Neler Yeni

Bilgisayarda bip sesi geliyor

Canxz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Toprak
Merhaba bilgisayarı kullandığımda bir ses yok , yük altindayken de bir ses yok fakat youtubeye girdiğimde video izlerken bip bip diye sesler geliyor. ( YouTube sayfasında değil , video izlerken oluyor )
Nedeni nedir acaba ? Video bıraktım dinleyip yorumlarsanız çok mutlu olurum.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Merhaba bilgisayarı kullandığımda bir ses yok , yük altindayken de bir ses yok fakat youtubeye girdiğimde video izlerken bip bip diye sesler geliyor. ( YouTube sayfasında değil , video izlerken oluyor )
Nedeni nedir acaba ? Video bıraktım dinleyip yorumlarsanız çok mutlu olurum.
Psu arızası, aşırı işlemci kullanımı/sıcaklığı, buzzer hatası ve bios pili arızası olarak bir kaç farklı hata olabilir. Bu yüzden bir kaç sorum var; bilgisayarınızın saati tarihi doğru mu, işlemciniz video izlerken hangi derecede ve yüzde kaç kullanımda, yakın zamanda bir kaç kere bilgisayarı kullanırken elektrik kesintisi yaşadınız mı veya bilgisayarı fişten çekerek kapattınız mı, psu marka modeliniz nedir, bilgisayarınız kaç yıllık ve anakart modeliniz nedir?

Silinsin

80+ Silver
Sesi duyabilen var mı? son ses kulaklıkla dinliyorum ses yok hocam eq dan tiz ses oranını arttırıp bile denedim yok yani :D

Kürşat Arslan

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,567
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Ben duymadım. 🙉

Canxz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Toprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu arızası, aşırı işlemci kullanımı/sıcaklığı, buzzer hatası ve bios pili arızası olarak bir kaç farklı hata olabilir. Bu yüzden bir kaç sorum var; bilgisayarınızın saati tarihi doğru mu, işlemciniz video izlerken hangi derecede ve yüzde kaç kullanımda, yakın zamanda bir kaç kere bilgisayarı kullanırken elektrik kesintisi yaşadınız mı veya bilgisayarı fişten çekerek kapattınız mı, psu marka modeliniz nedir, bilgisayarınız kaç yıllık ve anakart modeliniz nedir?
İslemcim video izlerken derecesini bilmiyorum ama rdr ultrada bile 65 derecede stok soğutucu olmasına rağmen.
Elektrik kesintisi yaşamadım. Fakat bir ara 3 gün kullanmadım bilgisayarı çünkü PSU da cızırtı var, şöyle açıklayayım ev aletleri çalışınca psuda da aynı oranda cızırtı sesi çıkıyordu örneğin Çamaşır makinesi çalışınca psuda aynı oranda cizirdiyordu çamaşır makinesinin dönme sesi ile. Sonra kullanmayayim elektrikçi çağırayım dedim. O gece PC açtım aletler çalışmıyor deneyeyim dedim ama bilgisayar açıldı ve kendiliginden hemen kapandı. Şimdi hatırladım.
3 gün kullanmadım ve şimdi bu sesi duyuyorum.
Bilgisayar 3 aylık
3070ti , i5 12400f , Asus Tuf 750w bronz
Asus b660m-k d4 , 3600mhz 2x ram
Sn850 black 1tb SSD
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sesi duyabilen var mı? son ses kulaklıkla dinliyorum ses yok hocam eq dan tiz ses oranını arttırıp bile denedim yok yani :D

Çız çız diye sesler çıkıyor , nasıl duymazsınız ben 1000tllik telefondan duyuyorum.

