorunların sebepleri nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: BIOS'un son sürümünü kullanıyorum şu anda ve bu sorunlar çözülmedi. Farklı sürümlerle de aynı sorunları yaşıyorum.

Son düzenleme:
Geri