İslemcim video izlerken derecesini bilmiyorum ama rdr ultrada bile 65 derecede stok soğutucu olmasına rağmen.
Elektrik kesintisi yaşamadım. Fakat bir ara 3 gün kullanmadım bilgisayarı çünkü PSU da cızırtı var, şöyle açıklayayım ev aletleri çalışınca psuda da aynı oranda cızırtı sesi çıkıyordu örneğin Çamaşır makinesi çalışınca psuda aynı oranda cizirdiyordu çamaşır makinesinin dönme sesi ile. Sonra kullanmayayim elektrikçi çağırayım dedim. O gece PC açtım aletler çalışmıyor deneyeyim dedim ama bilgisayar açıldı ve kendiliginden hemen kapandı. Şimdi hatırladım.
Bilgisayar 3 aylık
Sn850 black 1tb SSD

Çız çız diye sesler çıkıyor , nasıl duymazsınız ben 1000tllik telefondan duyuyorum.
bu videoda da duyuluyor bakın size zahmet.

Silinsin

80+ Silver
Bilgisayar 3 aylık
Sn850 black 1tb SSD

En baba duyduğum ses hdd disketi dönmesi tarzı gelen ses ama bu herhangi bir aksaamdan gelebilir psu fanı sürter kasa fanı sürter olur yani anormal gelmedi eğer kastınız o sesse bipleme yok ama.

Canxz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Toprak
En baba duyduğum ses hdd disketi dönmesi tarzı gelen ses ama bu herhangi bir aksaamdan gelebilir psu fanı sürter kasa fanı sürter olur yani anormal gelmedi eğer kastınız o sesse bipleme yok ama.
Hocam yani mikrofon olsa dinlettiririm de fanlardan anlamadınız herhalde. Cız cız bekliyor sonra cız cız aynı şekilde oluyor. Yani nasıl anlaşılır nasıl sesi kaydedebilirim daha net sizce?

Silinsin

80+ Silver
Hocam yani mikrofon olsa dinlettiririm de fanlardan anlamadınız herhalde. Cız cız bekliyor sonra cız cız aynı şekilde oluyor. Yani nasıl anlaşılır nasıl sesi kaydedebilirim daha net sizce?
Bence duyduğum sesten bahsediyorsunuz bipleme diyince çoğu kişi buzzer sesi tarzın da sesleri algılar sizin ki biraz fan aksaamlarından geliyor gibi sorunlu bir şey olduğunu sanmıyorum ama denemek isterseniz gpu stress cpu stress v.b. sırayla deneyerek hangisin de çıkıyor bir bakabilirsiniz. Tabii ki sorumluluk size ait.

Canxz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Toprak
BB
Bence duyduğum sesten bahsediyorsunuz bipleme diyince çoğu kişi buzzer sesi tarzın da sesleri algılar sizin ki biraz fan aksaamlarından geliyor gibi sorunlu bir şey olduğunu sanmıyorum ama denemek isterseniz gpu stress cpu stress v.b. sırayla deneyerek hangisin de çıkıyor bir bakabilirsiniz. Tabii ki sorumluluk size ait.
Bu testlerde arıza mı oluyor sorumluluk dediniz.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bilgisayar 3 aylık
Sn850 black 1tb SSD

Psu fanından ya da psu komponentlerinden birinden geliyor bence ses

Canxz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Toprak
Psu fanından ya da psu komponentlerinden birinden geliyor bence ses
PSU bayagu altta hocam. Coil whine vb. Birçok sorun yaşadım bilgisayarda , seslere oldukça hakimim diyebilirim yanlışın olmasin. PSU olmadığıni düşünüyorum ses ustlerde çünkü. Bariz bir sinyal bildirim sesi gibi. Bir arıza gibi ama dediğim gibi bilgisaya kendini kapatmıştı sonra 3 gün çalıştırmadim . Acaba bir test programı varmıdır? Test edeyim sorun algılanır felan?

Kürşat Arslan

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,567
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Bariz bir sinyal değil hocam. HDD diyecem ama HDD yok herhalde. Bunun için hangi testler var bilmiyorum.

Canxz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Toprak
Bariz bir sinyal değil hocam. HDD diyecem ama HDD yok herhalde. Bunun için hangi testler var bilmiyorum.
video Çalışırken sesin gelip rdr oyunu gibi yük altına girince gelmemesi de ayrı bir mesele

Top Bottom